CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

Spektakularni CES sajam u Las Vegasu prošle godine poslužio je kao mjesto na kojem smo prvi put imali priliku vidjeti prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima, a ponudili su ih velikani industrije, među kojima nije bilo Della. Ta kompanija odlučila je pričekati i takva prijenosna računala predstavila je na ovogodišnjem sajmu. Uz bitnu razliku u odnosu na konkurenciju, o kojoj ćemo kasnije u tekstu.

Riječ je o Concept Duet i Concept Ori, koji podsjećaju na Microsoftov Surface Neo, ali na tržište će stići tek krajem ove godine. Ako sve bude po planu. Ono na što se Dell koncentrirao, ipak je nešto drugačije. Naime, cilj je omogućiti profesionalcima iskustvo rada na dva zaslona - u pokretu.

Dakle, ciljana publika u samom startu je jasna, kao i ono za što će ova modela prvenstveno biti namijenjena. Stoga, za očekivati je i da će mu početna cijena biti oko tri tisuće američkih dolara, iako nije isključeno da bude i iznad te brojke. Nažalost, o njoj se nije pričalo, kao ni o specifikacijama uređaja, što ne čudi s obzirom da stižu na tržište krajem godine.

Ono što se zna, a spomenuto je, da će ići otprilike u identičnom smjeru kao Microsoftov Surface Neo, ali i kao uređaj koji je na CES sajmu predstavio Lenovo - ThinkPad X1 Fold. Zaslon će se savijati do 90 stupnjeva po sredini, što znači da bi uređaj trebao u jednom trenutku podsjećati više na tablet, a u drugom na prijenosno računalo. Uz Concept Duet i Concept Ori ići će tipkovnica, koja se može odvajati, a tu je i posebna olovka. A sad bitna razlika...

Dok su konkurenti otišli u smjeru uređaja veličine zaslona oko 13 inča, dok je potpuno "rasklopljen", Dell obećava da će Ori biti veći i nuditi "istinsko PC iskustvo". Nagađa se da bi moglo biti riječi o barem 15 inča, što znači da bi cijena trebala premašiti tri tisuće dolara, ali i da bi tako veliki sklopivi zaslon mogao biti istinski hit.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.