CES 2015: DJI Inspire 1 mijenja percepciju o dronovima

CES 2015: DJI Inspire 1 mijenja percepciju o dronovima

Foto: Dražen Tomić

Dronovi su svakako jedna od velikih priča na CES u Las Vegasu, no iako je predstavljen prije nekoliko mjeseci DJI je uspio privući veliku pozornost s novi Inspire 1 modelom drona. On omogućuje 4 K video i fotografija rezolucije 12 megapiksela. Uz novi dron na CES-u DJI predstavio je i ručnu inačicu istog gimbla kakvog se koristiti za stabilizaciju kamere na Inspire 1 modelu.

Osim JPEG rezolucije moguće je snimati i RAW fotografije što kao i kod prijašnjih inačica olakšava njihovu obradu. Tu su i tri načina  snimanje – jedna fotografija, rafalno s mogućnošći od 3 5 ili 7 snimaka zaredom, ali je također moguće snimati i time lapse.

Što se tiče video snimanja, tu je naravno sad već standardna HD rezolucija i UHD odnosno 4K s rezolucijom 4096 x 2160 i 30 frameova u sekundi.

Za razliku od prijašnji Phantom Vision modela, a isto kao i kod skuplji DJI dronova nakon polijetanja stajni trap se podiže kako bi kamera imala mogućnost snimanja u punom krugu što kod Phantom Vision modela nije bilo moguće.

Sama letjelica je teška 2935 g, odnosno gotovo 3 kilograma, maksimalna brzina u idelanim uvjetima bez vjetra je  maksimalnih 22m/s. Brzine uspona i spuštanja je 5m/s, odnosno 4m/s. Maksimalna visina koju može da dostigne je 4500 m odnosno 4,5 kilometara, dok se dronom može upravljati približno 18 minuta jednim punjenjem baterije.

DJI Inspire 1 dolazi u kombinaciji sa odvojenim daljinskim upravljačem za upravljanje letjelicom odnosno jedan za kameru i gimbal.

Još iz kategorije

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

13.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics ostvarila je napredak prema ispunjenju svojih ciljeva na polju održivosti zadanih do 2025. godine u sektoru mobilnog poslovanja. Među ključnim inicijativama su razvoj i uključivanje recikliranih materijala u proizvode, izrada više ekološke ambalaže i „novi život“ za starije Samsung Galaxy uređaje, kako bi se smanjio elektronički otpad.

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

12.08.2022.

Google je 19. srpnja najavio testiranje novih pametnih naočala s tehnologijom proširene stvarnosti (AR), zbog čega se ponovno pojavilo pitanje postaljeno još 2013., o tome mogu li one zamijeniti pametne telefone.

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

10.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju zdrave navike s intuitivnim uvidima, naprednim značajkama i još snažnijim mogućnostima. Galaxy Watch5 poboljšava značajke na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch seriji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung pametni sat dosad, tvrde u Samsungu i dodaju da Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro Ovi omogućavaju korisnicima da lakše ispunjavaju svoje.