Darmar, aplikacija koja omogućava da se pretvorite u političare

Darmar, aplikacija koja omogućava da se pretvorite u političare

Zagrebačka tvrtka Kod Biro razvila je mobilnu aplikaciju proširene stvarnosti i 3D praćenja lica, koja sadrži maske temeljene na nekim od najpoznatijih hrvatskih i političara iz regije. Uz pomoć aplikacije Darmar tako možete postati neko od poznatih lica vezanih uz politiku iz Hrvatske i regije.

Darmar kombinira tehnologije proširene stvarnosti i praćenja lica. Koristeći kameru pametnog telefona na snimku lica korisnika projicira 3D model koji se pomiče s korisnikom, i stapa se s njegovim licem. Drugim riječima, Darmar na korisnika nalijepi masku druge osobe koja se ponaša kao da je njegovo lice.

Aplikaciju je razvio Kod Biro, zagrebački programerski studio s ukupno šest zaposlenih, koji su osnovali FER-ovci Matej Trbara i Luka Mijatović, prijatelji i kolege još od srednjoškolskih dana. Darmaru su trebala samo dva dana da dospije na prvo mjesto u kategoriji Zabava na Appleovom App Storeu.

„Aplikaciju smo namijenili onima koji se vole dobro nasmijati i zezati, koji prate dnevnopolitička događanja, publici koja voli memove, svima koji vole stvarati i dijeliti sadržaj na Instagramu i drugim društvenim mrežama. Već sada mogu najaviti da ćemo galeriju redovito dopunjavati novim maskama“, objašnjava osnivač Kod Biroa Matej Trbara.

U aplikaciji će korisnici već sad mogu pronaći maske temeljene na Zdravku Mamiću, Milanu Bandiću, Kolindi Grabar-Kitarović, Ivanu Pernaru, Josipu Brozu – Titu, Aleksandru Vučiću, Davoru Bernardiću, Ivici Todoriću, Andreju Plenkoviću, Miloradu Dodiku, Mireli Holy i Ivi Sanaderu. Uz to, Darmar donosi maske temeljene na hrvatskim navijačkim rekvizitima, pršutingu, heklanom stolnjaku, mirišljavom boriću Wunderbaum i krunici na retrovizoru te još neka iznenađenja.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.