CES 2016: Lenovo predstavio modularni ThinkPad X1 Tablet

CES 2016: Lenovo predstavio modularni ThinkPad X1 Tablet

Foto: Lenovo

Lenovo je predstavio proširen i iznimno inovativan X1 portfelj i to s ThinkPad X1 Tabletom koji, kako sami tvrde ima jedinstvenim modularan dizajn, ali i s novim ThinkPad X1 Yoge prijenosnikom s prvim OLED zaslonom te novi ThinkPad X1 Carbon. Nadalje, za korisnike stolnih računala tu je i novi ThinkCentre X1 all-in-one.

„Fokus tvrtke Lenovo u inženjerstvu usmjeren s kupcem u sredini omogućava nam da dizajniramo i izrađujemo proizvode u kojima krajnji korisnici dolaze na prvo mjesto. Nova X1 obitelj demonstrira našu stalnu potragu za inovacijom koja podiže proizvode iznad standarda“, izjavio je Johnson Jia, viši potpredsjednik, Personal Computing Group, Lenovo.

„Optimiziranje naših proizvoda s jedinstvenim značajkama i za izvrsnu izvedbu, bolji pristup cloudu i u razredu vodeća sigurnost i izdržljivost pomoći će korisnicima koristiti tehnologiju kao njihovo tajno oružje“, zaključuje Jia.

ThinkPad tipkovnica pune veličine sa svojim TrackPointom ima tri prilagodljiva kuta tipkanja te pruža osjećaj tipkanja kao na klasičnom ThinkPadu. Tipkovnica i tablet zajedno teže oko 1,09 kg. „Štoviše, to je prvi Windows tablet koji dolazi s LTE Advanced Support za super-brzu povezivost od gotovo bilo gdje. ThinkPad X1 Tablet također dolazi s uklonjivim stražnjim panelom za servisiranje i nadogradnju“, tvrde u Lenovu.

„ThinkPad X1 Yoga je nevjerojatno tanak uređaj sa samo 0,66 inča te težine tek 1,27 kg. To je također prvi konvertibilni uređaj koji dolazi s opcionalnim Samsung OLED zaslonom koji reproducira živopisne boje i dublje crne tonove. S patentiranom Lift and Lock tipkovnicom koja povlači tipke u tablet način rada, X1 Yoga također dolazi s aktivnom olovkom koje je savršena za podvlačenje i zapisivanje bilješki na web stranicama koristeći Microsoft Edge pretraživač. Kako se ne bi izgubila, olovka se također čuva i puni unutar sustava“, pojašnjavaju u Lenovu.

ThinkPad X1 Carbon ostaje najlakši 14-inčni poslovni ultrabook u svijetu. X1 Carbon je tanji, lakši i snažniji nego ikad, a kako ističu u Lenovu usmjeren na unaprjeđen dizajn s fokusomm na korisnika, unaprijeđenja u učinjena imajući u vidu povratnuinfomraciju korisnika što uključuje više opcija zaslona, povećanu memoriju i kapacitet pohrane, poboljšanja povezivost te težina od svega 1,18 kg učinili su X1 Carbon lakšim.

Predstavljajući jedno od najtanjih stolnih računala u svijetu Lenovo pojašnjava da ThinkCentre X1 AIO pruža nenadmašan dizajn unutar iznimno tankog okvira od 11 mm. „Na svom 23,8 inčnom ekranu vrhunski zaslon protiv odsjaja pruža jasnu sliku iz bilo kojeg kuta gledanja, a ThinkCentre X1 je, unatoč iznimno tankom okviru, čvrsto izrađen. Dizajniran da izdrži nakupljanje prašine, čestom razlogu kvarova kod osobnih stolnih računala, all-in-one je testiran tijekom osam sati u prašnoj komori, oponašajuću 10 godina u uredskom okruženju“, ističu u Lenovu.

Cijena i dostupnost

ThinkPad X1 Tablet bit će dostupan od veljače s početnom cijenom od $899.

The Productivity Module bit će dostupan od veljače s početnom cijenom od $149

The Projector Module bit će dostupan od svibnja s početnom cijenom od $279

The 3D Imaging Module bit će dostupan od svibnja s početnom cijenom od $149

ThinkPad X1 Yoga bit će dostupan od siječnja s početnom cijenom od $1449. OLED modeli bit će dostupni od travnja. Cijene će biti dostupne naknadno.

ThinkPad X1 Carbon bit će dostupan od veljače s početnom cijenom od $1299

ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse bit će dostupan krajem siječnja s cijenom od $69.99

ThinkPad X1 In-Ear Headphones bit će dostupne od siječnja s cijenom od $69.99

ThinkPad X1 Sleeve bit će dostupan krajem siječnja s cijenom od $50

ThinkPad 65W Micro Power Adapter bit će dostupan kasnije u 2016. godini s cijenom od $80.

ThinkCentre X1 AIO bit će dostupan od ožujka s početnom cijenom od $1029

ThinkVision X1 bit će dostupan od ožujka s početnom cijenom od $799.

Još iz kategorije

Novi Samsungovi gaming monitori dolaze na tržište u studenom

Novi Samsungovi gaming monitori dolaze na tržište u studenom

23.09.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics, globalni lider na tržištu gejming monitora, povodom predstavljanja svojih nove serije Odyssey monitora organizira PUBG Esports turnir za sve ljubitelje pravog gejmerskog adrenalina. Svi igrači i obožavatelji tehnologije visokih performansi, za koje su Odyssey monitori sinonim, mogu sudjelovati u natjecanju i dokazati svoje vještine osvajanjem nagrada u vrijednosti čak 25 000 eura u kompetitivnoj PUBG Odyssey europskoj ligi.

XPG predstavlja PCIe Gen4 M.2 2280 SSD GAMMIX S50

XPG predstavlja PCIe Gen4 M.2 2280 SSD GAMMIX S50

23.09.2020. komentiraj

XPG predstavlja PCIe Gen 4x4 M.2 2280 SSD XPG GAMMIX S50 Lite. Dolaskom 5G mreža i sve većom količinom podataka koji se obrađuju, sučelje PCIe Gen4 postaje ključna nadogradnja kojom se uređaji za pohranu podižu na višu razinu. S50 Lite proširenje je serije GAMMIX S50 i predstavlja novu ponudu za širok raspon korisnika koji žele iskoristiti prednosti sučelja PCIe 4.0.

Fotić kao web camera

Fotić kao web camera

22.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja EOS Webcam Utility – softver koji se može besplatno preuzeti, a omogućuje korisnicima povezivanje kompatibilnih Canonovih DSLR fotoaparata i modela PowerShot s računalom, Macom ili PC-jem, koji će ih prepoznati kao USB web-kamere. Uklanjajući potrebu za dodatnom opremom, softver EOS Web Utility omogućit će korisnicima da zamijene postojeće web-kamere i dožive kvalitetne virtualne sastanke i videokonferencije putem Canonova fotoaparata.