Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

Pametni telefoni postoje u punom smislu više od deset godina, iPhone gotovo 13, ali ono što oduvijek nedostaje u isto tako punom smislu jest reflektirati što imamo na njihovu ekranu. Dakle, povezivost s računalima dan danas je poprilično komplicirano, nestabilno i često ovisi o proizvođaču, što znači da nemamo adekvatnu univerzalnu aplikaciju, program, alat...

Dell u jednu ruku to mijenja sa svojom Dell Mobile Connect PC aplikacijom jer vjerno preslikava iOS na Windows 10 računala. Riječ je o verziji 3.0 i na nju su u kompaniji jako ponosni jer funkcionira izrazito dobro te bi mogla biti iznimno popularna kod iPhone korisnika.

No, pritom oni moraju imati i Dell računalo, inače ništa od cijele priče. Taj dio malo nagrđuje sve skupa jer ponovno potvrđuje da je cijela priča i dalje zatvorena te ovisi o proizvođačima, ali bolje išta nego ništa. Zato u konačnici treba pozdraviti trud Della u ovom smjeru.

Dakle, Dell Mobile Connect PC Version 3.0 aplikacija omogućava korisniku kontrolu pametnog telefona putem računala, i to korištenjem touch zaslona, ako ga ima, tipkovnice ili miša. Omogućena je i "drag&drop" stavka za fotografije ili video, što olakšava rad s oba uređaja. Posebno dobro iPhone korisnici znaju koliko ovako nešto pojednostavljuje stvari.

Od ostalih mogućnosti, aplikacija nudi Windows podršku za uspostavu handsfree iPhone poziva, tekstualne poruke, notifikacije, pretragu kontakata na iPhoneu, ali i neke druge detalje. Svakako, tko ima Dell računalo i iPhone, pronaći će ponešto za sebe, samo treba isprobati aplikaciju.

Na kraju, treba znati i da neće baš svako Dell računalo uz aplikaciju nuditi funkcionalnost koja je zamišljena. Potrebno je imati Dell računalo iz 2018. ili nakon, Bluetooth mogućnost i mora biti iz serije XPS, Inspiron, Vostro, Alienware ili G-Series...

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.