CES 2023: Schneider Electric predstavio rješenje pametno i ekološki održivo rješenje za upravljanje energijom u kućanstvu

CES 2023: Schneider Electric predstavio rješenje pametno i ekološki održivo rješenje za upravljanje energijom u kućanstvu

Schneider Electric je na sajmu CES 2023. u Las Vegasu predstavio rješenje za upravljanje energijom u kućanstvu: Schneider Home - prvo takve vrste u svijetu. Namijenjeno je svima koji teže uštedama, udobnosti i energetskoj neovisnosti.

Rješenje za upravljanje energijom u kući, Schneider Home, sastoji se od kućne baterije koja služi za ekološki čistu pohranu energije, visoko naponskog solarnog invertera, pametne električne upravljačke ploče, punjača za električna vozila te niza utičnica i prekidača za svjetlo, a svime time upravlja jednostavna Schneider Home aplikacija.

Rješenje Schneider Home inteligentno upravlja energijom u jednom kućanstvu, tako što na jednom mjestu spaja električnu energiju iz mreže, energiju iz solarnih panela, bateriju i punjač za e-vozila.

“Nudi neusporedivu inteligenciju vlasnicima kućanstva, počevši od praćenja potrošnje električne energije u svakom kućanskom aparatu i uređaju, do situacija u kojima treba odlučiti gdje usmjeriti pohranjenu energiju u razdobljima njene nedostupnosti iz elektro distribucijske mreže. Usto, rješenje je tako konfigurirano da može, bez dodatnih nadogradnji, udovoljiti svakoj potražnji za energijom, bez obzira koje se električno vozilo koristi“, tvrde u kompaniji.

Svjetski sajam potrošačke elektronike nagradio je Schneider Home rješenje posebnim priznanjem za inovativnost dizajna, što je dodatna potvrda ostvarene elegancije u oblikovanju uređaja i integriranog pristupa u projektiranju rješenja namijenjenoga novom dobu upravljanja energijom u kućanstvima.

Integracija energetskih resursa i digitalnih funkcionalnosti:

Schneider Pulse: To je središte elektrificiranog kućanstva. Pametna električna upravljačka ploča prepuna tehnologija, funkcionalnosti i inteligencije - međusobno povezuje razne izvore energije u jednom kućanstvu.

Schneider Boost: Kućna baterija za pohranu energije. Posprema energiju koja dolazi iz solarnih panela tijekom dana, a koristi se u razdobljima najveće potrošnje, kako bi se smanjili računi za energiju i omogućila njena raspoloživost i u trenucima zastoja isporuke iz distribucijske mreže.

Schneider Inverter: Visoko naponski hibridni solarni inverter i baterija. Pretvara energiju iz solarnih panela u iskoristivu izmjeničnu struju.

Schneider Charge: Punjač za električna vozila. Pametno koristi energiju iz solarnih panela i baterije, kako bi ubrzao punjenje vozila i smanjio troškove energije.

Schneider Home: Jednostavna aplikacija za praćenje, nadzor i upravljanje svim kućnim izvorima energije i trošilima.

Trenutak u kojem je predstavljeno Schneider Home rješenje ne može biti važniji: cijena električne energije raste svugdje u svijetu, dok klimatološke nepogode i prouzročene nestabilnosti distributivnih mreža povećavaju potražnju za čistijom, troškovno učinkovitijom i sigurno dobavljivom energijom.