Čistite li ikada svoj mobitel?

Čistite li ikada svoj mobitel?

Foto: DepositPhotos

Kad sljedeći put primite tuđi pametni telefon u ruke, dobro razmislite jer podaci o tom koliko često korisnici čiste svoje digitalne ljubimce uistinu je zastrašujuć. Leglo su infekcija, pogodni za prijenos bolesti i vrijeme je da se probudi svijest po pitanju “higijene” pametnih telefona.

Naime, čak 60 posto korisnika priznalo je da nikad nije očistilo svoj uređaj, a samo 7,4 posto priznalo je da bi to učinilo tek kad bi se dokazalo da su oboljeli zbog tog razloga. Ukupno, samo 18,5 posto korisnika reklo je da čisti pametne telefone bar jednom tjedno, a 14 posto da to čini jednom mjesečno.

Zamislite sad koliki je to problem ako se zna da čak 88 posto korisnika nosi uređaj sa sobom na toalet, dok obavlja jednu i drugu nuždu. Nakon toga ne očiste uređaj, kao što ga ne očiste nakon što cijeli dan "provede" na raznim stolovima, od domova, radnog mjesta, kafića, restorana...

Istovremeno, uz pametne telefone prolazi praktički svaki obrok. Prolazi i izlazak, prolazi i odlazak u teretanu ili razne druge fizičke aktivnosti. Koristimo ih prije spavanja, poslije spavanja, u svakom trenutku. Dakle, u rukama su nam i na njima se sve prikuplja, vrijedno i brižno. A u vrijeme koronavirusa te općenito podignute svijesti o prijenosnim bolestima, bitno je znati da je jedan od prijenosnika upravo u vašim rukama.

A problem se može jednostavno riješiti, vlažnom maramicom barem jednom tjedno, iako bi bilo poželjno barem jednom dnevno, ako ne i dvaput. Jer, iako ste oprali ruke, činjenica je da ste njima prije dirali pametni telefon, koji ostaje u džepu i ponovno ćete ga primiti u ruke nakon što ste ih oprali. No, njega niste oprali.

Roditelji s malom djecom posebno bi trebali paziti jer često upravo na taj način njihovi mališani mogu oboliti. Igraju se ili koriste uređaje koji su zapravo iznimno pogodan prijenosnik bolesti... Dakle, vrijeme je za promjenu navika!

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.