Canon predstavio novi RF 85mm F1.2L USM

Canon predstavio novi RF 85mm F1.2L USM

Canon Europe u skladu sa svojim ciljem unaprjeđenja rada fotografa predstavio najnoviju generaciju svog legendarnog 85 mm f/1.2L objektiva RF 85mm F1.2L USM. On nudi najveću razlučivost od svih dosad predstavljenih Canonovih objektiva kao i superbrzu blendu i izvanredne brzine automatskog fokusiranja, čime je savršen za spontane fotografije i snimanje vjenčanja. Nakon Canonove objave o razvoju objektiva iz veljače, RF 85mm F1.2L USM prvi je od šest objektiva za nosač RF koje će Canon predstaviti u 2019. godini. Taj objektiv promiče nagrađivana ambasadorica Canona Europe Félicia Sisco i on će korisnicima legendarnog modela EF 85mm f/1.2L II USM ponuditi novu razinu performansi. Svih šest RF objektiva donijet će nevjerojatnu kvalitetu i svestranost svima koji žele napraviti savršen snimak.

Namijenjen sustavu EOS R, nosač RF redefinira mogućnosti fotografije i videografije, nudeći korisnicima alate za unaprjeđenje vještina i kreativno snimanje bez ograničenja. Objektiv RF 85mm F1.2L USM razvijen je u skladu s tehnološkim napretkom i povratnim informacijama krajnjih korisnika te koristi napredne mogućnosti nosača RF za povećanje kvalitete slike i unaprjeđenje komunikacije između objektiva i tijela fotoaparata punog kadra bez zrcala.

Kratki 85-milimetarski telefoto objektiv nudi savršenu žarišnu duljinu za portrete i prikladnu perspektivu za lica.  RF 85mm F1.2L USM tek je drugi objektiv u Canonovoj ponudi, nakon modela EF 35mm f/1.4L II USM, koji koristi Canonovu jedinstvenu optičku tehnologiju BR koja učinkovito ispravlja kromatske osne otklone kakve nije moguće posve ispraviti kombinacijom tradicionalnih staklenih leća, pri čemu se unaprjeđuju razlučivost i oštrina. Asferični i UD elementi objektiva osiguravaju nevjerojatno visoku kvalitetu slike u svakom snimku i smanjuju otklon nudeći zadivljujuće optičke performanse.

RF 85MM F1.2L USM jedan je od Canonovih objektiva s najbržim automatskim fokusiranjem blende u ponudi fotoaparata punog kadra bez zrcala. U kombinaciji s kratkim telefoto duljinama i Dual Pixel CMOS automatskim fokusiranjem, brza f/1.2 blenda stvara zadivljujuće plitko polje, bokeh i odvajanje pozadine. Blenda objektiva čini da objekt naizgled iskače iz slike, dok sustav blende s devet listova izoštrava objekt u odnosu na glatko zamućenu pozadinu, što je savršeno za portretnu fotografiju. Ultraširok otvor blende prenosi 50 % više svjetla od objektiva f/1.4 prilikom snimanja u uvjetima zahtjevnog osvjetljenja, sve do -6 EV (EOS R) i -5 EV (EOS RP), loveći atmosferu u svakom trenutku.

Koristeći isti USM motor prstenastog tipa kao i RF 50mm F1.2L USM, RF 85mm F1.2L USM osigurava da se oštar fokus pronalazi brzo i precizno, omogućujući praćenje objekata kad se kreću unutar kadra. U kombinaciji s novim mikroprocesorom koji koristi novi CPU i programsku podršku visokih performansi, objektiv upotrebljava mogućnosti prijenosa više podataka sustava EOS R, što rezultira bržim radom i automatskim fokusiranjem, omogućujući fotografu da uhvati trenutke koji traju djelić sekunde.

Canonove RF objektive sačinjava kontrolni prsten, na kojem se mogu programirati postavke TV, AV, ISO te podešavati ekspozicija i dodavati razina prilagodbe, što ga čini savršenim za fotografe vjenčanja koji moraju mijenjati postavke tako da savršeno odgovaraju spontanim trenutcima i prekrasno kadriranim snimkama. Objektiv je opremljen i prstenom za ručno fokusiranje u cijelom vremenskom rasponu, što pak omogućuje ručno fokusiranje okretanjem prstena bez potrebe za prijelazom u način rada MF. Objektiv RF 85mm F1.2L USM savršen je za snimanje na otvorenom ili na lokacijama jer koristi legendarnu zaštitu od vremenskih uvjeta linije L, što znači da je objektiv temeljito zabrtvljen.

Nagrađivana fotografkinja vjenčanja i Canonova ambasadorica Félicia Sisco komentirala je da kao fotografkinja vjenčanja i portreta, moram se pouzdati u svoje alate kako bih se mogla fokusirati na subjekte i ispričati njihovu priču.

„Koristim Canonov legendarni 85-milimetarski 1.2 objektiv već 20 godina zbog njegove brzine i velikog otvora blende, što jamči prekrasne slike čak i pri slabom osvjetljenju. Novi RF 85mm F1.2L USM bolji je nego što sam mogla zamisliti. Taj objektiv nudi dubinu polja i bokeh koji je nemoguće postići drugim objektivima i već znam da će postati stalan gost moje torbe s priborom. On odvaja subjekt od pozadine i postiže oštar fokus na očima subjekta, što jednostavno oduzima dah, te hvata svaki posebni trenutak“, ističe Félicia Sisco.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.