CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

SanDisk svake godine na CES sajmu u Las Vegasu predstavlja novitete vezane uz pohranu podataka i njihov prijenos, ali ove godine odlučio se na nešto pomalo drugačije pa prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB, namijenjenog korisnicima pametnih telefona.

Zapravo, možda je bolje reći da se radi o konceptualnom disku prije nego prototipu jer zasigurno još nekoliko godina ovako nešto nećemo vidjeti na tržištu. Iako, bilo bi poželjno da stigne što prije jer disk je malen pa se lako može nositi uokolo i može biti više nego koristan. Uz to, USB donosi brzine od 20Gbps korištenjem SuperSpeed USB protokola.

Osim ove vizije skorije ili nešto dalje budućnosti, SanDisk se odlučio predstaviti i oku ugodan srebrni 1TB Ultra Lude, disk s dualnim konektorom, kojim se cilja na aktualne pametne telefone, tablete i prijenosna računala. Time se samo nastavlja već poznata tradicija plasiranja kvalitetnij rješenja na tržište od strane SanDiska.

I prošle godine bilo je tako s SanDisk Extreme Portable SSD 1TB, koji je postavio konkurenciju u drugi plan. Jer, dok i drugi nude ili brzine ili kapacitet kao rješenja koja donosi SanDisk, rijetko tko uspijeva na tako kvalitetan i funkcionalan način objediniti sve u jednom proizvodu.

SanDisk to može i zato je Western Digital prije nešto više od četiri godine odlučio radije kupiti ga nego se boriti s njime na tržištu. To ga je koštalo čak 19 milijardi američkih dolara. No, isplatilo se. Sreća za korisnike jest u tome da se kvaliteta proizvoda time nije narušila, kao ni ritam izbacivanja noviteta na tržište.

A kad se to spominje, nije poznato kad će točno Ultra Lude na tržište, ali nagađa se da bi trebao u prvoj polovici ove godine. Što se tiče prototipa ili konceptualnog prijenosnog diska... Ne samo da se ne zna datum kad bi trebao na tržište već, naravno, ni hoće li ikad na njemu i biti.

Još iz kategorije

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

07.04.2020. komentiraj

Microsoft se pohvalio da je njegov operativni sustav Windows 10 napokon dosegnuo brojku od milijardu uređaja! Velik je to uspjeh, no kasni gotovo tri mjeseca jer plan je bio stići do milijarde do Božića 2019. Prvotni cilj bio je stići do milijarde s 29. srpnjem 2018., što je bilo tri godine o pojave Windows 10 operativnog sustava.

Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

06.04.2020. komentiraj

Pametni telefoni postoje u punom smislu više od deset godina, iPhone gotovo 13, ali ono što oduvijek nedostaje u isto tako punom smislu jest reflektirati što imamo na njihovu ekranu. Dakle, povezivost s računalima dan danas je poprilično komplicirano, nestabilno i često ovisi o proizvođaču, što znači da nemamo adekvatnu univerzalnu aplikaciju, program, alat...

Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

05.04.2020. komentiraj

Veliki projektori projiciraju sliku na kakvoj svaki vlasnik TV uređaja zavide, a neki se zalete pa kupe manji projektor za sobu i na kraju ostaju neugodno iznenađeni činjenicom da iskustvo nije baš onakvo kakvom bi se nadali. Zato treba pažljivo birati jer na tržištu postoje rješenja i ultra kratki (UST - ultra-short-throw) projektori stvarno su napravili izniman iskorak.