CES 2016: Pet najzanimljivijih stvari koje je predstavio Samsung

CES 2016: Pet najzanimljivijih stvari koje je predstavio Samsung

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Samsung se kroz godine potvrdio kao kompanija koja u marketinškom smislu odrađuje odličan posao, što znači da je oko tri milijarde dolara godišnje u te svrhe urodilo plodom. Dokazali su svoje sposobnosti i na Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu, a treba izdvojiti pet proizvoda koji svakako zaslužuju najviše pažnje.

Novi SUHD televizori

Riječ je o poboljšanim UHD televizorima i njima se Samsung bavi već neko vrijeme. Riječ je o uređajima kod kojih nano-kristalni poluvodiči emitiraju različite boje svjetlosti, ovisno o njihovoj veličini, kako bi proizveo najčišću boju i svjetlosnu učinkovitost koja je danas dostupna. Ova tehnologija proizvodi široku paletu točnih boja, pružajući gledateljima 64 puta više nijansi boja u odnosu na standardne televizore. Naravno, zakrivljeni su i u 2016. nas čeka cijela paleta njih. Što se veličine zaslona tiče, dolaze u varijantama do 89 inča.

Uz to će biti brži, pametniji, nuditi više usluga, aplikacija i bit će kompatibilniji s više uređaja nego ikad. Ukratko, najbolje od Samsungovih televizora, što je i bilo za očekivati, ali napokon je dorađeno do te mjere da korisnici imaju pravo biti uzbuđeni. Nema više koketiranja i vrludanja u ovoj industriji, sve se nekako "ispoliralo".

Hladnjak

Family Hub Refrigerator košta pet tisuća američkih dolara ili 33 tisuće kuna, ali prije nego se zagrcnete, stanite. Ovdje je riječ o nečem dosad neviđenom i barem na tehnološkom planu pruža nešto što svakog ljubitelja tehnologije može ostaviti bez daha, bez obzira ima li novca za kupnju.

Hladnjak ima unutarnju kameru pa se bez otvaranja vrata može vidjeti što je unutra, a uz partnerstvo s MasterCardom se pomoću hladnjaka može obavljati i kupnja namirnica! Uz sve to ima i zvučnike, dio je Interneta stvari, može se njime upravljati putem pametnog telefona, ali i hladnjakom se može upravljati drugim stvarima u kući kao što su zaključavanje vrata ili gašenje svjetla. Naravno, ima touch zaslon pa se na taj način može ostavljati poruke na njemu ili gledati TV, surfati Internetom... Uistinu SF hladnjak!

Samsung Galaxy TabPro S

Dolazi u veljači, ima Windows 10 i već to je dovoljno za vidjeti u kojem smjeru ide Samsung. Žele osvojiti one koji vole laptope, a dragi su im i tableti, samo ne žele trošiti novac na oba proizvoda. Ovako dobiju "2u1". Ima 12 inčni Super AMOLED zaslon s 2K rezolucijom, tanak je 6,3 milimetara i teži 693 grama. Baterija od 5200 mAh u punoj upotrebi traje 10,5 sati. Ima 4GB RAm i SSD disk od 128 ili 256GB, a procesor je Intel Core šeste generacije, dvojezgren je i brzine 2,2 GHz. O cijeni se nije ništa govorilo.

Samsung Gear VR (kontroleri)

Virtualna i proširena stvarnost je budućnost i južnokorejski tehnološki gigant uskočio je odmah u ovu priču, kao i u sve ostalo kroz svoju povijest. No ovdje je riječ o kvalitetnom uređaju nastalom u suradnji sa stručnjacima iz Oculusa. No ovdje su u prvom planu kontroleri, koji sve podižu na novu razinu jer odjednom i naše ruke sudjeluju u cijeloj VR i AR priči.

Samsung Welt

Pametni remen... Što više reći? Neki ljudi ne vole pametne narukvice jer im se ne uklapaju u odjevne kombinacije, ali ovaj elegantni remen ne mora se niti vidjeti ispod majice, a čini isto što i fitness narukvice. Osim što je veći i samim time su mu mogućnosti izraženije pa na bolji način prati naše zdravlje i pomaže nam u rekreaciji.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.