CES 2016: Lenovo predstavio modularni ThinkPad X1 Tablet

CES 2016: Lenovo predstavio modularni ThinkPad X1 Tablet

Foto: Lenovo

Lenovo je predstavio proširen i iznimno inovativan X1 portfelj i to s ThinkPad X1 Tabletom koji, kako sami tvrde ima jedinstvenim modularan dizajn, ali i s novim ThinkPad X1 Yoge prijenosnikom s prvim OLED zaslonom te novi ThinkPad X1 Carbon. Nadalje, za korisnike stolnih računala tu je i novi ThinkCentre X1 all-in-one.

„Fokus tvrtke Lenovo u inženjerstvu usmjeren s kupcem u sredini omogućava nam da dizajniramo i izrađujemo proizvode u kojima krajnji korisnici dolaze na prvo mjesto. Nova X1 obitelj demonstrira našu stalnu potragu za inovacijom koja podiže proizvode iznad standarda“, izjavio je Johnson Jia, viši potpredsjednik, Personal Computing Group, Lenovo.

„Optimiziranje naših proizvoda s jedinstvenim značajkama i za izvrsnu izvedbu, bolji pristup cloudu i u razredu vodeća sigurnost i izdržljivost pomoći će korisnicima koristiti tehnologiju kao njihovo tajno oružje“, zaključuje Jia.

ThinkPad tipkovnica pune veličine sa svojim TrackPointom ima tri prilagodljiva kuta tipkanja te pruža osjećaj tipkanja kao na klasičnom ThinkPadu. Tipkovnica i tablet zajedno teže oko 1,09 kg. „Štoviše, to je prvi Windows tablet koji dolazi s LTE Advanced Support za super-brzu povezivost od gotovo bilo gdje. ThinkPad X1 Tablet također dolazi s uklonjivim stražnjim panelom za servisiranje i nadogradnju“, tvrde u Lenovu.

„ThinkPad X1 Yoga je nevjerojatno tanak uređaj sa samo 0,66 inča te težine tek 1,27 kg. To je također prvi konvertibilni uređaj koji dolazi s opcionalnim Samsung OLED zaslonom koji reproducira živopisne boje i dublje crne tonove. S patentiranom Lift and Lock tipkovnicom koja povlači tipke u tablet način rada, X1 Yoga također dolazi s aktivnom olovkom koje je savršena za podvlačenje i zapisivanje bilješki na web stranicama koristeći Microsoft Edge pretraživač. Kako se ne bi izgubila, olovka se također čuva i puni unutar sustava“, pojašnjavaju u Lenovu.

ThinkPad X1 Carbon ostaje najlakši 14-inčni poslovni ultrabook u svijetu. X1 Carbon je tanji, lakši i snažniji nego ikad, a kako ističu u Lenovu usmjeren na unaprjeđen dizajn s fokusomm na korisnika, unaprijeđenja u učinjena imajući u vidu povratnuinfomraciju korisnika što uključuje više opcija zaslona, povećanu memoriju i kapacitet pohrane, poboljšanja povezivost te težina od svega 1,18 kg učinili su X1 Carbon lakšim.

Predstavljajući jedno od najtanjih stolnih računala u svijetu Lenovo pojašnjava da ThinkCentre X1 AIO pruža nenadmašan dizajn unutar iznimno tankog okvira od 11 mm. „Na svom 23,8 inčnom ekranu vrhunski zaslon protiv odsjaja pruža jasnu sliku iz bilo kojeg kuta gledanja, a ThinkCentre X1 je, unatoč iznimno tankom okviru, čvrsto izrađen. Dizajniran da izdrži nakupljanje prašine, čestom razlogu kvarova kod osobnih stolnih računala, all-in-one je testiran tijekom osam sati u prašnoj komori, oponašajuću 10 godina u uredskom okruženju“, ističu u Lenovu.

Cijena i dostupnost

ThinkPad X1 Tablet bit će dostupan od veljače s početnom cijenom od $899.

The Productivity Module bit će dostupan od veljače s početnom cijenom od $149

The Projector Module bit će dostupan od svibnja s početnom cijenom od $279

The 3D Imaging Module bit će dostupan od svibnja s početnom cijenom od $149

ThinkPad X1 Yoga bit će dostupan od siječnja s početnom cijenom od $1449. OLED modeli bit će dostupni od travnja. Cijene će biti dostupne naknadno.

ThinkPad X1 Carbon bit će dostupan od veljače s početnom cijenom od $1299

ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse bit će dostupan krajem siječnja s cijenom od $69.99

ThinkPad X1 In-Ear Headphones bit će dostupne od siječnja s cijenom od $69.99

ThinkPad X1 Sleeve bit će dostupan krajem siječnja s cijenom od $50

ThinkPad 65W Micro Power Adapter bit će dostupan kasnije u 2016. godini s cijenom od $80.

ThinkCentre X1 AIO bit će dostupan od ožujka s početnom cijenom od $1029

ThinkVision X1 bit će dostupan od ožujka s početnom cijenom od $799.

Još iz kategorije

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

19.02.2020. komentiraj

I dok svi portovi izgledaju praktički identično, tehnologije na kojima se temelje imaju bitne razlike, pa tako Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1 nisu ni približno jednaki. Dapače, dijele ih bitne stavke, koje vrijedi znati jer možda jednom zatrebaju pri kupovini.

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

17.02.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics je na Samsung Forumu, koji se održao u Mediteranskom konferencijskom centru u gradu Valleta na Malti, predstavio svoje najnovije televizore i audio uređaje za područje Europe u 2020. godini. Među njima su Q950TS QLED 8K televizor te proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja te MicroLED, Lifestyle televizora.