CES 2018: Project Linda je laptop kojeg pokreće Razerov pametni telefon

CES 2018: Project Linda je laptop kojeg pokreće Razerov pametni telefon

Foto: Razer

Razer je na ovogodišnjem CES 2018 sajmu predstavio svoj novi laptop pod imenom Project Linda kojeg pokreće Razerov pametni telefon. Razer cilja s ovim hibridom zamutiti liniju između laptopa i pametnih telefona.

Project Linda kombinira najbolje od oba svijeta, dovodeći veći zaslon i fizičku tipkovnicu Android okruženju, poboljšavajući iskustvo za gaming i produktivnost.“, izjavio je Min-Liang Tan, suosnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Razer.

Project Linda nudit će korisnicima da postave svoj Razer pametni telefon u laptop na mjesto gdje se inače nalazi touchpad te da ga koriste u istu svrhu ili kao drugi zaslon za pristup aplikacijama i alatima. Tijekom igranja, taj drugi zaslon može se koristiti za lakši pristup izbornicima, mapama i drugim značajkama.

S ugrađenom tipkovnicom koja dolazi s Razer Chroma osvjetljenjem ciljaju korisnicima poboljšati gaming iskustvo i u prostorijama s niskim osvjetljenjem. Uz to što se pametni telefon može koristiti kao touchpad, korisnici mogu spojiti i vlastiti miš prilikom igranja ili korištenja raznih alata.

CNC aluminijsko kućište bit će tanko sveukupno 15 milimetara, dok će zajedno s telefonom iznositi 1,25 kilograma. Njegov 13,3 inčni dodirni zaslon nudit će podršku od 120 Hz koji je dostupan i na Razerovom pametnom telefonu. Također, Project Linda dolazi s 53,6 Wh internom baterijom koja može napuniti postavljeni pametni telefon do tri puta bez napajanja. Uz to, nudi 200 GB prostora, 3,5 milimetarski audio priključak, USB-A i USB-C portove, 720p web kameru i mikrofon.

Razer je napomenuo kako je Project Linda u konceptnoj fazi razvoja što znači da datum lansiranja i cijena ovog proizvoda još nisu poznati.

Sve vijesti iz svijeta video igara pratite na našem gaming portalu gameperspectives.hr

Još iz kategorije

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

21.05.2019. komentiraj

Pametni zvučnici i općenito pametni uređaji za domove sve su veći hit na tržištu i to se moglo vidjeti kroz četvrti kvartal prošle godine, gdje su samo na europskom tržištu dosegli brojku od 33 milijuna isporuka, što je rast od 15,1 posto na godišnjoj razini.

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

20.05.2019. komentiraj

Kineski Huawei nedavno je na hrvatskom tržištu ponudio još jedan povoljni uređaj iz serije prvenstveno namijenjene mlađim korisnicima, Y5 2019. Taj je pametni telefon najnoviji dodatak cjenovno povoljnoj Y obitelji poznatoj po visokoj vrijednosti koja se dobiva za skromnu cijenu.

Reakcija Huawei na najave Googlea

Reakcija Huawei na najave Googlea

20.05.2019. komentiraj

Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta, a kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji, ističu iz Huaweia na najave otkazivanja suradnje s Googleom.