Canon predstavio svoje prve fotoaparate s ugrađenim pisačem

Canon predstavio svoje prve fotoaparate s ugrađenim pisačem

Foto: Canon

Tvrtka Canon Europe predstavila je dva fotoaparata u koje je ugrađen pisač, Zoemini S i Zoemini C. Nova linija počiva na uspjehu izvornog pisača Canon Zoemini predstavljenog 2018. Novi uređaji prvi su fotoaparati iz te tvrtke koji ispisuju samoljepljive fotografije u pokretu.

Zoemini S je 8-megapikselni fotoaparat s prednjim zrcalom, prstenastim svjetlom i daljinskim upravljačem za okidanje. Zoemini S dolazi s tri varijante završne obrade i odlikuje ga laka prenosivost. Korisnici uređaja Zoemini S i C mogu snimati i ispisivati mini fotografije u trenu na samoljepljivom fotopapiru Zink dimenzija 5 x 7,6 cm.

Zoemini S podržava Canon Mini Print App koja omogućuje izravan ispis fotografija s pametnog uređaja pomoću Bluetootha te njihovo uređivanje pomoću niza filtara i okvira. Korisnici mogu lako snimati i grupne selfije jednostavnom upotrebom funkcije daljinskog okidanja i automatskog tajmera aplikacije. Osim Instagrama i Facebooka, Canon Mini Print App omogućuje korisnicima povezivanje sa servisima Google Photos i Dropbox.

Zoemini C je 5-megapikselni fotoaparat s reflektivnim zrcalom za snimanje selfija i utorom za Micro SD karticu. Oba uređaja dolaze s 10 listova samoljepljivog papira za ispis, a dodatni papir može se kupiti u pakiranjima od 20 ili 50 listova. Oba modela bit će dostupna u maloprodaji od 25. travnja.

Još iz kategorije

Dva nova Canonova fotića

Dva nova Canonova fotića

16.09.2019. komentiraj

Canon Europe predstavlja dva vrlo brza fotoaparata visoke razlučivosti – jedan DSLR i jedan bez zrcala – namijenjena podizanju vještina fotografa entuzijasta na novu razinu. Canon ima fotoaparat za svakog korisnika - EOS 90D je brz i pouzdan DSLR s poznatim, robusnim tijelom, savršen za fotografe sportskih događaja i prirode.

LG uvodi NVIDIA G-Sync u OLED TV-e iz 2019.

LG uvodi NVIDIA G-Sync u OLED TV-e iz 2019.

16.09.2019. komentiraj

Južnokorejski LG je prije dvije godine predstavio prvi G-Sync monitor, a ove se godine odlučio to učiniti i s OLED televizorima koje ima u svojoj ponudi. Time se samo pospješila suradnja te kompanije s Nvidijom.

Stiže HTC Vive Xosmos

Stiže HTC Vive Xosmos

15.09.2019. komentiraj

HTC VIVE je najavio svoj novi sustav VIVE Cosmos. On je izgrađen je kako bi se lako prilagođavao potrebama VR klijenata, uz naglasak na svestranost i radne značajke. Sasvim nov sustav praćenja Vive donosi pojednostavljeni sustav koji omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Cosmos ima kombiniranu razlučivost piksela od 2880 x 1700, što predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera. Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna.