CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

SanDisk svake godine na CES sajmu u Las Vegasu predstavlja novitete vezane uz pohranu podataka i njihov prijenos, ali ove godine odlučio se na nešto pomalo drugačije pa prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB, namijenjenog korisnicima pametnih telefona.

Zapravo, možda je bolje reći da se radi o konceptualnom disku prije nego prototipu jer zasigurno još nekoliko godina ovako nešto nećemo vidjeti na tržištu. Iako, bilo bi poželjno da stigne što prije jer disk je malen pa se lako može nositi uokolo i može biti više nego koristan. Uz to, USB donosi brzine od 20Gbps korištenjem SuperSpeed USB protokola.

Osim ove vizije skorije ili nešto dalje budućnosti, SanDisk se odlučio predstaviti i oku ugodan srebrni 1TB Ultra Lude, disk s dualnim konektorom, kojim se cilja na aktualne pametne telefone, tablete i prijenosna računala. Time se samo nastavlja već poznata tradicija plasiranja kvalitetnij rješenja na tržište od strane SanDiska.

I prošle godine bilo je tako s SanDisk Extreme Portable SSD 1TB, koji je postavio konkurenciju u drugi plan. Jer, dok i drugi nude ili brzine ili kapacitet kao rješenja koja donosi SanDisk, rijetko tko uspijeva na tako kvalitetan i funkcionalan način objediniti sve u jednom proizvodu.

SanDisk to može i zato je Western Digital prije nešto više od četiri godine odlučio radije kupiti ga nego se boriti s njime na tržištu. To ga je koštalo čak 19 milijardi američkih dolara. No, isplatilo se. Sreća za korisnike jest u tome da se kvaliteta proizvoda time nije narušila, kao ni ritam izbacivanja noviteta na tržište.

A kad se to spominje, nije poznato kad će točno Ultra Lude na tržište, ali nagađa se da bi trebao u prvoj polovici ove godine. Što se tiče prototipa ili konceptualnog prijenosnog diska... Ne samo da se ne zna datum kad bi trebao na tržište već, naravno, ni hoće li ikad na njemu i biti.

Još iz kategorije

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

03.07.2020. komentiraj

Novi Huawei P40 Pro+ dostupan je na hrvatskom tržištu. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 9.999 kuna, a ako se uređaj prednaruči odmah, na dar se dobiva Watch GT 2e pametni sat i najnoviji Huawei SuperCharge bežični punjač od 40 W. Korisnici će uz ova dva besplatna uređaja na dar dobiti i 12 mjeseci besplatnog prostora na Huawei Cloudu od čak 50 GB. Ponudu je moguće iskoristiti kod prodajnih partnera do 15. srpnja ili do isteka zaliha.

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je novi Samsung Galaxy A31 pametni telefon koji dolazi s multifunkcionalnom četverostrukom kamerom, vrhunskim Infinity-U zaslonom i snažnom baterijom od 5,000 mAh-a. Također, dolazi s poboljšanim mogućnostima i inovacijama koje odlikuju popularnu Galaxy A obitelj, tvrde u kompaniji.

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

02.07.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je danas u Londonu Cat S42, otporan i pouzdan pametni telefon spreman za  ekstremne uvjete. Uređaj je dostupan za prednarudžbe, a prve isporuke u Hrvatskoj se očekuju 14. srpnja ove godine.