CES 2022: HMD Global najavio 5 novih mobitela za prvu polovicu 2022.

CES 2022: HMD Global najavio 5 novih mobitela za prvu polovicu 2022.

Vlasnik brenda Nokia HMD Global spreman je napraviti pozitivnu pomutnju na tržištu pametnih telefona nižeg cjenovnog ranga u Sjedinjenim Američkim Državama. Tim je povodom iz kompanije najavljeno da će u prvoj polovici 2022. biti plasirano ukupno pet novih telefona - četiri pametna i jedan telefon s tradicionalnim značajkama.

Osim tih novih uređaja, HMD Global je također najavio da će Dish Wireless i Consumer Cellular ove godine "nositi" Nokia telefone. Odnosno, kroz partnerstvo će se prodavati u posebnim paketima za pretplatnike.

U tom "društvu", Nokia G400 jedini je uređaj koji podržava 5G tehnologiju. Cijena mu je 250 američkih dolara i bit će dostupan svima koji koriste TracFone Wireless, Dish Wireless, Consumer Cellular, T-Mobile i Metro by T-Mobile.

Preostala četiri različita uređaja bit će vezani uz 4G tehnologiju. Specifikacije još nisu dostupne, ali znaju im se nazivi i cijene. Nokia C100 koštat će 99 dolara, a Nokia C200 119 dolara. Tu je Nokia G100 od 149 dolara te Nokia 2760 Flip od 79 dolara. Više nego prihvatljivo, posebno za američke prilike!

Ujedno, ono što se zna je da će C100 i 2760 Flip bit će lansirani u prvom kvartalu, dok će ostali uređaji biti lansirani u drugom.

Sve ovo nije nimalo slučajno. Naime, kad je LG odlučio napustiti tržište pametnih telefona prošle godine, ponukan lošim poslovnim rezultatima, ostavio je prazninu na američkom tržštu, gdje je konstantno bio treći najjači proizvođač, koju su druge kompanije odlučile ispuniti.

Nokia, odnosno HMD Global, jedna je od njih i uz brojna partnerstva svakako bi mogla do značajnijeg uspjeha.

Još iz kategorije

Google olakšava nadogradnju Play Storea

Google olakšava nadogradnju Play Storea

18.01.2022.

Google Play Store dobiva novo serversko ažuriranje koje donosi posebnu značajku za ažuriranje kompletne aplikacije, odnosno, e-trgovine kao platforme. Naziva se „Update Play Store“ i vidljiv je s najnovijom verzijom Play Storea.

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

17.01.2022.

Globalni tehnološki brend Honor predstavio je Honor Magic V, svoj prvi 5G preklopni flagship pametni telefon, koji se može pohvaliti vodećim dizajnom u industriji, revolucionarnim zaslonom i dinamičnim performansama koje pokreće potpuno novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, tvrde u ovom kineskom proizvođaču.

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.