Canon predstavio svoje prve fotoaparate s ugrađenim pisačem

Canon predstavio svoje prve fotoaparate s ugrađenim pisačem

Foto: Canon

Tvrtka Canon Europe predstavila je dva fotoaparata u koje je ugrađen pisač, Zoemini S i Zoemini C. Nova linija počiva na uspjehu izvornog pisača Canon Zoemini predstavljenog 2018. Novi uređaji prvi su fotoaparati iz te tvrtke koji ispisuju samoljepljive fotografije u pokretu.

Zoemini S je 8-megapikselni fotoaparat s prednjim zrcalom, prstenastim svjetlom i daljinskim upravljačem za okidanje. Zoemini S dolazi s tri varijante završne obrade i odlikuje ga laka prenosivost. Korisnici uređaja Zoemini S i C mogu snimati i ispisivati mini fotografije u trenu na samoljepljivom fotopapiru Zink dimenzija 5 x 7,6 cm.

Zoemini S podržava Canon Mini Print App koja omogućuje izravan ispis fotografija s pametnog uređaja pomoću Bluetootha te njihovo uređivanje pomoću niza filtara i okvira. Korisnici mogu lako snimati i grupne selfije jednostavnom upotrebom funkcije daljinskog okidanja i automatskog tajmera aplikacije. Osim Instagrama i Facebooka, Canon Mini Print App omogućuje korisnicima povezivanje sa servisima Google Photos i Dropbox.

Zoemini C je 5-megapikselni fotoaparat s reflektivnim zrcalom za snimanje selfija i utorom za Micro SD karticu. Oba uređaja dolaze s 10 listova samoljepljivog papira za ispis, a dodatni papir može se kupiti u pakiranjima od 20 ili 50 listova. Oba modela bit će dostupna u maloprodaji od 25. travnja.

Još iz kategorije

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

18.11.2019. komentiraj

Ovisnost o pametnim telefonima realan je problem, o kojem izvještavaju mediji, provode se istraživanja i općenito mu se pristupa s podosta pažnje. No, čini se da je upravo sami pristup potpuno kriv pa nam ne može otkriti što stvara ovisnost, kako se manifestira i kakva je u cijeloj svojoj biti.

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

17.11.2019. komentiraj

Zračenje mobilnih uređaja goruća je tema otkako su se pojavili i to se nije promijenilo s razvojem pametnih telefona, zbog čega je zanimljivo vidjeti koji odašilju najmanje radioaktivnog zračenja. Uvjerljivo su ispred svih ZTE i Samsung modeli pametnih telefona.