CES 2022: Samsung predstavio gaming monitor Odyssey Ark veličine 55 inča

CES 2022: Samsung predstavio gaming monitor Odyssey Ark veličine 55 inča

Samsung je bio podosta aktivan na CES sajmu u Las Vegasu pa treba posebno odvajati najzanimljivije što ta kompanija nudi, odnosno, planira ponuditi kroz ovu godinu. Svakako, u tu rubriku spadaju monitori unutar Smart Monitor asortimana.

Iako je linija Odyssey Neo predstavljena u dvije veličine te će kreativcima služiti bolje nego ikad prije, ono najzanimljivije krije se u monitoru naziva Odyssey Ark. Ima čak 55 inča (16:9), izrazito je iskrivljen i nudi masivnu 4K rezoluciju koja je specifično dizajnirana da bi "upila" korisnika. Najbolje će to osjetiti gameri, ali Ark se ne okreće samo njima već doslovno svima.

Samsung se očito nada da će pojedinačna moći zamijeniti postavke dvostrukog ili čak trostrukog zaslona koristeći ogroman i sjajno izveden zaslon, ali i značajku Multiview. Taj korisnički prilagodljiv način može simulirati više manjih prikaza na jednom zaslonu, pri čemu je svaki virtualni monitor posebno veličine kako bi odgovarao programu ili igru koja se "vrti" na njemu.

Dodatna podrška fleksibilnosti u središtu dizajna Arka je uključeni stalak koji se podešava po visini (HAS - Height Adjustable Stand) koji poboljšava iskustvo, što je potrebno s obzirom na veličinu Arka. Uključivanje takvog fleksibilnog postolja dobra je vijest s obzirom na to da bi Ark vjerojatno zdrobio većinu trenutno dostupnih "krakova" monitora.

Loša vijest je da postavljanje Arka u konačnici jest malo previše komplicirano za nekoliko sićušnih tipki koje se obično nalaze na dnu zaslona. Dolazit će s bežičnim kontrolerom, a neki će se lakše snaći na njemu, neki teže. Već je jasno da će se u ovom smislu čuti brojne kritike, što ne čudi jer monitor bi trebao biti dodatak za računalo, kojim se upravlja upravo pomoću računala ili sa spomenutih nekoliko tipki na dnu.

Cijena se ne spominje, ali ako je Neo G9 od 49 inča 2500 dolara, Ark ne bi trebao prelaziti 3000 dolara. No, to se tek treba potvrditi...

Još iz kategorije

Google olakšava nadogradnju Play Storea

Google olakšava nadogradnju Play Storea

18.01.2022.

Google Play Store dobiva novo serversko ažuriranje koje donosi posebnu značajku za ažuriranje kompletne aplikacije, odnosno, e-trgovine kao platforme. Naziva se „Update Play Store“ i vidljiv je s najnovijom verzijom Play Storea.

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

17.01.2022.

Globalni tehnološki brend Honor predstavio je Honor Magic V, svoj prvi 5G preklopni flagship pametni telefon, koji se može pohvaliti vodećim dizajnom u industriji, revolucionarnim zaslonom i dinamičnim performansama koje pokreće potpuno novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, tvrde u ovom kineskom proizvođaču.

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.