Dok svugdje u svijetu raste, prodaja iPhonea u Velikoj Britaniji - pala

Dok svugdje u svijetu raste, prodaja iPhonea u Velikoj Britaniji - pala

Apple je imao uistinu maestralan četvrti kvartal prošle godine i to se odnosi na apsolutno sve regije u kojima su se njegovi novi iPhone modeli pojavili na tržištu. Stoga, ništa drugačije nije ni u Sjedinjenim Američkim Državama, no nešto čudnovato zbilo se u Velikoj Britaniji.

Svejedno, zbog svih tih brojki, eMarketer je za prvi kvartal ove godine poboljšao prognoze pa se očekuje da će korištenje iPhonea porasti. Konkretnije, u SAD-u bi brojka trebala biti na 116,3 milijuna, što je osjetno bolje od 113,4 milijuna, koliko je bila prvotna.

Dakle, Apple nastavlja na svom tlu dominirati ispred Android pametnih telefona, no nije tako na svim tržištima. Kao na spomenutom britanskom. Prema prognozama, u ovoj će godini 28,9 milijuna Britanaca koristiti neki od Android uređaja, a njih 19,7 milijuna iPhone.

Razlog za to jest WhatsApp, koji je potpuno besplatan za korištenje, u svakom smislu. Dok to nije slučaj s iMessage platformom, koja naplaćuje naknadu za slanje poruka na Android uređaje. Iz tog razloga su Britanci odlučili zamijeniti svoj iPhone nekim Android modelom i samim time utjecali na pad udjela Appleovih uređaja na tržištu. Kao i promjenu prognoze za ovu godinu.

Nastavno na to, eMarketer promijenio je i prognozu britanskog tržišta za 2023. pa navodi kako će u njoj Android imati više od 30 milijuna korisnika i oko 60,6 posto udjela na tržištu, a Apple će pasti na 39,9 posto u odnosu na 40,4 posto iz 2021. Nije to pad koji bi trebao zadavati glavobolje, ali uvijek je bolje vidjeti plus nego minus, kad se radi o poslovanju. Stoga, možda u Appleu odluče uvesti neke promjene kako bi se vratiti u nešto dominantniju poziciju.

No, kako su se ove prognoze promijenile već nakon viđenog u posljednjem kvartalu prošle godine, lako se mogu promijeniti već nakon prvog kvartala ove godine...

Još iz kategorije

Samsung za svoje Neo QLED 8K televizore dobio Wi-Fi 6E certifikat

Samsung za svoje Neo QLED 8K televizore dobio Wi-Fi 6E certifikat

12.04.2021.

Tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. objavila je kako su novi Neo QLED 8K modeli televizora za 2021. godinu (QN900A, QN800A) dobitnici prvog Wi-Fi 6E certifikata od strane organizacije Wi-Fi Alliance (WFA). Novi Wi-Fi 6E standard bežičnog povezivanja korisnicima Samsung Neo QLED 8K televizora pruža ne samo četiri puta bržu vezu, nego i veću stabilnost prilikom prijenosa podataka, čak i kada se na router poveže više uređaja odjednom.

Huawei nastavlja stabilan rast na hrvatskom tržištu, drugi na tržištu pametnih telefona, prvi pametnih satova

Huawei nastavlja stabilan rast na hrvatskom tržištu, drugi na tržištu pametnih telefona, prvi pametnih satova

12.04.2021.

Huawei je na području pametnih telefona drugi na hrvatskom tržištu, a u dijelu prošle godine po mjesecima udjel je bio i 30 posto, dok su u segmentu pametnih staova na kraju 2020. godine dosegli poziciju broj jedan, ističe za ICTbusiness.info novi glavni direktor Huawei Hrvatska Kevin Zhang. Prema njegovim riječima nedostatak unaprijed instaliranih Google aplikacija ne mijenja mnogo jer se s uređaja može pristupiti Gmail-u, kartama i svemu ostalom. Možda korisničko iskustvo nije identično, ali sigurno nije čimbenik koji nas je jako povrijedio, pojašnjava Zhang.

Huawei FreeBuds 4i bežične slušalice dostupne u Hrvatskoj

Huawei FreeBuds 4i bežične slušalice dostupne u Hrvatskoj

09.04.2021.

Huawei je obogatio svoju ponudu uređaja u Hrvatskoj pa su od danas domaćim korisnicima na raspolaganju potpuno nove TWS slušalice – FreeBuds 4i. Ove bežične slušalice odlikuje moćna baterija, jedinstven i elegantan dizajn, jasan i kvalitetan zvuk te opcija aktivnog uklanjanja buke (ANC). FreeBuds 4i zadržavaju dobro poznate odlike Huawei slušalica, omogućujući korisnicima da uživaju u dugotrajnom korištenju.