Canon predstavio novi telefoto objektiv

Canon predstavio novi telefoto objektiv

Canon je predstavio novu kategoriju u svojoj liniji telefoto objektiva visokih performansi,a radi se o modelu EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x iz Canonove serije L. EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se fleksibilnim žarišnim rasponom od 200 mm do 400 mm s fiksnim otvorom blende od f/4, optičkim stabilizatorom slike s četiri položaja brzine zatvarača i, prvi put na nekom komercijalno dostupnom objektivu, ugrađenim konverterom od 1,4x.

Te značajke zajedno nude svestran objektiv namijenjen sportskim fotografima i snimateljima divljih životinja. Robusno kućište od slitine magnezija, ekološke značajke i specijalizirani premazi za leće čine ga dobrim izborom i za mobilno korištenje te u kombinaciji s kvalitetnim optičkim elementima nude dobre rezultate čak i u najtežim uvjetima.

Doseg objektiva EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x povećava ugrađeni konverter od 1,4x, koji se uključuje i isključuje prebacivanjem poluge te pruža dodatnu žarišnu duljinu od 280 mm do 560 mm, čime fotografima omogućuje da se još više približe udaljenoj akciji.

Kako bi zajamčio najbolje slikovne performanse, optički dizajn sadrži i fluoritne i UD leće, što pridonosi smanjenju kromatske aberacije i uklanjanju zamućivanja boje. Napredan antireflektivan SWC premaz i premaz Super Spectra pridonose smanjenju popratnih slika i odbljesaka. Zahvaljujući primjeni najnovijih optičkih tehnologija, slikovne performanse ne smanjuju se kada se koristi ugrađeni konverter.

Fiksni otvor blende od f/4 omogućuje korištenje većih brzina zatvarača za snimanje brze akcije i slabo osvijetljenih prizora. Optički stabilizator nudi preciznost veću za četiri položaja brzine zatvarača, dok način rada IS Mode 3 primjenjuje stabilizaciju slike samo prilikom ekspozicije, čime se fotografima omogućuje panoramsko snimanje brze akcije bez prekomjerne kompenzacije kretanja putem značajke stabilizacije slike. To je idealno za sportske fotografe, koji obično na raspolaganju imaju samo djelić sekunde za snimanje prizora pred sobom.

EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se Canonovim prstenastim ultrazvučnim motorom, koji omogućuje brzo i tiho automatsko fokusiranje. Uz automatsko, postoji i mogućnost potpune ručne kontrole koja omogućuje ručno fokusiranje u bilo kojem trenutku tijekom korištenja automatskog fokusa.

Način rada Power Focus (PF) povećava fleksibilnost tijekom snimanja videozapisa na modelima EOS-1D C ili EOS-1D X te fotografima omogućuje preciznu dinamičnu prilagodbu fokusa pri jednoj od dviju brzina, i to jednostavnim zakretanjem prstena za vraćanje fokusa i njegovim zaustavljanjem na unaprijed određenoj udaljenosti.

Još iz kategorije

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

Samsung Galaxy S20+ prodaje se bolje od baznog S20 i S20 Ultra

04.06.2020. komentiraj

Samsung je u veljači predstavio Galaxy S20 seriju pametnih telefona i ponovno se u njoj moglo pronaći tri modela, ali ovaj put bitnih razlika između osnovnog S20 i luksuznog S20 Ultra 5G modela nije bilo. Osim veličine, malo jače kamere i 5G mogućnosti, naravno. Zato se postavljalo pitanje što će S20+ uopće u cijeloj priči postići...