CES 2015: Novi Lenovo laptopi, pametni telefoni, ultra tanko i moćno

CES 2015: Novi Lenovo laptopi, pametni telefoni, ultra tanko i moćno

Foto: Dražen Tomić

Upravo bi se ovim riječima se moglo opisati zatvoreni izložbeni prostor Lenova na CES-u u Las Vegasu koji se smjestio u Venetian Grand Shoppes area, odnosno prostoru koji je inače kafić i restoran, a sada sjedište operacija Lenova u Vegasu.

Lenovo je predstavio pametne telefone, ali zanimljivije je što nude kad su u pitanju laptopi. Jer, riječ je o najvećem svjetskom proizvođaču tih uređaja i stoga su pod povećalom. I nisu razočarali.

Na CES su odlučili doći s najavama čak deset različitih laptopa i tableta! A posebno treba pozornost posvetiti uređajima YOGA 3, Tablet 2 s AnyPen, LaVie Z HZ750, ThinkPad X1 Carbon i Lenovo Flex 3. Svaki od njih nudi nešto više nego na što smo navikli i zato su vredniji spomena. Osim ovih pet istanutih uređaja, Lenovo je predstavio i računalo B50 s 3D kamerom, laptope U31/U41 i C20/C40/C60, ultrabook ThinkPad YOGA i tablet TAB 2 A7.

Pa tako YOGA 3 korisniku nudi više mogućnosti nego prije jer postoji model od 11 inča i onaj od 14 inča, a oba imaju zaslone koji se mogu izvrtati u oba smjera za 360 stupnjeva bez ikakvih prepreka i problema. Dizajn je također ugodniji za oko i laptopi su samo 15,8 milimetara tanki i teže 1,1 kilograma. Ali o performansama još nema riječi. Vjerovat ćemo Lenovu na riječ da su bolje nego u ijednog uređaja iz serije dosad.

Što se Tablet 2 uređaja s AnyPen tiče, novitet je upravo ta olovka koja ga pretvara u bojanku za djecu ili projekt za odrasle. Na zaslonu od osam inča moguće je izvesti niz stvari i AnyPen će to omogućiti. Operativni sustav na njemu jest Windows i to možda nekoga od odvrati od kupnje. Ali Lenovo ionako s ovim uređajem ne "puca" veliko jer ne nude neke revolucionarne stvari.

LaVie Z HZ750 je slična priča, njegova prednost nisu performanse već činjenica da radi i kao laptop i kao tablet, pa oni koji žele oba uređaja, imaju rješenje. Iznimno je tanak, svega 16,9 milimetara i teži nešto više od jednog kilograma. Zaslon se također može orketati u oba smjera za 360 stupnjeva i sigurno će naići na svoje mušterije. Nažalost, Lenovo se i po pitanju ovog uređaja koncentrirao na izgled prije performansi i cijene, tako da smo u mraku.

X1 Carbon ThinkPad nešto je drugačija priča. To je ultrabook na koji su u Lenovu ponosni, a riječ je o trećoj generaciji i dosad najlakšoj i najtanjoj. Zaslon (FHD) mu je 14 inča i to ga postavlja nešto iznad konkurencije, koja se koncentrira najčešće na 13 inča. Pogoni ga Intelov procesor pete generacije, a u Lenovu tvrde da je iznimo izdržljiv jer sadrži karbon u dizajnu te tvrde da baterija ima dosad najdulji vijek trajanja. Kad stignu detaljnije specifikacije, ali i cijena, moći će se dati bolja ocjena.

Na kraju je dolazi i Flex 3, koji također može biti "pretvoren" u tablet, nudi zaslon koji se okreće u oba smjera za 360 stupnjeva, dolazi s Windows 8.1, pogoni ga Intelov i7 procesor pete generacije ako govorimo o modelima od 14 i 15 inča. Ukoliko je riječ o modelu do 11 inča, pogoni ga Pentiumov proceosr. Također, modeli imaju do 1TB prostora.

Sve u svemu, Lenovo nudi niz noviteta, ali izostali su detalji i to se nikome ne može svidjeti. Bilo bi poželjno da su osim estetike malo više prostora posvetili detaljima vezanima uz performanse. Ono što nam se jako svidjelo je tablet koji ima projektor kojeg se može koristiti za gledanje filmova ili pak poslovne prezentacije.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

04.06.2020. komentiraj

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...

Novi uređaji iz Lenova

Novi uređaji iz Lenova

04.06.2020. komentiraj

Lenovo je osnažio najnoviju liniju uređaja za krajnje potrošače koji su osmišljeni kako bi olakšali snalaženje u današnjem potpuno povezanom svijetu. Predstavljena su dva Windows 10 odvojiva uređaja koja podržavaju LTE povezivanje – Lenovo Yoga Duet 7i1 s Lenovo E-Color olovkom i Lenovo IdeaPad Duet 3i s digitalnom olovkom što ga čini odličnom opcijom za studente i osobe koje obavljaju više zadataka istovremeno.

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

Na tržište stiže Samsungo gaming monitore Odyssey G7

04.06.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je, kako sami tvrde, inovativni gaming monitor Odyssey G7, koji je prvi put prikazan u Las Vegasu na najvećem sajmu potrošačke elektronike CES 2020. početkom ove godine. Ovaj uređaj predstavlja autentičan iskorak na polju igara, kombinirajući do sada najzakrivljeniji zaslon s najboljim performansama u klasi, tvrde u Samsungu.