Canon predstavio novi telefoto objektiv

Canon predstavio novi telefoto objektiv

Canon je predstavio novu kategoriju u svojoj liniji telefoto objektiva visokih performansi,a radi se o modelu EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x iz Canonove serije L. EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se fleksibilnim žarišnim rasponom od 200 mm do 400 mm s fiksnim otvorom blende od f/4, optičkim stabilizatorom slike s četiri položaja brzine zatvarača i, prvi put na nekom komercijalno dostupnom objektivu, ugrađenim konverterom od 1,4x.

Te značajke zajedno nude svestran objektiv namijenjen sportskim fotografima i snimateljima divljih životinja. Robusno kućište od slitine magnezija, ekološke značajke i specijalizirani premazi za leće čine ga dobrim izborom i za mobilno korištenje te u kombinaciji s kvalitetnim optičkim elementima nude dobre rezultate čak i u najtežim uvjetima.

Doseg objektiva EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x povećava ugrađeni konverter od 1,4x, koji se uključuje i isključuje prebacivanjem poluge te pruža dodatnu žarišnu duljinu od 280 mm do 560 mm, čime fotografima omogućuje da se još više približe udaljenoj akciji.

Kako bi zajamčio najbolje slikovne performanse, optički dizajn sadrži i fluoritne i UD leće, što pridonosi smanjenju kromatske aberacije i uklanjanju zamućivanja boje. Napredan antireflektivan SWC premaz i premaz Super Spectra pridonose smanjenju popratnih slika i odbljesaka. Zahvaljujući primjeni najnovijih optičkih tehnologija, slikovne performanse ne smanjuju se kada se koristi ugrađeni konverter.

Fiksni otvor blende od f/4 omogućuje korištenje većih brzina zatvarača za snimanje brze akcije i slabo osvijetljenih prizora. Optički stabilizator nudi preciznost veću za četiri položaja brzine zatvarača, dok način rada IS Mode 3 primjenjuje stabilizaciju slike samo prilikom ekspozicije, čime se fotografima omogućuje panoramsko snimanje brze akcije bez prekomjerne kompenzacije kretanja putem značajke stabilizacije slike. To je idealno za sportske fotografe, koji obično na raspolaganju imaju samo djelić sekunde za snimanje prizora pred sobom.

EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x odlikuje se Canonovim prstenastim ultrazvučnim motorom, koji omogućuje brzo i tiho automatsko fokusiranje. Uz automatsko, postoji i mogućnost potpune ručne kontrole koja omogućuje ručno fokusiranje u bilo kojem trenutku tijekom korištenja automatskog fokusa.

Način rada Power Focus (PF) povećava fleksibilnost tijekom snimanja videozapisa na modelima EOS-1D C ili EOS-1D X te fotografima omogućuje preciznu dinamičnu prilagodbu fokusa pri jednoj od dviju brzina, i to jednostavnim zakretanjem prstena za vraćanje fokusa i njegovim zaustavljanjem na unaprijed određenoj udaljenosti.

Još iz kategorije

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

21.01.2020. komentiraj

Apple je pokrenuo promjene uklanjanjem utora za slušalice na iPhone modelima, što su počeli pratiti brojni proizvođači Android pametnih telefona, a 2020. bi se mogla pamtiti kao godina u kojoj su Sentons i Sensel započeli jedan zanimljivi trend - uređaje bez ikakvih tipki.

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.