Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon Europe predstavlja proširenje svoje linije daljinskih sustava kamera u vidu modela CR-X300 – male i robusne PTZ kamere. CR-X300 se pridružuje Canonovoj postojećoj ponudi PTZ kamera, koju čine CR-N500, CR-N300 i CR-X500 i nudi visokokvalitetni 4K videoizlaz i kompatibilnost s raznim IP protokolima radi zadovoljavanja stalne potražnje za udaljenom produkcijom. Uz jednostavno rukovanje i cijeli niz mogućnosti povezivanja CR-X300 optimizira tijekove rada udaljene produkcije. Ova trajna kamera sa zaštitom od vanjskih uvjeta savršena je za vanjska okruženja, posebno uz ograničen budžet i prostor.

„Zadovoljavajući potrebe za profesionalnim 4K videoproizvodima, kamera CR-X300 je opremljena Canonovom naprednom slikovnom tehnologijom. Pogonjena procesorom DIGIC DV6 ona proizvodi zadivljujuće 4K UHD slike razlučivosti do 30P pri 4:2:2 i 10 bita. Kombinirajući 1/2,3-inčni CMOS senzor s Canonovim poznatim sustavom hibridnog automatskog fokusiranja, CR-X300 se može brzo i precizno fokusirati na subjekte čak i pri slabom osvjetljenju. Uz uklonjivi infracrveni filtar za rezanje radi poboljšanja infracrvenih performansi taj je model savršen za snimanje u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja kakvo je prisutno u reality TV-u ili snimkama životinjskog svijeta, kad subjekti mogu biti na otvorenom i kretati se noću. Koristeći Canonovu naprednu optičku tehnologiju, CR-X300 ima objektiv sa stabiliziranim 20x optičkim zumom s maksimalnim otvorom blende f/1.8 kao najširom postavkom. Time se dodatno povećava kvaliteta slike u uvjetima slabog osvjetljenja. Uz ugrađeni ND filtar gradirane vrste koji omogućuje maksimalnu postavku od 1/8 ND ova kamera funkcionira jednako dobro i u svjetlijim okruženjima, primjerice pri snimanju usred dana“, ističu iz Canona.

Canonova ponuda PTZ kamera kompatibilna je s cijelim nizom protokola za prijenos videozapisa, kontrolu kamere i streaming 4K videozapisa preko IP-a, a CR-X300 se po tome ne razlikuje. Koristeći Canonovu mrežnu tehnologiju, ova PTZ kamera podržava razne protokole, uključujući RTMP/RTMPS, NDI|HX1, standardni protokol za komunikaciju RTP/RTSP kao i Canonov novorazvijeni protokol XC. To omogućuje streaming izravno na odabranu mrežu za isporuku sadržaja radi učinkovitije produkcije. Protokol XC kao dodatnu prednost nudi omogućivanje da se druge PTZ kamere i kamkorderi, kao što su oni iz Canonove linije Cinema EOS, koriste u istom produkcijskom sustavu kao CR-X300. CR-X300 nudi i brojne mogućnosti povezivanja, uključujući Power over Ethernet (PoE++), HDMI i 6G-SDI. Fleksibilnost omogućuje toj kameri da se lako uklopi u postojeće produkcijske sustave i glatko se integrira s postojećim tijekovima rada.

„CR-X300 koristi profinjeni mehanizam za pomicanje lijevo-desno i gore-dolje koji se pomiče promjenljivom brzinom od 0,3 stupnja u sekundi do 60 stupnjeva u sekundi, omogućujući rukovatelju kamerom da glatko prati akciju. Ta snažna vanjska kamera kompatibilna je s Canonovim nedavno predstavljenim kontrolerom RC-IP100 i aplikacijom za daljinsko upravljanje kamerama preko IP-a kao i odabranim kontrolerima trećih strana. Tako rukovatelji imaju slobodu odabrati komplet koji im najbolje odgovara. Uz slične mogućnosti postavke Custom Picture kao kod modela CR-N300, CR-X300 se može bojom uskladiti s drugim Canonovim kamerama iz linija Cinema EOS ili XF/XA, dok su postavke optimizirane za razne uvjete snimanja kao što su sport, portret, slabo osvjetljenje i svjetlost reflektora“, pojašnjavaju iz Canona.

Kamera CR-X300 konstruirana je tako da zadovoljava sve veću potražnju na tržištu distribucije videozapisa na otvorenom, bilo uživo ili unaprijed snimljenih, kao što su sportska događanja ili tematski parkovi, tvrde u kompšaniji i dodaju da dok se mnoge PTZ kamere oslanjaju na vanjsko kućište, CR-X300 ima trajno tijelo koje zadovoljava normu IP65 za otpornost na prašinu i vlagu, završnu boju otpornu na vremenske prilike i ugrađeni brisač koji osigurava jasne videozapise čak i u kišnim uvjetima.

“Robusna konstrukcija ove kamere može izdržati vjetrove brzine do 60 m/s i temperaturne raspone između –15 °C i 40 °C. Uz masu oko 7 kg i s praktičnom ručkom CR-X300 je vrlo kompaktan i prenosiv model, sjajan za snimanje u pokretu“, zaključuju u Canonu.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.