Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Posljedično je narasla potražnja za ključnim tehnološkim proizvodima i stabilnom opskrbom opremom optimiziranom za standarde 8K koja se tiče snimanja, prijenosa i emitiranja. Canon ovim dvama objektivima odgovara na potrebe takvih snimatelja i na povećanu potražnju za videozapisima veće kvalitete slike te njima svojoj ponudi dodaje mogućnosti snimanja u 8K ultravisokoj razlučivosti.

UHD-DIGISUPER 51 postiže nevjerojatne optičke performanse od središta do rubnih dijelova slikovnog polja, pritom podržavajući 8K televizijske kamere. UHD-DIGISUPER 51 Canonov je prvi terenski 8K zum objektiv s rasponom žarišne duljine od 15,5 mm do 790 mm, što je najveća žarišna  duljina u toj klasi na svijetu, te ima najveći omjer zuma na svijetu   od 51x. Osim tog velikog omjera zuma, objektiv zadržava slično rukovanje kao postojeći terenski zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore, pa je moguć prijelaz na 8K produkciju uz zadržavanje istog stila snimanja kao kod 4K produkcije. Taj objektiv omogućuje snimanje realističnog videozapisa u velikoj razlučivosti u raznim scenarijima, uključujući prijenos sportova na otvorenom i u zatvorenom ili pak upotrebu u kombijima za emitiranje srednje veličine.

7x10.7 KAS S pokriva raspon žarišne duljine od 10,7 mm do 75 mm, što ga čini prvim prijenosnim  zum objektivom na svijetu za 8K televizijske kamere koji nudi omjer zuma od 7x. Taj objektiv postiže razlučivost i kontrast od središta do rubova slike i podržava 8K televizijske kamere uz zadržavanje sličnog rukovanja kao postojeći prijenosni zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore. Objektiv krasi lakoća rukovanja kakva se očekuje od opreme za emitiranje za snimanje primjerice s ramena ili transport opreme kako bi se zadovoljile razne potrebe videoprodukcije – od snimanja dokumentarnih filmova i videozapisa raznih događaja do klasičnih primjena u emitiranju.

Još iz kategorije

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

22.01.2020. komentiraj

Tijekom sajma CES2020 koji se svake godine održava u Las Vegasu, Huawei Freebuds 3 i Huawei Watch GT 2 privukli su pažnju svjetskih tehnoloških medija i oduševili kritičare osvajanjem “Best of CES2020” i “Editor’s Choice” nagrade.