Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Posljedično je narasla potražnja za ključnim tehnološkim proizvodima i stabilnom opskrbom opremom optimiziranom za standarde 8K koja se tiče snimanja, prijenosa i emitiranja. Canon ovim dvama objektivima odgovara na potrebe takvih snimatelja i na povećanu potražnju za videozapisima veće kvalitete slike te njima svojoj ponudi dodaje mogućnosti snimanja u 8K ultravisokoj razlučivosti.

UHD-DIGISUPER 51 postiže nevjerojatne optičke performanse od središta do rubnih dijelova slikovnog polja, pritom podržavajući 8K televizijske kamere. UHD-DIGISUPER 51 Canonov je prvi terenski 8K zum objektiv s rasponom žarišne duljine od 15,5 mm do 790 mm, što je najveća žarišna  duljina u toj klasi na svijetu, te ima najveći omjer zuma na svijetu   od 51x. Osim tog velikog omjera zuma, objektiv zadržava slično rukovanje kao postojeći terenski zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore, pa je moguć prijelaz na 8K produkciju uz zadržavanje istog stila snimanja kao kod 4K produkcije. Taj objektiv omogućuje snimanje realističnog videozapisa u velikoj razlučivosti u raznim scenarijima, uključujući prijenos sportova na otvorenom i u zatvorenom ili pak upotrebu u kombijima za emitiranje srednje veličine.

7x10.7 KAS S pokriva raspon žarišne duljine od 10,7 mm do 75 mm, što ga čini prvim prijenosnim  zum objektivom na svijetu za 8K televizijske kamere koji nudi omjer zuma od 7x. Taj objektiv postiže razlučivost i kontrast od središta do rubova slike i podržava 8K televizijske kamere uz zadržavanje sličnog rukovanja kao postojeći prijenosni zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore. Objektiv krasi lakoća rukovanja kakva se očekuje od opreme za emitiranje za snimanje primjerice s ramena ili transport opreme kako bi se zadovoljile razne potrebe videoprodukcije – od snimanja dokumentarnih filmova i videozapisa raznih događaja do klasičnih primjena u emitiranju.

Još iz kategorije

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

13.12.2019. komentiraj

Huawei je predstavio svoj Mobile Services ekosustav koji krajnjim korisnicima osigurava pametnije, brže i bolje okruženje, a za developere je osigurano ugodnije korištenje cloud usluga i aplikacija, moglo se čuti od Justyne Jaworske, voditeljice Mobile Cloud Services Business odjela u Huaweiju na konferenciji .debug na kojeoj je HMS i prvi put predstavljen.

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.