Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Posljedično je narasla potražnja za ključnim tehnološkim proizvodima i stabilnom opskrbom opremom optimiziranom za standarde 8K koja se tiče snimanja, prijenosa i emitiranja. Canon ovim dvama objektivima odgovara na potrebe takvih snimatelja i na povećanu potražnju za videozapisima veće kvalitete slike te njima svojoj ponudi dodaje mogućnosti snimanja u 8K ultravisokoj razlučivosti.

UHD-DIGISUPER 51 postiže nevjerojatne optičke performanse od središta do rubnih dijelova slikovnog polja, pritom podržavajući 8K televizijske kamere. UHD-DIGISUPER 51 Canonov je prvi terenski 8K zum objektiv s rasponom žarišne duljine od 15,5 mm do 790 mm, što je najveća žarišna  duljina u toj klasi na svijetu, te ima najveći omjer zuma na svijetu   od 51x. Osim tog velikog omjera zuma, objektiv zadržava slično rukovanje kao postojeći terenski zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore, pa je moguć prijelaz na 8K produkciju uz zadržavanje istog stila snimanja kao kod 4K produkcije. Taj objektiv omogućuje snimanje realističnog videozapisa u velikoj razlučivosti u raznim scenarijima, uključujući prijenos sportova na otvorenom i u zatvorenom ili pak upotrebu u kombijima za emitiranje srednje veličine.

7x10.7 KAS S pokriva raspon žarišne duljine od 10,7 mm do 75 mm, što ga čini prvim prijenosnim  zum objektivom na svijetu za 8K televizijske kamere koji nudi omjer zuma od 7x. Taj objektiv postiže razlučivost i kontrast od središta do rubova slike i podržava 8K televizijske kamere uz zadržavanje sličnog rukovanja kao postojeći prijenosni zum objektivi za 4K kamere koji koriste 2/3-inčne senzore. Objektiv krasi lakoća rukovanja kakva se očekuje od opreme za emitiranje za snimanje primjerice s ramena ili transport opreme kako bi se zadovoljile razne potrebe videoprodukcije – od snimanja dokumentarnih filmova i videozapisa raznih događaja do klasičnih primjena u emitiranju.

Još iz kategorije

CES 2021: Pandemija koronavirusa aktivirala potražnju za tabletima, TCL uskače s novom serijom

CES 2021: Pandemija koronavirusa aktivirala potražnju za tabletima, TCL uskače s novom serijom

20.01.2021. komentiraj

Pandemija koronavirusa omogućila je novi život za tržište tableta, a da bi ponuda bila kvalitetnija i raznovrsnija, pobrinuo se kineski TCL novom serijom uređaja koji nisu samo za zabavu već i učenje.

CES 2021: TCL predstavio novu TCL 20 seriju pametnih telefona

CES 2021: TCL predstavio novu TCL 20 seriju pametnih telefona

20.01.2021. komentiraj

Kineski TCL na virtualnoj inačici CES sajma predstavio je TCL 20 seriju pametnih telefona, “pojačanih” NXTVISION 2.0 tehnologijom za zaslone. Kako u kompaniji navode, riječ je o uređajima koji su cjenovno prihvatljivi, a ujedno nude sjajne performanse.

CES 2021: Lenovo predstavio nove ThinkPadove

CES 2021: Lenovo predstavio nove ThinkPadove

20.01.2021. komentiraj

Lenovo je predstavio svoj najtanji ThinkPad do sada, ThinkPad X1 Titanium Yoga, pohvalili su se tijekom CES 2021 ovog puta nažalost samo virtualnog iz ovog kineskog proizvođača. Svake smo godine inače i to posljednjih šest godina bili u Las Vegasu i na izložbenom prostoru Lenova.