CES 2016: Lenovo najavio S1 Lite po cijeni od 199 dolara

CES 2016: Lenovo najavio S1 Lite po cijeni od 199 dolara

Foto: Lenovo

Prošle godine na sajmu IFA u Berlinu Lenovo je najavio niz novih uređaja, a jedan od njih je bio Lenovo VIBE P1 te Lenovo VIBE S1. A sada iz Las Vegasa stižu dobre vijesti za one koji vole raditi selfie, posebice u mraku.

Lenovo je na CES-u najavio svoj najnoviji uređaj iz VIBE obitelji, VIBE S1 Lite. na tom uređaju se ističe 8 MP prednja kamera koja bolje iskorištava svjetlost zahvaljujući ugrađenoj selfie bljeskalici. Super je stvar što sada možete napraviti i selfie u mraku, a prednja kamera ima mogućnost da se što bolje naprave  grupne fotografije zahvaljujući panorama značajki.

Stražnja kamera se sastoji od 13 -megapikselne PDAF kamere, tu je i 5-inčni zaslon, zajedno s rezolucijom od 1920 x 1080. Procesor je MediaTek MT6753 (1.3 GHz), a baterija ima 2700 mAh. VIBE S1 je imao 32 GB interne memorije, dok VIBE S1 Lite dolazi sa 16 GB.

VIBE S1 Lite ne dolazi opremljen sa utorom za microSD kartice za daljnje širenje, no zato ima 2GB RAM-a, dual-SIM podršku i uređaj radi na Androidu 5.1 (Lollipop). Poput Vibe S1, Lite verzija će biti dostupna u  bijeloj ili plavoj boji, a stajat će 199 dolara. Lenovo je potvrdio kako Vibe S1 Lite neće biti dostupan u SAD-u.

Još iz kategorije

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

18.08.2019. komentiraj

Na Huawei HDC konferenciji, koja je nedavno održana u Dongguanu u Kini, gdje je službeno predstavljen EMUI10, Dr. Wang Chenglu, predsjednik odjela Software Engineering u Huawei Consumer Business grupi, rekao je kako je EMUI10 pionirska aplikacija distribuirane tehnologije za sve uvjete rada. Njegov je razvoj omogućio i razvoj specifičnih aplikacija za audio i video pozive, provođenje poslovnih zadataka na nizu uređaja te druge aplikacije za pametne uređaje koje se mogu koristiti u vozilima. Huawei P30 serija prva će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju tijekom internog testiranje 8. rujna, a bit će dostupna kasnije za seriju Mate 20.