Canon unaprijedio popularne objektive iz serije L

Canon unaprijedio popularne objektive iz serije L

Foto: Canon

Canon je najavio nadogradnju svoja dva najpopularnija i najcjenjenija objektiva iz serije L, odnosno predstavljanje modela EF 70-200mm f/4L IS II USM i EF 70-200mm f/2.8L IS III USM. Ti objektivi raspona zuma 70 – 200 mm već su niz godina osnovna oprema profesionalnih i poluprofesionalnih fotografa te amatera zahvaljujući sposobnosti lakog mijenjanja kompozicije slike prijelazom iz standardnog u telefoto način snimanja.

EF 70-200mm f/4L IS II USM nudi iznimno kvalitetnu konstrukciju, trajnost i ergonomski dizajn po kojima su Canonovi objektivi poznati. Masa objektiva iznosi samo 780 g, premaz od fluora smanjuje prljavštinu i kapljice vode koje bi se mogle primiti za objektiv, a premazi Super Spectra uklanjaju efekte ghostinga i flarea.  Neki elementi objektiva načinjeni su od fluorita i oni mogu korigirati odstupanja boja te tako jamče slike s visokom razlučivosti i visokim kontrastom.

EF 70-200mm f/2.8L IS III USM zamjenjuje dosadašnji model raspona 70 – 200 mm s vrha ponude. Konstruiran je s fokusom na visoke performanse i robusnost. Namijenjen je zahtjevnim profesionalcima koji rade u teškim uvjetima pa je otporan na vlagu i prašinu, a prednji i stražnji elementi prekriveni su premazom od fluora što olakšava čišćenje. Uz brojne novitete i dodatke u odnosu na prethodnika, novi će Canonov objektiv profesionalci zasigurno dočekati raširenih ruku.

"Nakon povratnih informacija iz naše globalne zajednice fotografa s ponosom predstavljamo ova dva objektiva. EF 70-200mm f/4L IS II USM utjelovljuje najbolju optičku tehnologiju dostupnu u seriji L i istovremeno je kompaktne veličine, robustan i lagan, dok EF 70-200mm f/2.8L IS III USM nudi nenadmašne performanse, svestranost i trajnost“, izjavio je stručnjak za proizvode iz grupe za slikovne tehnologije namijenjene krajnjim potrošačima u Canonu Europe Michael Burnhill.

Još iz kategorije

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.

Odlično rješenje - Alcatel 1S

Odlično rješenje - Alcatel 1S

22.06.2019. komentiraj

Želite pojednostaviti život, ali ne želite odustati od najnovijih tehnoloških trendova? Onda je ovo pravi uređaj za Vas! Alcatel 1S, koji je TCL Communiation predstavio na Mobile World Congressu 2019 u Barceloni, donosi pristupačnost i funkcionalnost na naše tržište.