Čistite li ikada svoj mobitel?

Čistite li ikada svoj mobitel?

Foto: DepositPhotos

Kad sljedeći put primite tuđi pametni telefon u ruke, dobro razmislite jer podaci o tom koliko često korisnici čiste svoje digitalne ljubimce uistinu je zastrašujuć. Leglo su infekcija, pogodni za prijenos bolesti i vrijeme je da se probudi svijest po pitanju “higijene” pametnih telefona.

Naime, čak 60 posto korisnika priznalo je da nikad nije očistilo svoj uređaj, a samo 7,4 posto priznalo je da bi to učinilo tek kad bi se dokazalo da su oboljeli zbog tog razloga. Ukupno, samo 18,5 posto korisnika reklo je da čisti pametne telefone bar jednom tjedno, a 14 posto da to čini jednom mjesečno.

Zamislite sad koliki je to problem ako se zna da čak 88 posto korisnika nosi uređaj sa sobom na toalet, dok obavlja jednu i drugu nuždu. Nakon toga ne očiste uređaj, kao što ga ne očiste nakon što cijeli dan "provede" na raznim stolovima, od domova, radnog mjesta, kafića, restorana...

Istovremeno, uz pametne telefone prolazi praktički svaki obrok. Prolazi i izlazak, prolazi i odlazak u teretanu ili razne druge fizičke aktivnosti. Koristimo ih prije spavanja, poslije spavanja, u svakom trenutku. Dakle, u rukama su nam i na njima se sve prikuplja, vrijedno i brižno. A u vrijeme koronavirusa te općenito podignute svijesti o prijenosnim bolestima, bitno je znati da je jedan od prijenosnika upravo u vašim rukama.

A problem se može jednostavno riješiti, vlažnom maramicom barem jednom tjedno, iako bi bilo poželjno barem jednom dnevno, ako ne i dvaput. Jer, iako ste oprali ruke, činjenica je da ste njima prije dirali pametni telefon, koji ostaje u džepu i ponovno ćete ga primiti u ruke nakon što ste ih oprali. No, njega niste oprali.

Roditelji s malom djecom posebno bi trebali paziti jer često upravo na taj način njihovi mališani mogu oboliti. Igraju se ili koriste uređaje koji su zapravo iznimno pogodan prijenosnik bolesti... Dakle, vrijeme je za promjenu navika!

Još iz kategorije

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

03.07.2020. komentiraj

Novi Huawei P40 Pro+ dostupan je na hrvatskom tržištu. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 9.999 kuna, a ako se uređaj prednaruči odmah, na dar se dobiva Watch GT 2e pametni sat i najnoviji Huawei SuperCharge bežični punjač od 40 W. Korisnici će uz ova dva besplatna uređaja na dar dobiti i 12 mjeseci besplatnog prostora na Huawei Cloudu od čak 50 GB. Ponudu je moguće iskoristiti kod prodajnih partnera do 15. srpnja ili do isteka zaliha.

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je novi Samsung Galaxy A31 pametni telefon koji dolazi s multifunkcionalnom četverostrukom kamerom, vrhunskim Infinity-U zaslonom i snažnom baterijom od 5,000 mAh-a. Također, dolazi s poboljšanim mogućnostima i inovacijama koje odlikuju popularnu Galaxy A obitelj, tvrde u kompaniji.

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

02.07.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je danas u Londonu Cat S42, otporan i pouzdan pametni telefon spreman za  ekstremne uvjete. Uređaj je dostupan za prednarudžbe, a prve isporuke u Hrvatskoj se očekuju 14. srpnja ove godine.