CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

Spektakularni CES sajam u Las Vegasu prošle godine poslužio je kao mjesto na kojem smo prvi put imali priliku vidjeti prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima, a ponudili su ih velikani industrije, među kojima nije bilo Della. Ta kompanija odlučila je pričekati i takva prijenosna računala predstavila je na ovogodišnjem sajmu. Uz bitnu razliku u odnosu na konkurenciju, o kojoj ćemo kasnije u tekstu.

Riječ je o Concept Duet i Concept Ori, koji podsjećaju na Microsoftov Surface Neo, ali na tržište će stići tek krajem ove godine. Ako sve bude po planu. Ono na što se Dell koncentrirao, ipak je nešto drugačije. Naime, cilj je omogućiti profesionalcima iskustvo rada na dva zaslona - u pokretu.

Dakle, ciljana publika u samom startu je jasna, kao i ono za što će ova modela prvenstveno biti namijenjena. Stoga, za očekivati je i da će mu početna cijena biti oko tri tisuće američkih dolara, iako nije isključeno da bude i iznad te brojke. Nažalost, o njoj se nije pričalo, kao ni o specifikacijama uređaja, što ne čudi s obzirom da stižu na tržište krajem godine.

Ono što se zna, a spomenuto je, da će ići otprilike u identičnom smjeru kao Microsoftov Surface Neo, ali i kao uređaj koji je na CES sajmu predstavio Lenovo - ThinkPad X1 Fold. Zaslon će se savijati do 90 stupnjeva po sredini, što znači da bi uređaj trebao u jednom trenutku podsjećati više na tablet, a u drugom na prijenosno računalo. Uz Concept Duet i Concept Ori ići će tipkovnica, koja se može odvajati, a tu je i posebna olovka. A sad bitna razlika...

Dok su konkurenti otišli u smjeru uređaja veličine zaslona oko 13 inča, dok je potpuno "rasklopljen", Dell obećava da će Ori biti veći i nuditi "istinsko PC iskustvo". Nagađa se da bi moglo biti riječi o barem 15 inča, što znači da bi cijena trebala premašiti tri tisuće dolara, ali i da bi tako veliki sklopivi zaslon mogao biti istinski hit.

Još iz kategorije

Fotić kao web camera

Fotić kao web camera

22.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja EOS Webcam Utility – softver koji se može besplatno preuzeti, a omogućuje korisnicima povezivanje kompatibilnih Canonovih DSLR fotoaparata i modela PowerShot s računalom, Macom ili PC-jem, koji će ih prepoznati kao USB web-kamere. Uklanjajući potrebu za dodatnom opremom, softver EOS Web Utility omogućit će korisnicima da zamijene postojeće web-kamere i dožive kvalitetne virtualne sastanke i videokonferencije putem Canonova fotoaparata.

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

21.09.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe na tržište donosi DataTraveler 2000 enkriptiranog USB diska kapaciteta 128GB. DataTraveler 2000 sadrži alfanumeričku tipkovnicu koja omogućava korisnicima zaključavanje uređaja kombinacijom riječi i brojeva za jednostavan PIN koji pruža dodatnu razinu sigurnosti. Za još više sigurnosti, značajka automatskog zaključavanja se aktivira čim se uređaj nepropisno odvoji s glavnog uređaja.

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

20.09.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je najavio kako će oba modela PlayStation 5 konzole stići na europsko tržište 19. studenog. Preporučena cijena modela s Ultra HD Blu-Ray čitačem iznosi 499,99€, dok za digitalni model iznosi 399,99€.