CES 2018: Project Linda je laptop kojeg pokreće Razerov pametni telefon

CES 2018: Project Linda je laptop kojeg pokreće Razerov pametni telefon

Foto: Razer

Razer je na ovogodišnjem CES 2018 sajmu predstavio svoj novi laptop pod imenom Project Linda kojeg pokreće Razerov pametni telefon. Razer cilja s ovim hibridom zamutiti liniju između laptopa i pametnih telefona.

Project Linda kombinira najbolje od oba svijeta, dovodeći veći zaslon i fizičku tipkovnicu Android okruženju, poboljšavajući iskustvo za gaming i produktivnost.“, izjavio je Min-Liang Tan, suosnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Razer.

Project Linda nudit će korisnicima da postave svoj Razer pametni telefon u laptop na mjesto gdje se inače nalazi touchpad te da ga koriste u istu svrhu ili kao drugi zaslon za pristup aplikacijama i alatima. Tijekom igranja, taj drugi zaslon može se koristiti za lakši pristup izbornicima, mapama i drugim značajkama.

S ugrađenom tipkovnicom koja dolazi s Razer Chroma osvjetljenjem ciljaju korisnicima poboljšati gaming iskustvo i u prostorijama s niskim osvjetljenjem. Uz to što se pametni telefon može koristiti kao touchpad, korisnici mogu spojiti i vlastiti miš prilikom igranja ili korištenja raznih alata.

CNC aluminijsko kućište bit će tanko sveukupno 15 milimetara, dok će zajedno s telefonom iznositi 1,25 kilograma. Njegov 13,3 inčni dodirni zaslon nudit će podršku od 120 Hz koji je dostupan i na Razerovom pametnom telefonu. Također, Project Linda dolazi s 53,6 Wh internom baterijom koja može napuniti postavljeni pametni telefon do tri puta bez napajanja. Uz to, nudi 200 GB prostora, 3,5 milimetarski audio priključak, USB-A i USB-C portove, 720p web kameru i mikrofon.

Razer je napomenuo kako je Project Linda u konceptnoj fazi razvoja što znači da datum lansiranja i cijena ovog proizvoda još nisu poznati.

Sve vijesti iz svijeta video igara pratite na našem gaming portalu gameperspectives.hr

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.