Canon predstavio novi kompaktni 4K laserski projektor

Canon predstavio novi kompaktni 4K laserski projektor

Tvrtka Canon predstavila je novi uređaj iz serije laserskih projektora. Riječ je o modelu XEED 4K6021Z, nativnom 4K laserskom projektoru velike svjetline koji nasljeđuje 4K5020Z predstavljen u prosincu prošle godine.

Novi model ima dva priključka Display Port te proširuje Canonovu bogatu ponudu 4K rješenja. Jedna od glavnih značajki je ekonomičan dizajn koji ne zahtijeva puno održavanja. Time, tvrde iz Canona, žele svojim kupcima dati dugoročnu zaštitu pri ulaganju u 4K projektore.

Lagan LCOS laserski projektor nudi svjetlinu boja od čak 6000 lumena, osiguravajući kvalitetnu reprodukciju slike u 4K razlučivosti. Korištenjem tehnologije LCOS refleksivnih panela, uređaj postiže vrlo visoku razinu otvora blende naizgled bez razmaka između piksela radi stvaranja precizne, detaljne slike pomoću „efekta rešetke“. To je, ističu, posebno korisno za muzeje te dizajnerske i kreativne instalacije.

XEED 4K6021Z nudi bogate i realistične 10-bitne boje u omjeru 4:4:4 zahvaljujući dvama priključcima Display Port koji pokrivaju cijeli sRGB prostor boja. Koristi nativnu 4K razlučivost (4096 x 2160) i nudi oštre slike i jasan tekst. Teleskopski utor za objektiv kompatibilan je sa sedam zamjenjivih Canonovih objektiva.

Laserski izvor svjetlosti nudi do 40 000 sati rada bez održavanja, dok se zračnom filtru lako pristupa čak i kad je uređaj montiran. S visokom energetskom učinkovitošću tijekom rada i u načinu mirovanja, uređaj postiže niske ukupne troškove vlasništva. Model prati petogodišnje jamstvo i besplatan zamjenski uređaj, u slučaju kvara projektora, do klijenta dolazi tijekom sljedećeg dana.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

26.06.2019. komentiraj

Apple se iznimno ponosi App Store trgovinom aplikacija jer donosi mu na desetke milijardi američkih dolara prihoda, što Googleov Play Store nikako ne može dostići, unatoč značajnijem broju korisnika i preuzimanja aplikacija. Ali, takav je to odnos snaga i zato je zanimljivije gledati što nude obje trgovine, bez da ih se međusobno uspoređuje.

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.