Canon predstavio novi kompaktni 4K laserski projektor

Canon predstavio novi kompaktni 4K laserski projektor

Tvrtka Canon predstavila je novi uređaj iz serije laserskih projektora. Riječ je o modelu XEED 4K6021Z, nativnom 4K laserskom projektoru velike svjetline koji nasljeđuje 4K5020Z predstavljen u prosincu prošle godine.

Novi model ima dva priključka Display Port te proširuje Canonovu bogatu ponudu 4K rješenja. Jedna od glavnih značajki je ekonomičan dizajn koji ne zahtijeva puno održavanja. Time, tvrde iz Canona, žele svojim kupcima dati dugoročnu zaštitu pri ulaganju u 4K projektore.

Lagan LCOS laserski projektor nudi svjetlinu boja od čak 6000 lumena, osiguravajući kvalitetnu reprodukciju slike u 4K razlučivosti. Korištenjem tehnologije LCOS refleksivnih panela, uređaj postiže vrlo visoku razinu otvora blende naizgled bez razmaka između piksela radi stvaranja precizne, detaljne slike pomoću „efekta rešetke“. To je, ističu, posebno korisno za muzeje te dizajnerske i kreativne instalacije.

XEED 4K6021Z nudi bogate i realistične 10-bitne boje u omjeru 4:4:4 zahvaljujući dvama priključcima Display Port koji pokrivaju cijeli sRGB prostor boja. Koristi nativnu 4K razlučivost (4096 x 2160) i nudi oštre slike i jasan tekst. Teleskopski utor za objektiv kompatibilan je sa sedam zamjenjivih Canonovih objektiva.

Laserski izvor svjetlosti nudi do 40 000 sati rada bez održavanja, dok se zračnom filtru lako pristupa čak i kad je uređaj montiran. S visokom energetskom učinkovitošću tijekom rada i u načinu mirovanja, uređaj postiže niske ukupne troškove vlasništva. Model prati petogodišnje jamstvo i besplatan zamjenski uređaj, u slučaju kvara projektora, do klijenta dolazi tijekom sljedećeg dana.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.