CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

Alienware je izazvao podosta pažnje na CES sajmu u Las Vegasu odmah nakon prezentacije svog prijenosnog PC gaming sustava ConceptUFO iz razloga što uvelike podsjeća na Nintendo Switch.

Naime, kontroleri se mogu odvojiti, može se sustav spajati na tablet, računalo ili televizor... No, to nije Nintendo Switch i cijela panika ili optužbe trebale bi prestati biti usmjeravane na Alienare, inače u vlasništvu Della. Jer, ovo je samo prototip, koji možda nikad neće doži na tržište.

I, kako ističu u Alienware, veći je no Switch jer ima zaslon veličine deset inča ili gotovo 22,5 centimetra, dok je Switch na 6,2 inča, odnosno, gotovo 16 centimetara. Ujedno, postoji jedna velika razlika. Kad se kontroleri odvoje s glavnog dijela prijenosne konzole, ne čine dva kontrolera nego se spajaju u jedan. Kod Switcha to nije slučaj.

Zato ne treba čuditi što se tijekom prezentacije nijednom jedinom riječi nije spomenuo Switch, kao ni Nintendo. Jer, uistinu, ovo jest jedna potpuno nova stvar i treba je gledati na taj način. Sve drugo su nepotrebne optužbe. Uostalom, Sony je "izbacio" PlayStation davno nakon što su postojale konzole za igranje video igara. Nintendo je to učinio kad su već postojale.

Isto tako, prijenosne konzole postoje duže vrijeme i dok Switch možda jest ponudio rješenje za to kako će izgledati u budućnosti, ne polaže pravi jedini ih proizvoditi. Zasigurno, s vremenom Alienware neće biti jedini koji nudi nešto slično. Sony je, primjerice, svoju Vitu nudio davnih dana i može se ponovno koncentrirati na taj dio tržišta.

Tu su još pametni telefoni i tableti, koji su sami po sebi odavno prijenosne gaming konzole. Dokazao je to prije gotovo šest godina Razer predstavljanjem Razer Edge Pro PC gaming tableta. Stoga, kritičari se moraju opustiti i dopustiti razvoj gaming industrije. Netko će uvijek biti prvi, ali ne i posljednji...

Još iz kategorije

Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

19.09.2020. komentiraj

Apple je na svom eventu 15. rujna najavio Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, Apple One pakete usluga, Apple Fitness Plus koji bi potencijalno bio konkurent za Peloton te iPad i iPad Air nadopune. Sve to s razlogom izaziva uzbuđenje kod korisnika.

XPG predstavlja nove gaming slušalice

XPG predstavlja nove gaming slušalice

19.09.2020. komentiraj

Na tržište dolaze nove XPG slušalice pod imenom XPG PRECOG ANALOG koje su nasljednik je slušalica XPG PRECOG predstavljenih prošle godine. Slušalice XPG PRECOG ANALOG krase mnoge kvalitete prethodnog modela, ali sada uz pristupačniju cijenu.

Najiščekivaniji Samsung pametni telefon stiže u Hrvatsku

Najiščekivaniji Samsung pametni telefon stiže u Hrvatsku

18.09.2020. komentiraj

Samsung Galaxy Z Fold2 5G od 18. rujna je moguće kupiti i u Hrvatskoj. Riječ je o uređaju profinjenog dizajna, s još većim prednjim te masivnim glavnim zaslonom, koji je idealan za užurbanu svakodnevicu i multitasking tijekom cijelog dana. Na Samsung Galaxy Z Fold2 5G preklopnom pametnom telefonu dostupne su i sve Google povezane aplikacije.