Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Posljedično je narasla potražnja za ključnim tehnološkim proizvodima i stabilnom opskrbom opremom optimiziranom za standarde 8K koja se tiče snimanja, prijenosa i emitiranja. Canon ovim dvama objektivima odgovara na potrebe takvih snimatelja i na povećanu potražnju za videozapisima veće kvalitete slike te njima svojoj ponudi dodaje mogućnosti snimanja u 8K ultravisokoj razlučivosti.

UHD-DIGISUPER 51 postiže nevjerojatne optičke performanse od središta do rubnih dijelova slikovnog polja, pritom podržavajući 8K televizijske kamere. UHD-DIGISUPER 51 Canonov je prvi terenski 8K zum objektiv s rasponom žarišne duljine od 15,5 mm do 790 mm, što je najveća žarišna  duljina u toj klasi na svijetu, te ima najveći omjer zuma na svijetu   od 51x. Osim tog velikog omjera zuma, objektiv zadržava slično rukovanje kao postojeći terenski zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore, pa je moguć prijelaz na 8K produkciju uz zadržavanje istog stila snimanja kao kod 4K produkcije. Taj objektiv omogućuje snimanje realističnog videozapisa u velikoj razlučivosti u raznim scenarijima, uključujući prijenos sportova na otvorenom i u zatvorenom ili pak upotrebu u kombijima za emitiranje srednje veličine.

7x10.7 KAS S pokriva raspon žarišne duljine od 10,7 mm do 75 mm, što ga čini prvim prijenosnim  zum objektivom na svijetu za 8K televizijske kamere koji nudi omjer zuma od 7x. Taj objektiv postiže razlučivost i kontrast od središta do rubova slike i podržava 8K televizijske kamere uz zadržavanje sličnog rukovanja kao postojeći prijenosni zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore. Objektiv krasi lakoća rukovanja kakva se očekuje od opreme za emitiranje za snimanje primjerice s ramena ili transport opreme kako bi se zadovoljile razne potrebe videoprodukcije – od snimanja dokumentarnih filmova i videozapisa raznih događaja do klasičnih primjena u emitiranju.

Još iz kategorije

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

04.08.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je Cat S62 Pro  pametni telefon s termalnim snimanjem i FLIR Lepton senzorom najviše dostupne razlučivosti. Cat S62 Pro treća je generacija serije Cat 60 i ekskluzivno je opremljen najnovijom termalnom tehnologijom tvrtke FLIR. Zahvaljujući senzoru FLIR Lepton 3.5 i novoj aplikaciji MyFLIR Pro, Cat S62 Pro donosi četverostruko povećanje broja termalnih piksela i nenadmašan komplet značajki unutar aplikacije.

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

03.08.2020. komentiraj

Premium tehnološki brend OnePlus lansirao je OnePlus Nord, prvi model pametnih telefona koji dolazi po pristupačnijim cijenama. Premijerno predstavljen pomoću AR tehnologije, OnePlus Nord donosi sve elemente vrhunskog pametnog telefona koji korisnicima olakšavaju svakodnevicu: napredan sustav kamera, besprijekorno korisničko iskustvo te pouzdana kvaliteta OnePlusa. Nord pokreće Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilna platforma čime brend nastavlja pružati vlastiti doprinos 5G eri omogućavajući većem broju korisnika da uživaju u neviđenim brzinama 5G tehnologije. OnePlus Nord prednarudžbom je dostupan kod distributera e-Kupi i Sancta Domenica.

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

01.08.2020. komentiraj

Huawei je nedavno predstavio svoj flagship prijenosnik s FullView zaslonom i čitavim nizom naprednih funkcija – MateBook X Pro, a uređaj korisnicima otvara razne mogućnosti, bilo da je riječ o korištenju za poslovne potrebe ili opuštanju uz igre, ističu iz ovog kineskog proizvođača pametnih telefona, prijenosnika i tableta.