CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

Spektakularni CES sajam u Las Vegasu prošle godine poslužio je kao mjesto na kojem smo prvi put imali priliku vidjeti prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima, a ponudili su ih velikani industrije, među kojima nije bilo Della. Ta kompanija odlučila je pričekati i takva prijenosna računala predstavila je na ovogodišnjem sajmu. Uz bitnu razliku u odnosu na konkurenciju, o kojoj ćemo kasnije u tekstu.

Riječ je o Concept Duet i Concept Ori, koji podsjećaju na Microsoftov Surface Neo, ali na tržište će stići tek krajem ove godine. Ako sve bude po planu. Ono na što se Dell koncentrirao, ipak je nešto drugačije. Naime, cilj je omogućiti profesionalcima iskustvo rada na dva zaslona - u pokretu.

Dakle, ciljana publika u samom startu je jasna, kao i ono za što će ova modela prvenstveno biti namijenjena. Stoga, za očekivati je i da će mu početna cijena biti oko tri tisuće američkih dolara, iako nije isključeno da bude i iznad te brojke. Nažalost, o njoj se nije pričalo, kao ni o specifikacijama uređaja, što ne čudi s obzirom da stižu na tržište krajem godine.

Ono što se zna, a spomenuto je, da će ići otprilike u identičnom smjeru kao Microsoftov Surface Neo, ali i kao uređaj koji je na CES sajmu predstavio Lenovo - ThinkPad X1 Fold. Zaslon će se savijati do 90 stupnjeva po sredini, što znači da bi uređaj trebao u jednom trenutku podsjećati više na tablet, a u drugom na prijenosno računalo. Uz Concept Duet i Concept Ori ići će tipkovnica, koja se može odvajati, a tu je i posebna olovka. A sad bitna razlika...

Dok su konkurenti otišli u smjeru uređaja veličine zaslona oko 13 inča, dok je potpuno "rasklopljen", Dell obećava da će Ori biti veći i nuditi "istinsko PC iskustvo". Nagađa se da bi moglo biti riječi o barem 15 inča, što znači da bi cijena trebala premašiti tri tisuće dolara, ali i da bi tako veliki sklopivi zaslon mogao biti istinski hit.

Još iz kategorije

Nove serije Legion gaming laptopa dolaze u Hrvatsku krajem kolovoza

Nove serije Legion gaming laptopa dolaze u Hrvatsku krajem kolovoza

09.07.2020. komentiraj

Lenovo je najavio kako će nove serije Legion gaming laptopa 7i, 5, 5i i 5Pi stići na hrvatsko tržište krajem kolovoza ove godine. Točan datum lansiranja i točne cijene su za sada još uvijek nepoznate.

Huawei FreeBuds 3 i FreeBuds 3i osvojile dvije nagrade za impresivno poništavanje buke

Huawei FreeBuds 3 i FreeBuds 3i osvojile dvije nagrade za impresivno poništavanje buke

09.07.2020. komentiraj

Huaweijeve bežične slušalice iz FreeBuds 3 serije – FreeBuds 3 i FreeBuds 3i, nedavno su osvojile VGP nagradu (Audio Visual Grand Prix). Riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrada za audio i vizualne proizvode u Japanu, a na ovaj način još je jednom potvrđena kvaliteta Huaweijevih TWS slušalica i tehnologije za smanjenje buke.

Svega 150 tisuća uređaja koristi najnoviju verziju Windows 10

Svega 150 tisuća uređaja koristi najnoviju verziju Windows 10

08.07.2020. komentiraj

Windows 10 operativni sustav najkorišteniji je u svijetu računala, ali tek se s verzijom 2004 napokon otkrilo što točno korisnici imaju na svojim uređajima. Jer, nije svaka “desetka” ista. Primjerice, taj najnoviji Window 10 M20U (2004) koristi se na sedam posto uređaja ili njih oko 150.000. Na tržištu je proteklih mjesec dana pa ne čudi tako malen broj, normalno je da velika većina korisnika pričeka najstabilniju moguću verziju i onda krene s njenim postavljanjem.