Direktor Huaweija podijelio video savitljivog Mate X kako dostiže 5G brzine

Direktor Huaweija podijelio video savitljivog Mate X kako dostiže 5G brzine

Foto: Screenshot / Youtube

Huawei ne miruje, bez obzira na probleme koje mu u poslovanju stvaraju Sjedinjene Američke Države, što potvrđuje prezentacijom 5G mogućnosti na luksuznom Mate X preklopnom pametnom telefonu. Upitno je tek koliko će uspjeha zabilježiti diljem svijeta jer Google ga je, zajedno s P30 Pro, uklonio s Android.com web stranice.

"Imamo čipova za cijelu godinu", naveo je slavodobitno kineski gigant, ali nije stvar u hardveru koliko softveru.

Naime, ako stigne s Oak OS ili Ark OS... ili kako će se već zvati Huaweijev operativni sustav, jasno je da ćemo Mate X gledati prvenstveno u Kini te njenoj okolici. Možda nekim čudom i u pokojem drugom dijelu svijeta. Kako god bilo, Huawei se pohvalio 5G brzinom na tom uređaju, a uspio je do nje doći zahvaljujući China Unicomu.

Nije po tome Huawei prvi, AT&T i Verizon su već uspjeli postići te brzine, no svejedno se potvrđuje da nikakvog zastoja nema, bez obzira na probleme s kojima se Huawei susreće. Ali, zato je Mate X prvi 5G uređaj a svijetu kojem je TÜV Rheinland izdao potvrdu koja ukazuje da je uređaj prošao sve rigorozne testove i ocjenjivanja. Posebnost ove potvrde je i što je Mate X postao prvi 5G pametni telefon odobren od certifikacijskog tijela Europske unije.

Konkretnije, CE certifikacija je neophodna kako bi uređaji bili dostupni na tržištu Europske unije, a također je obvezujući zahtjev za sve proizvode koji ulaze na to tržište. Proizvodi s CE potvrdom upućuju kako zadovoljavaju brojne direktive EU poput bežičnih, sigurnosnih i elektromagnetskih standarda te kako nisu opasni po zdravlje korisnika, kao ni po okoliš.

Što se pak samog uređaja tiče, pogoni ga 7 nanometarski modemski čipset Balong 5000, baterija mu je na 4500 mAh koja podržava 55W Huaweijevu SuperCharge tehnologiju punjenja baterija – službeno najbržu na svijetu. Ima 6.6-inčni zaslonom no, dijagonala zaslona se povećava na osam inča u trenutku kada se uređaj rasklopi. Tada se Huawei Mate X pretvara u multifunkcionalni slim tablet. Imat će 8GB radne memorije i 512GB prostora za pohranu podataka. Što se čipseta tiče, riječ je o HiSilicon Kirin 980. I možda je posljednji s ARM tehnologijom jer i ta kompanije prekinula je poslovno partnerstvo s Huaweijem...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.