CES 2022: Lenovo predstavio novu liniju laptopa

CES 2022: Lenovo predstavio novu liniju laptopa

Lenovo svake godine na CES sajmu u Las Vegasu predstavlja novu liniju prijenosnih računala i popratnih proizvoda, a nije razočarao ni ovaj put. Riječ je o ThinkPad Z seriji, koji su kreirani s naglaskom na održivost. Dakle, cijela industrija ide u eokološkom smjeru.

Modeli o kojima se radi su ThinkPad Z13 i Z16, a sadrže održive materijale kao što su reciklirani aluminij, reciklirana crna veganska koža, AC strujni adapter koji koristi 90 posto Post-Consumer Content (PCC) i održivije pakiranje.

"Kako ljudi postaju ekološki svjesniji, odlučili smo krenuti u smjeru koji nudi pružanje pametnijeg, ekološki odgovornog puta prema naprijed pa tako zapravo i pomoći našim klijentima da izgrade bolju budućnost za svoje dionike - uključujući najvećeg od svih - naš planet", rekao je potpredsjednik Lenova Jerry Paradise pa dodao "Okoliš, društvo i upravljanje također su ključni prioriteti za Lenovo".

Kompanija nastoji da 100 posto njenih računala i periferije sadržava reciklirane materijale nakon upotrebe do fiskalne godine 2025.- 2026.

"Pritisak na organizacije da ispune kriterije zaštite okoliša, društva i upravljanja (ESG) rašireniji je nego što većina financijskih čelnika može shvatiti - 85 posto ulagača smatra ESG čimbenicima u svojim ulaganjima u 2020.", naveo je Gartner u istraživanju prošlog lipnja.

I dok je sve to hvalevrijedno, specifikacije novih uređaja su ono što posebno interesira. ThinkPad Z serija će sadržavati AMD Ryzen PRO procesore sljedeće generacije za mobilne uređaje. Naime, Lenovo i AMD surađivali su na dizajnu platforme, opremivši ThinkPad Z13 ekskluzivnim AMD Ryzen 7 PRO procesorom sljedeće generacije i integriranom AMD Radeon grafikom. Optimiziran je za isporuku besprijekornih audio i videoperformansi, maksimiziranje odziva i dugotrajno trajanje baterije u aplikacijama kao što su Teams i Zoom.

Procesori nove generacije AMD Ryzen PRO H-serije pokreću ThinkPad Z16 s integriranom AMD Radeon grafikom ili opcionalnom AMD Radeon diskretnom grafikom. Kada je uparen s Ryzen procesorima, AMD Smart Shift Max nudi trenutno povećanje snage i za CPU i za GPU, a Smart Shift Eco je dizajniran da maksimizira učinkovitost baterije.

Novi uređaji također će sadržavati Microsoft Pluton sigurnosni procesor, koji ojačava nova Windows 11 računala sa zaštitom za korisnički identitet, podatke i aplikacije.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.