Canon predstavio novi telefoto objektiv

Canon predstavio novi telefoto objektiv

Canon je predstavio novu kategoriju u svojoj liniji telefoto objektiva visokih performansi,a radi se o modelu EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x iz Canonove serije L. EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se fleksibilnim žarišnim rasponom od 200 mm do 400 mm s fiksnim otvorom blende od f/4, optičkim stabilizatorom slike s četiri položaja brzine zatvarača i, prvi put na nekom komercijalno dostupnom objektivu, ugrađenim konverterom od 1,4x.

Te značajke zajedno nude svestran objektiv namijenjen sportskim fotografima i snimateljima divljih životinja. Robusno kućište od slitine magnezija, ekološke značajke i specijalizirani premazi za leće čine ga dobrim izborom i za mobilno korištenje te u kombinaciji s kvalitetnim optičkim elementima nude dobre rezultate čak i u najtežim uvjetima.

Doseg objektiva EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x povećava ugrađeni konverter od 1,4x, koji se uključuje i isključuje prebacivanjem poluge te pruža dodatnu žarišnu duljinu od 280 mm do 560 mm, čime fotografima omogućuje da se još više približe udaljenoj akciji.

Kako bi zajamčio najbolje slikovne performanse, optički dizajn sadrži i fluoritne i UD leće, što pridonosi smanjenju kromatske aberacije i uklanjanju zamućivanja boje. Napredan antireflektivan SWC premaz i premaz Super Spectra pridonose smanjenju popratnih slika i odbljesaka. Zahvaljujući primjeni najnovijih optičkih tehnologija, slikovne performanse ne smanjuju se kada se koristi ugrađeni konverter.

Fiksni otvor blende od f/4 omogućuje korištenje većih brzina zatvarača za snimanje brze akcije i slabo osvijetljenih prizora. Optički stabilizator nudi preciznost veću za četiri položaja brzine zatvarača, dok način rada IS Mode 3 primjenjuje stabilizaciju slike samo prilikom ekspozicije, čime se fotografima omogućuje panoramsko snimanje brze akcije bez prekomjerne kompenzacije kretanja putem značajke stabilizacije slike. To je idealno za sportske fotografe, koji obično na raspolaganju imaju samo djelić sekunde za snimanje prizora pred sobom.

EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se Canonovim prstenastim ultrazvučnim motorom, koji omogućuje brzo i tiho automatsko fokusiranje. Uz automatsko, postoji i mogućnost potpune ručne kontrole koja omogućuje ručno fokusiranje u bilo kojem trenutku tijekom korištenja automatskog fokusa.

Način rada Power Focus (PF) povećava fleksibilnost tijekom snimanja videozapisa na modelima EOS-1D C ili EOS-1D X te fotografima omogućuje preciznu dinamičnu prilagodbu fokusa pri jednoj od dviju brzina, i to jednostavnim zakretanjem prstena za vraćanje fokusa i njegovim zaustavljanjem na unaprijed određenoj udaljenosti.

Još iz kategorije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.