CES 2022: Novi laptopi kao odgovor na novo normalno

CES 2022: Novi laptopi kao odgovor na novo normalno

Pandemija koronavirusa podsjetila nas je na važnost prijenosnih računala, bilo za edukaciju, posao ili zabavu, a CES sajam u Las Vegasu sve to je nanovo potvrdio. I to na način koji smo uvelike shvatili sami - na tržištu postoji malo prijenosnih računala koje mogu zadovoljiti apsolutno sve potrebe.

Neki će biti idealni za zabavu i edukaciju, ali neće i za posao. Odnosno, bit će za neke druge stavke, a neće biti idealni za treće... Čak ni MacBook Air nije upao u kategoriju računala koje može baš sve, bez obzira što košta kao nekoliko kvalitetnih računala zajedno.

Stoga, ono što CES sajam ove godine adresira, prvenstveno su rješenja za situaciju s prijenosnim računalima. Stolna su solidna, nude stabilnost i s njima je teško pogriješiti, no ljudima je potrebna mobilnost.

Dakle, najlakše sitnice za ispraviti su loše web kamere i mikrofoni. To nije bilo važno do 2020., ali sad je svima jasno da itekako jest. Sastanci online uistinu su nagrđeni lošom kvalitetom te dvije stavke.

Zatim, ne treba ipak biti prezaluđen ekološkijim pristupom jer on u današnje vrijeme još uvijek znači izostanak potrebne kvalitete. Materijal nije jednako kvalitetan kad se kombinira s recikliranom plastikom i to je razumljivo. Bar dok traje pandemija treba se okrenutoi prvenstveno kvaliteti.

I, ono teže rješivo pitanje - čipovi. Nestašica na globalnoj razini ne ostavlja previše prostora, ali da bi prijenosna računala postala konkurentnija i opravdala cijene, potrebno je imati širi izbor. Potrošači to uistinu željno iščekuju. Mnogima je dosta Intelova monopola.

Neke zanimljive inovacije također mogu pomoći u boljem obavljanju posla. Primjerice, Dell Flow koncept koji automatski spaja i odspaja laptop sa sekundarnog zaslona, ovisno o njegovoj blizini.

U ovoj godini, ako se odlučujete za novo prijenosno računalo, okrenite se rješenjima koja će ponuditi Dell, Lenovo i Apple. Oni se čine kao najozbiljniji u smislu pružanja istinskog "poslovnog iskustva". Naravno, s vremenom će se "priključiti" HP, Acer, Asus...

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.