CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

CES 2020: Dell predstavio prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima

Spektakularni CES sajam u Las Vegasu prošle godine poslužio je kao mjesto na kojem smo prvi put imali priliku vidjeti prijenosna računala s dvostrukim i sklopivim zaslonima, a ponudili su ih velikani industrije, među kojima nije bilo Della. Ta kompanija odlučila je pričekati i takva prijenosna računala predstavila je na ovogodišnjem sajmu. Uz bitnu razliku u odnosu na konkurenciju, o kojoj ćemo kasnije u tekstu.

Riječ je o Concept Duet i Concept Ori, koji podsjećaju na Microsoftov Surface Neo, ali na tržište će stići tek krajem ove godine. Ako sve bude po planu. Ono na što se Dell koncentrirao, ipak je nešto drugačije. Naime, cilj je omogućiti profesionalcima iskustvo rada na dva zaslona - u pokretu.

Dakle, ciljana publika u samom startu je jasna, kao i ono za što će ova modela prvenstveno biti namijenjena. Stoga, za očekivati je i da će mu početna cijena biti oko tri tisuće američkih dolara, iako nije isključeno da bude i iznad te brojke. Nažalost, o njoj se nije pričalo, kao ni o specifikacijama uređaja, što ne čudi s obzirom da stižu na tržište krajem godine.

Ono što se zna, a spomenuto je, da će ići otprilike u identičnom smjeru kao Microsoftov Surface Neo, ali i kao uređaj koji je na CES sajmu predstavio Lenovo - ThinkPad X1 Fold. Zaslon će se savijati do 90 stupnjeva po sredini, što znači da bi uređaj trebao u jednom trenutku podsjećati više na tablet, a u drugom na prijenosno računalo. Uz Concept Duet i Concept Ori ići će tipkovnica, koja se može odvajati, a tu je i posebna olovka. A sad bitna razlika...

Dok su konkurenti otišli u smjeru uređaja veličine zaslona oko 13 inča, dok je potpuno "rasklopljen", Dell obećava da će Ori biti veći i nuditi "istinsko PC iskustvo". Nagađa se da bi moglo biti riječi o barem 15 inča, što znači da bi cijena trebala premašiti tri tisuće dolara, ali i da bi tako veliki sklopivi zaslon mogao biti istinski hit.

Još iz kategorije

Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

Dell Mobile Connect aplikacija sada može raditi replikaciju iPhone ekrana na Windows PC

06.04.2020. komentiraj

Pametni telefoni postoje u punom smislu više od deset godina, iPhone gotovo 13, ali ono što oduvijek nedostaje u isto tako punom smislu jest reflektirati što imamo na njihovu ekranu. Dakle, povezivost s računalima dan danas je poprilično komplicirano, nestabilno i često ovisi o proizvođaču, što znači da nemamo adekvatnu univerzalnu aplikaciju, program, alat...

Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

Je li UST projektor dobra zamjena za veliki TV?

05.04.2020. komentiraj

Veliki projektori projiciraju sliku na kakvoj svaki vlasnik TV uređaja zavide, a neki se zalete pa kupe manji projektor za sobu i na kraju ostaju neugodno iznenađeni činjenicom da iskustvo nije baš onakvo kakvom bi se nadali. Zato treba pažljivo birati jer na tržištu postoje rješenja i ultra kratki (UST - ultra-short-throw) projektori stvarno su napravili izniman iskorak.

Huaweijev servisni centar besplatno preuzima i dostavlja uređaje na popravak

Huaweijev servisni centar besplatno preuzima i dostavlja uređaje na popravak

05.04.2020. komentiraj

Nakon produljenja jamstvenog roka na brojne uređaje do 15. lipnja, Huawei je odlučio svojim korisnicima na raspolaganje staviti još jednu besplatnu uslugu. Naime, Huawei će za sve uređaje kojima je potreban servis unutar jamstvenog roka osigurati preuzimanje, kao i dostavu nakon popravka, ističu iz ovog kineskog proizvođača.