CES 2016: Samsung predstavio prototip Bio Procesora - S-Patch

CES 2016: Samsung predstavio prototip Bio Procesora - S-Patch
Samsung

Kada ljudi čuju za Samsung, u prvome redu se pomisli na televizore, pametne telefone i s razlogom ga se smatra jednim od najvećih svjetskih proizvođača raznih tehnoloških uređaja. No, Samsung je poznat i po svojim profitabilnim zaslonima, memorijama i čipovima, a ove posljednje kontinuirano poboljšava i razvija.

Samsungovi čipovi su manji, brži i lakši, a najnoviji Bio Procesor je tek nedavno razvijen. On je sposoban za mjerenje elektrokardiograma (EKG), a sastoji se od ugrađene flash memorije, aplikacijskog procesora i Bluetooth - sve na jednom modulu. Sve to ga čini idealnim za nosive uređaja, gdje se veličina procesora mora svesti na minimum.

Novi Bio Procesor je također sposoban za praćenje Photo PlethysmoGraph - super fancy način praćenja brzine protoka krvi i tjelesne masnoće. Ovaj Bio Procesor je super stvar za sve doktore jer će se moći pristupiti u bioelektrične analize impedancije, detaljne analize mjerenja organa, elektrokardiogram prikaza električne aktivnosti srca i grafički prikaz temperature kože.

Na CES-u je prikazan prototip Bio Procesora - S-Patch. Taj prototip može biti priključen na korisnikova prsa, te se može vidjeti broj otkucaja srca u realnom vremenu preko smartphone ili tablet uređaja (Bluetooth povezivost).