CES 2022: Intel predstavio nove procesore

CES 2022: Intel predstavio nove procesore

Intelovi mobilni Gen Core procesori 12. generacije su 40 posto brži od prethodne generacije mobilnih procesora, prema navodima te kompanije tijekom predstavljanja na CES sajmu u Las Vegasu.

Američki gigant nije gubio vrijeme, odmah je s ovim informacijama htio dati do znanja što ima u repertoaru. I to nije sve, najavljeno je 28 novih mobilnih procesora, uz druge novosti o Intelovim proizvodima.

O njima je govorio Gregory Bryant, izvršni potpredsjednik i generalni direktor Intelove Client Computing Group, a uz njega su bili Twitch streameri i stručnjaci za animaciju, koji su se brinuli da procesori pokažu uistinu sve što mogu.

Ali, glavna značajka bila je pokazati korisnicima da će moći istovremeno upravljati višestrukim radnim opterećenjima visokog intenziteta bez većih problema. Naravno, sve zahvaljujući performansama koje nude novi procesori.

Ujedno, Rich Hurrey, suosnivač i predsjednik Kitestringa, također je dao probnu "vožnju" novom procesoru dok je uređivao lik "šteneta gljive", koji dizajnira.

"Softver kompanije Ozone osmišljen je tako da omogući animatorima da "jednom montiraju, a potom animiraju to gdje god požele" kako bi stvorili likove za filmove, igre i virtualne svjetove. Novim Intelovim procesorom se dobiva izvedba na razini radne stanice prijenosnog računala", kazao je Hurrey.

Što se tehničkih specifikacija tiče, Intel Core H-serije mobilnih procesora je i9-12900HK, koji spaja Performance-jezgre (P-jezgre) i Efficient-jezgre (E-jezgre) s inteligentnim određivanjem prioriteta radnog opterećenja i distribucijom upravljanja putem Intel Thread Director za bolje performanse sustava u aplikacijama s jednom i više niti.

Nova P-serija procesora radi na osnovnoj snazi ​​od 28W i dizajnirana je za prijenosna računala tankih i laganih performansi, dok procesori serije U rade na 9 do 15W i dizajnirani su za tanka i lagana prijenosna računala optimizirana prema dizajnu.

Ovi mobilni procesori napravljeni su za tanka i lagana prijenosna računala i druge vrhunske faktore oblika koje proizvođači uređaja pripremaju za ovu godinu, uključujući sklopive uređaje, one s odvojivim zaslonima i druge jedinstvene dizajne.

Također, Intel je najavio 22 nova procesora u seriji 12. generacije za stolna računala. Ovi procesori od 65W i 35W kreću se od Intel Core i9 do Pentiuma i Celerona. Kao dodatak, predstavljeni su Laminar Coolers za procesore od 65W.

Novi procesori za stolna računala Intel Core 12. generacije od 65 i 35W već su dostupni na tržištu, dok će mobilni procesori 12. generacije Intel Core U i P serije biti dostupni tijekom prvog kvartala ove godine, a to uključuje uređaje dizajnirane za Windows i Chrome operativne sustave.

Još iz kategorije

Google olakšava nadogradnju Play Storea

Google olakšava nadogradnju Play Storea

18.01.2022.

Google Play Store dobiva novo serversko ažuriranje koje donosi posebnu značajku za ažuriranje kompletne aplikacije, odnosno, e-trgovine kao platforme. Naziva se „Update Play Store“ i vidljiv je s najnovijom verzijom Play Storea.

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

17.01.2022.

Globalni tehnološki brend Honor predstavio je Honor Magic V, svoj prvi 5G preklopni flagship pametni telefon, koji se može pohvaliti vodećim dizajnom u industriji, revolucionarnim zaslonom i dinamičnim performansama koje pokreće potpuno novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, tvrde u ovom kineskom proizvođaču.

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.