CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

Alienware je izazvao podosta pažnje na CES sajmu u Las Vegasu odmah nakon prezentacije svog prijenosnog PC gaming sustava ConceptUFO iz razloga što uvelike podsjeća na Nintendo Switch.

Naime, kontroleri se mogu odvojiti, može se sustav spajati na tablet, računalo ili televizor... No, to nije Nintendo Switch i cijela panika ili optužbe trebale bi prestati biti usmjeravane na Alienare, inače u vlasništvu Della. Jer, ovo je samo prototip, koji možda nikad neće doži na tržište.

I, kako ističu u Alienware, veći je no Switch jer ima zaslon veličine deset inča ili gotovo 22,5 centimetra, dok je Switch na 6,2 inča, odnosno, gotovo 16 centimetara. Ujedno, postoji jedna velika razlika. Kad se kontroleri odvoje s glavnog dijela prijenosne konzole, ne čine dva kontrolera nego se spajaju u jedan. Kod Switcha to nije slučaj.

Zato ne treba čuditi što se tijekom prezentacije nijednom jedinom riječi nije spomenuo Switch, kao ni Nintendo. Jer, uistinu, ovo jest jedna potpuno nova stvar i treba je gledati na taj način. Sve drugo su nepotrebne optužbe. Uostalom, Sony je "izbacio" PlayStation davno nakon što su postojale konzole za igranje video igara. Nintendo je to učinio kad su već postojale.

Isto tako, prijenosne konzole postoje duže vrijeme i dok Switch možda jest ponudio rješenje za to kako će izgledati u budućnosti, ne polaže pravi jedini ih proizvoditi. Zasigurno, s vremenom Alienware neće biti jedini koji nudi nešto slično. Sony je, primjerice, svoju Vitu nudio davnih dana i može se ponovno koncentrirati na taj dio tržišta.

Tu su još pametni telefoni i tableti, koji su sami po sebi odavno prijenosne gaming konzole. Dokazao je to prije gotovo šest godina Razer predstavljanjem Razer Edge Pro PC gaming tableta. Stoga, kritičari se moraju opustiti i dopustiti razvoj gaming industrije. Netko će uvijek biti prvi, ali ne i posljednji...

Još iz kategorije

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

04.06.2020. komentiraj

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...

Novi uređaji iz Lenova

Novi uređaji iz Lenova

04.06.2020. komentiraj

Lenovo je osnažio najnoviju liniju uređaja za krajnje potrošače koji su osmišljeni kako bi olakšali snalaženje u današnjem potpuno povezanom svijetu. Predstavljena su dva Windows 10 odvojiva uređaja koja podržavaju LTE povezivanje – Lenovo Yoga Duet 7i1 s Lenovo E-Color olovkom i Lenovo IdeaPad Duet 3i s digitalnom olovkom što ga čini odličnom opcijom za studente i osobe koje obavljaju više zadataka istovremeno.

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

04.06.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je, kako sami tvrde, inovativni gaming monitor Odyssey G7, koji je prvi put prikazan u Las Vegasu na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES 2020. početkom ove godine. Ovaj uređaj predstavlja autentičan iskorak na polju igara, kombinirajući do sada najzakrivljeniji zaslon s najboljim performansama u klasi, tvrde u Samsungu.