CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

Alienware je izazvao podosta pažnje na CES sajmu u Las Vegasu odmah nakon prezentacije svog prijenosnog PC gaming sustava ConceptUFO iz razloga što uvelike podsjeća na Nintendo Switch.

Naime, kontroleri se mogu odvojiti, može se sustav spajati na tablet, računalo ili televizor... No, to nije Nintendo Switch i cijela panika ili optužbe trebale bi prestati biti usmjeravane na Alienare, inače u vlasništvu Della. Jer, ovo je samo prototip, koji možda nikad neće doži na tržište.

I, kako ističu u Alienware, veći je no Switch jer ima zaslon veličine deset inča ili gotovo 22,5 centimetra, dok je Switch na 6,2 inča, odnosno, gotovo 16 centimetara. Ujedno, postoji jedna velika razlika. Kad se kontroleri odvoje s glavnog dijela prijenosne konzole, ne čine dva kontrolera nego se spajaju u jedan. Kod Switcha to nije slučaj.

Zato ne treba čuditi što se tijekom prezentacije nijednom jedinom riječi nije spomenuo Switch, kao ni Nintendo. Jer, uistinu, ovo jest jedna potpuno nova stvar i treba je gledati na taj način. Sve drugo su nepotrebne optužbe. Uostalom, Sony je "izbacio" PlayStation davno nakon što su postojale konzole za igranje video igara. Nintendo je to učinio kad su već postojale.

Isto tako, prijenosne konzole postoje duže vrijeme i dok Switch možda jest ponudio rješenje za to kako će izgledati u budućnosti, ne polaže pravi jedini ih proizvoditi. Zasigurno, s vremenom Alienware neće biti jedini koji nudi nešto slično. Sony je, primjerice, svoju Vitu nudio davnih dana i može se ponovno koncentrirati na taj dio tržišta.

Tu su još pametni telefoni i tableti, koji su sami po sebi odavno prijenosne gaming konzole. Dokazao je to prije gotovo šest godina Razer predstavljanjem Razer Edge Pro PC gaming tableta. Stoga, kritičari se moraju opustiti i dopustiti razvoj gaming industrije. Netko će uvijek biti prvi, ali ne i posljednji...

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.