CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

SanDisk svake godine na CES sajmu u Las Vegasu predstavlja novitete vezane uz pohranu podataka i njihov prijenos, ali ove godine odlučio se na nešto pomalo drugačije pa prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB, namijenjenog korisnicima pametnih telefona.

Zapravo, možda je bolje reći da se radi o konceptualnom disku prije nego prototipu jer zasigurno još nekoliko godina ovako nešto nećemo vidjeti na tržištu. Iako, bilo bi poželjno da stigne što prije jer disk je malen pa se lako može nositi uokolo i može biti više nego koristan. Uz to, USB donosi brzine od 20Gbps korištenjem SuperSpeed USB protokola.

Osim ove vizije skorije ili nešto dalje budućnosti, SanDisk se odlučio predstaviti i oku ugodan srebrni 1TB Ultra Lude, disk s dualnim konektorom, kojim se cilja na aktualne pametne telefone, tablete i prijenosna računala. Time se samo nastavlja već poznata tradicija plasiranja kvalitetnij rješenja na tržište od strane SanDiska.

I prošle godine bilo je tako s SanDisk Extreme Portable SSD 1TB, koji je postavio konkurenciju u drugi plan. Jer, dok i drugi nude ili brzine ili kapacitet kao rješenja koja donosi SanDisk, rijetko tko uspijeva na tako kvalitetan i funkcionalan način objediniti sve u jednom proizvodu.

SanDisk to može i zato je Western Digital prije nešto više od četiri godine odlučio radije kupiti ga nego se boriti s njime na tržištu. To ga je koštalo čak 19 milijardi američkih dolara. No, isplatilo se. Sreća za korisnike jest u tome da se kvaliteta proizvoda time nije narušila, kao ni ritam izbacivanja noviteta na tržište.

A kad se to spominje, nije poznato kad će točno Ultra Lude na tržište, ali nagađa se da bi trebao u prvoj polovici ove godine. Što se tiče prototipa ili konceptualnog prijenosnog diska... Ne samo da se ne zna datum kad bi trebao na tržište već, naravno, ni hoće li ikad na njemu i biti.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.