CES 2022: TV su još veći, svjetliji, boljih boja i boljeg softvera

CES 2022: TV su još veći, svjetliji, boljih boja i boljeg softvera

Pandemija koronavirusa naštetila je CES sajmu u Las Vegasu i prije njegova početka 5. siječnja bilo je podosta zvučnih otkaza, ali ne treba očajavati, sve se održava virtualno pa nitko neće biti zakinut za novitete!

A njih ima u svim područjima, posebno onom vezanu za televiziju. Samo, ove godine, ruku na srce, nešto je manje inovacija na TV planu. Zbog toga, slažu se predstavnici medija, ove godine nije neophodno kupovati novi televizor. Ali, tko se odluči za tako nešto, imat će dovoljno izbora.

Također, oni koji se odluče kupiti ga, trebali bi to uraditi oko jeseni jer to je najbolje vrijeme za kupovinu. Cijene padaju, ponuda je dosegla plafon za godinu i samim time je izbor pred potrošačem. Samo treba odrediti što točno želi.

Oni koji ne mogu čekati, mogu kupiti neki od novih modela, ali neće pogriješiti ni ako se odluče za neki iz 2021. jer malo je nadogradnji koje vrijedi isticati. Kvaliteta slike i veličina ekrana praktički je identična, a nekih značajnijih odstupanja nema. Možda dogodine 8K postane veći hit, možda!

Što se tiče brendova, LG nekako odskače u odnosu na konkurenciju, ali naravno da se ne može pogriješiti ni s kupovinom nekog od novih Sony ili Samsung modela.

Konkretnije, televizori koji su vrijedni spomena i zadovoljit će potrebe najzahtjevnijih jesu LG C2 OLED TV, Sony X95K Mini-LED TV te Samsungovi i Sonyjevi QD-OLED modeli. Podosta interesa izazvali su i inovativni proizvodi kao Samsungov gaming hub i Sonyjev "tragač za daljinskim". Ako netko ima viška novca i voli gadgete, to je vrijedno isprobati!

U "drugom razredu" TV uređaja, ističu se TCL 6-Series Roku TV i Vizio MQ7 serija. A ako netko želi solidan TV za malo novca, što znači oko 2000 kuna, to su TCL-ova 4-Series Roku TV, koji se nije previše mijenjao kroz godine, no nudi dovoljno za cijenu.

Dakle, značajniji noviteti slijede možda dogodine!

Još iz kategorije

Google olakšava nadogradnju Play Storea

Google olakšava nadogradnju Play Storea

18.01.2022.

Google Play Store dobiva novo serversko ažuriranje koje donosi posebnu značajku za ažuriranje kompletne aplikacije, odnosno, e-trgovine kao platforme. Naziva se „Update Play Store“ i vidljiv je s najnovijom verzijom Play Storea.

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

17.01.2022.

Globalni tehnološki brend Honor predstavio je Honor Magic V, svoj prvi 5G preklopni flagship pametni telefon, koji se može pohvaliti vodećim dizajnom u industriji, revolucionarnim zaslonom i dinamičnim performansama koje pokreće potpuno novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, tvrde u ovom kineskom proizvođaču.

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.