CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

CES 2020: SanDisk prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB

SanDisk svake godine na CES sajmu u Las Vegasu predstavlja novitete vezane uz pohranu podataka i njihov prijenos, ali ove godine odlučio se na nešto pomalo drugačije pa prezentirao prototip prijenosnog SSD diska kapaciteta 8TB, namijenjenog korisnicima pametnih telefona.

Zapravo, možda je bolje reći da se radi o konceptualnom disku prije nego prototipu jer zasigurno još nekoliko godina ovako nešto nećemo vidjeti na tržištu. Iako, bilo bi poželjno da stigne što prije jer disk je malen pa se lako može nositi uokolo i može biti više nego koristan. Uz to, USB donosi brzine od 20Gbps korištenjem SuperSpeed USB protokola.

Osim ove vizije skorije ili nešto dalje budućnosti, SanDisk se odlučio predstaviti i oku ugodan srebrni 1TB Ultra Lude, disk s dualnim konektorom, kojim se cilja na aktualne pametne telefone, tablete i prijenosna računala. Time se samo nastavlja već poznata tradicija plasiranja kvalitetnij rješenja na tržište od strane SanDiska.

I prošle godine bilo je tako s SanDisk Extreme Portable SSD 1TB, koji je postavio konkurenciju u drugi plan. Jer, dok i drugi nude ili brzine ili kapacitet kao rješenja koja donosi SanDisk, rijetko tko uspijeva na tako kvalitetan i funkcionalan način objediniti sve u jednom proizvodu.

SanDisk to može i zato je Western Digital prije nešto više od četiri godine odlučio radije kupiti ga nego se boriti s njime na tržištu. To ga je koštalo čak 19 milijardi američkih dolara. No, isplatilo se. Sreća za korisnike jest u tome da se kvaliteta proizvoda time nije narušila, kao ni ritam izbacivanja noviteta na tržište.

A kad se to spominje, nije poznato kad će točno Ultra Lude na tržište, ali nagađa se da bi trebao u prvoj polovici ove godine. Što se tiče prototipa ili konceptualnog prijenosnog diska... Ne samo da se ne zna datum kad bi trebao na tržište već, naravno, ni hoće li ikad na njemu i biti.

Još iz kategorije

Najiščekivaniji Samsung pametni telefon stiže u Hrvatsku

Najiščekivaniji Samsung pametni telefon stiže u Hrvatsku

18.09.2020. komentiraj

Samsung Galaxy Z Fold2 5G od 18. rujna je moguće kupiti i u Hrvatskoj. Riječ je o uređaju profinjenog dizajna, s još većim prednjim te masivnim glavnim zaslonom, koji je idealan za užurbanu svakodnevicu i multitasking tijekom cijelog dana. Na Samsung Galaxy Z Fold2 5G preklopnom pametnom telefonu dostupne su i sve Google povezane aplikacije.

Ovo su trenutni tech bestselleri!

Ovo su trenutni tech bestselleri!

18.09.2020. komentiraj

Neki novi uređaji u posljednje vrijeme okupiraju pažnju nas Hrvata. Sve do proljeća ove godine prolazili su ispod radara naših domova, a potom se samo uvukli u svačiju svakodnevicu. Oni su istovremeni rad i učenje od kuće učinili mogućima, a trenutke za odmor zabavnijima. Cijela situacija s koronom, ljeto i trenutno aktualni povratak u školu te na posao su razlozi zašto se trenutni bestselleri među uređajima naslanjaju na – uvijek nam vrlo važnu uslugu interneta.

Novi uređaji iz Huaweija stigli na domaće tržište

Novi uređaji iz Huaweija stigli na domaće tržište

16.09.2020. komentiraj

Huawei je predstavio uređaje koji će na domaće tržište doći u posljednjem kvartalu 2020. godine i to u Zagrebu, a riječ je o čak sedam vrhunskih uređaja u koje je Huawei ugradio svoje najmodernije tehnologije. Predstavljeni su novi pametni satovi, Huawei Watch GT 2 Pro i Watch Fit, Huawei MateBook X Pro u Emerald Green izdanju, dva tableta, Huawei MatePad T 10 i T 10s te dva para slušalica Huawei FreeBuds Pro i FreeLace Pro.