CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

CES 2020: Alienware predstavio ConceptUFO

Alienware je izazvao podosta pažnje na CES sajmu u Las Vegasu odmah nakon prezentacije svog prijenosnog PC gaming sustava ConceptUFO iz razloga što uvelike podsjeća na Nintendo Switch.

Naime, kontroleri se mogu odvojiti, može se sustav spajati na tablet, računalo ili televizor... No, to nije Nintendo Switch i cijela panika ili optužbe trebale bi prestati biti usmjeravane na Alienare, inače u vlasništvu Della. Jer, ovo je samo prototip, koji možda nikad neće doži na tržište.

I, kako ističu u Alienware, veći je no Switch jer ima zaslon veličine deset inča ili gotovo 22,5 centimetra, dok je Switch na 6,2 inča, odnosno, gotovo 16 centimetara. Ujedno, postoji jedna velika razlika. Kad se kontroleri odvoje s glavnog dijela prijenosne konzole, ne čine dva kontrolera nego se spajaju u jedan. Kod Switcha to nije slučaj.

Zato ne treba čuditi što se tijekom prezentacije nijednom jedinom riječi nije spomenuo Switch, kao ni Nintendo. Jer, uistinu, ovo jest jedna potpuno nova stvar i treba je gledati na taj način. Sve drugo su nepotrebne optužbe. Uostalom, Sony je "izbacio" PlayStation davno nakon što su postojale konzole za igranje video igara. Nintendo je to učinio kad su već postojale.

Isto tako, prijenosne konzole postoje duže vrijeme i dok Switch možda jest ponudio rješenje za to kako će izgledati u budućnosti, ne polaže pravi jedini ih proizvoditi. Zasigurno, s vremenom Alienware neće biti jedini koji nudi nešto slično. Sony je, primjerice, svoju Vitu nudio davnih dana i može se ponovno koncentrirati na taj dio tržišta.

Tu su još pametni telefoni i tableti, koji su sami po sebi odavno prijenosne gaming konzole. Dokazao je to prije gotovo šest godina Razer predstavljanjem Razer Edge Pro PC gaming tableta. Stoga, kritičari se moraju opustiti i dopustiti razvoj gaming industrije. Netko će uvijek biti prvi, ali ne i posljednji...

Još iz kategorije

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

21.01.2020. komentiraj

Apple je pokrenuo promjene uklanjanjem utora za slušalice na iPhone modelima, što su počeli pratiti brojni proizvođači Android pametnih telefona, a 2020. bi se mogla pamtiti kao godina u kojoj su Sentons i Sensel započeli jedan zanimljivi trend - uređaje bez ikakvih tipki.

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.