Canon unaprijedio popularne objektive iz serije L

Canon unaprijedio popularne objektive iz serije L

Foto: Canon

Canon je najavio nadogradnju svoja dva najpopularnija i najcjenjenija objektiva iz serije L, odnosno predstavljanje modela EF 70-200mm f/4L IS II USM i EF 70-200mm f/2.8L IS III USM. Ti objektivi raspona zuma 70 – 200 mm već su niz godina osnovna oprema profesionalnih i poluprofesionalnih fotografa te amatera zahvaljujući sposobnosti lakog mijenjanja kompozicije slike prijelazom iz standardnog u telefoto način snimanja.

EF 70-200mm f/4L IS II USM nudi iznimno kvalitetnu konstrukciju, trajnost i ergonomski dizajn po kojima su Canonovi objektivi poznati. Masa objektiva iznosi samo 780 g, premaz od fluora smanjuje prljavštinu i kapljice vode koje bi se mogle primiti za objektiv, a premazi Super Spectra uklanjaju efekte ghostinga i flarea.  Neki elementi objektiva načinjeni su od fluorita i oni mogu korigirati odstupanja boja te tako jamče slike s visokom razlučivosti i visokim kontrastom.

EF 70-200mm f/2.8L IS III USM zamjenjuje dosadašnji model raspona 70 – 200 mm s vrha ponude. Konstruiran je s fokusom na visoke performanse i robusnost. Namijenjen je zahtjevnim profesionalcima koji rade u teškim uvjetima pa je otporan na vlagu i prašinu, a prednji i stražnji elementi prekriveni su premazom od fluora što olakšava čišćenje. Uz brojne novitete i dodatke u odnosu na prethodnika, novi će Canonov objektiv profesionalci zasigurno dočekati raširenih ruku.

"Nakon povratnih informacija iz naše globalne zajednice fotografa s ponosom predstavljamo ova dva objektiva. EF 70-200mm f/4L IS II USM utjelovljuje najbolju optičku tehnologiju dostupnu u seriji L i istovremeno je kompaktne veličine, robustan i lagan, dok EF 70-200mm f/2.8L IS III USM nudi nenadmašne performanse, svestranost i trajnost“, izjavio je stručnjak za proizvode iz grupe za slikovne tehnologije namijenjene krajnjim potrošačima u Canonu Europe Michael Burnhill.

Još iz kategorije

Huawei Kirin A1 čipset za nosive uređaje

Huawei Kirin A1 čipset za nosive uređaje

12.09.2019. komentiraj

Huawei je na ovogodišnjem IFA sajmu predstavio prvi nosivi BT 5.1 & BLE 5.1 čipset. Kirin A1 donosi podršku za TWS (True Wireless Stereo) slušalice, kao i nosive uređaje te kombinira naprednu audio tehnologiju s LiteOS-om kako bi potrošačima pružio vrhunsko audio iskustvo u svim uvjetima.

Kakva je uloga pametnih telefona danas

Kakva je uloga pametnih telefona danas

12.09.2019. komentiraj

Pametni telefoni, ali i tehnologija općenito uvelike olakšavaju naše živote. Lakše i brže komuniciramo, dogovaramo se, efikasnije odrađujemo zadatke na poslu…Međutim, postoje i negativni efekti prekomjernog korištenja pametnih telefona, a naročito kad je riječ o djeci u formativnim godinama. Prvi tjedan škole idealno je vrijeme za podizanje svijesti o odgovornom korištenju tehnologije. S tim je ciljem Huawei kao društveno odgovorno kompanija proveo istraživanje čiji će rezultati eventualno pomoći pri sagledavanju šire slike u kontekstu roditelja, djece i pametnih telefona.

IFA 2019: Huawei predstavio FreeBuds 3 True

IFA 2019: Huawei predstavio FreeBuds 3 True

11.09.2019. komentiraj

Huawei je na sajmu IFA koji se održava u njemačkom glavnom gradu predstavio nove FreeBuds 3 True stereo bežične slušalice. Riječ o slušalicama koje postavljaju nove trendove u tehnološkoj industriji budući da osiguravaju jedinstveno korisničko iskustvo budući da su opremljene Kirinom A1 – moćnim čipom iz Huaweijeve proizvodnje.