CES 2015: DJI Inspire 1 mijenja percepciju o dronovima

CES 2015: DJI Inspire 1 mijenja percepciju o dronovima

Foto: Dražen Tomić

Dronovi su svakako jedna od velikih priča na CES u Las Vegasu, no iako je predstavljen prije nekoliko mjeseci DJI je uspio privući veliku pozornost s novi Inspire 1 modelom drona. On omogućuje 4 K video i fotografija rezolucije 12 megapiksela. Uz novi dron na CES-u DJI predstavio je i ručnu inačicu istog gimbla kakvog se koristiti za stabilizaciju kamere na Inspire 1 modelu.

Osim JPEG rezolucije moguće je snimati i RAW fotografije što kao i kod prijašnjih inačica olakšava njihovu obradu. Tu su i tri načina  snimanje – jedna fotografija, rafalno s mogućnošći od 3 5 ili 7 snimaka zaredom, ali je također moguće snimati i time lapse.

Što se tiče video snimanja, tu je naravno sad već standardna HD rezolucija i UHD odnosno 4K s rezolucijom 4096 x 2160 i 30 frameova u sekundi.

Za razliku od prijašnji Phantom Vision modela, a isto kao i kod skuplji DJI dronova nakon polijetanja stajni trap se podiže kako bi kamera imala mogućnost snimanja u punom krugu što kod Phantom Vision modela nije bilo moguće.

Sama letjelica je teška 2935 g, odnosno gotovo 3 kilograma, maksimalna brzina u idelanim uvjetima bez vjetra je  maksimalnih 22m/s. Brzine uspona i spuštanja je 5m/s, odnosno 4m/s. Maksimalna visina koju može da dostigne je 4500 m odnosno 4,5 kilometara, dok se dronom može upravljati približno 18 minuta jednim punjenjem baterije.

DJI Inspire 1 dolazi u kombinaciji sa odvojenim daljinskim upravljačem za upravljanje letjelicom odnosno jedan za kameru i gimbal.

Još iz kategorije

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

07.12.2021.

Tvrtke Samsung Electronics i Tetris u partnerskoj suradnji predstavile  su Samsung Stackers ograničenu seriju posuda za spremanje hrane koja je inspirirana poznatom igricom Tetris. Osim nostalgičnog i simpatičnog dizajna, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

07.12.2021.

Canon Europe predstavlja proširenje svoje linije daljinskih sustava kamera u vidu modela CR-X300 – male i robusne PTZ kamere. CR-X300 se pridružuje Canonovoj postojećoj ponudi PTZ kamera, koju čine CR-N500, CR-N300 i CR-X500 i nudi visokokvalitetni 4K videoizlaz i kompatibilnost s raznim IP protokolima radi zadovoljavanja stalne potražnje za udaljenom produkcijom.

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

04.12.2021.

Globalni tehnološki brend Honor službeno je najavio dostupnost Honor 50 Lite u Hrvatskoj. Opremljen baterijom velikog kapaciteta od 4300 mAh, 66 W Honor SuperCharge i 6,67-inčnim Honor FullView zaslonom, Honor 50 Lite pruža izvanredne brzine punjenja, impresivno iskustvo gledanja s funkcijom zaštite očiju, sve po pristupačnoj cijeni. Pokrećući Android 11 s Google Mobile Services (GMS), Honor 50 Lite sada je dostupan u pretprodaji, a od 6.12. u trgovinama.