CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

Alienware je izazvao podosta pažnje na CES sajmu u Las Vegasu odmah nakon prezentacije svog prijenosnog PC gaming sustava ConceptUFO iz razloga što uvelike podsjeća na Nintendo Switch.

Naime, kontroleri se mogu odvojiti, može se sustav spajati na tablet, računalo ili televizor... No, to nije Nintendo Switch i cijela panika ili optužbe trebale bi prestati biti usmjeravane na Alienare, inače u vlasništvu Della. Jer, ovo je samo prototip, koji možda nikad neće doži na tržište.

I, kako ističu u Alienware, veći je no Switch jer ima zaslon veličine deset inča ili gotovo 22,5 centimetra, dok je Switch na 6,2 inča, odnosno, gotovo 16 centimetara. Ujedno, postoji jedna velika razlika. Kad se kontroleri odvoje s glavnog dijela prijenosne konzole, ne čine dva kontrolera nego se spajaju u jedan. Kod Switcha to nije slučaj.

Zato ne treba čuditi što se tijekom prezentacije nijednom jedinom riječi nije spomenuo Switch, kao ni Nintendo. Jer, uistinu, ovo jest jedna potpuno nova stvar i treba je gledati na taj način. Sve drugo su nepotrebne optužbe. Uostalom, Sony je "izbacio" PlayStation davno nakon što su postojale konzole za igranje video igara. Nintendo je to učinio kad su već postojale.

Isto tako, prijenosne konzole postoje duže vrijeme i dok Switch možda jest ponudio rješenje za to kako će izgledati u budućnosti, ne polaže pravi jedini ih proizvoditi. Zasigurno, s vremenom Alienware neće biti jedini koji nudi nešto slično. Sony je, primjerice, svoju Vitu nudio davnih dana i može se ponovno koncentrirati na taj dio tržišta.

Tu su još pametni telefoni i tableti, koji su sami po sebi odavno prijenosne gaming konzole. Dokazao je to prije gotovo šest godina Razer predstavljanjem Razer Edge Pro PC gaming tableta. Stoga, kritičari se moraju opustiti i dopustiti razvoj gaming industrije. Netko će uvijek biti prvi, ali ne i posljednji...

Još iz kategorije

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

30.03.2020. komentiraj

Na tržište iz kineskog proizvođača Huaweija tižu i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te Gentle Monster x Huawei pametne naočale. Huawei Sound X dolazi opremljen Devialetovom patentiranom tehnologijom za obradu signala SAM (Speaker Active Matching) i Push-Push simetričnom strukturom koja vjerno reproducira glazbu.

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

29.03.2020. komentiraj

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.  Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta.

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

29.03.2020. komentiraj

Najveći izazov s kojim se Huawei mora nositi jest izostanak pristupa za Google Play Store, što znači da korisnici ne mogu do najpopularnijih aplikacija koje se trenutno nude na tržištu. Ipak, kineski tehnološki gigant pokušava tom problemu doskočiti s AppSearch.