Canon predstavio novi kompaktni 4K laserski projektor

Canon predstavio novi kompaktni 4K laserski projektor

Tvrtka Canon predstavila je novi uređaj iz serije laserskih projektora. Riječ je o modelu XEED 4K6021Z, nativnom 4K laserskom projektoru velike svjetline koji nasljeđuje 4K5020Z predstavljen u prosincu prošle godine.

Novi model ima dva priključka Display Port te proširuje Canonovu bogatu ponudu 4K rješenja. Jedna od glavnih značajki je ekonomičan dizajn koji ne zahtijeva puno održavanja. Time, tvrde iz Canona, žele svojim kupcima dati dugoročnu zaštitu pri ulaganju u 4K projektore.

Lagan LCOS laserski projektor nudi svjetlinu boja od čak 6000 lumena, osiguravajući kvalitetnu reprodukciju slike u 4K razlučivosti. Korištenjem tehnologije LCOS refleksivnih panela, uređaj postiže vrlo visoku razinu otvora blende naizgled bez razmaka između piksela radi stvaranja precizne, detaljne slike pomoću „efekta rešetke“. To je, ističu, posebno korisno za muzeje te dizajnerske i kreativne instalacije.

XEED 4K6021Z nudi bogate i realistične 10-bitne boje u omjeru 4:4:4 zahvaljujući dvama priključcima Display Port koji pokrivaju cijeli sRGB prostor boja. Koristi nativnu 4K razlučivost (4096 x 2160) i nudi oštre slike i jasan tekst. Teleskopski utor za objektiv kompatibilan je sa sedam zamjenjivih Canonovih objektiva.

Laserski izvor svjetlosti nudi do 40 000 sati rada bez održavanja, dok se zračnom filtru lako pristupa čak i kad je uređaj montiran. S visokom energetskom učinkovitošću tijekom rada i u načinu mirovanja, uređaj postiže niske ukupne troškove vlasništva. Model prati petogodišnje jamstvo i besplatan zamjenski uređaj, u slučaju kvara projektora, do klijenta dolazi tijekom sljedećeg dana.

Još iz kategorije

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

Huawei predstavio EMUI10 već broji više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika

18.08.2019. komentiraj

Na Huawei HDC konferenciji, koja je nedavno održana u Dongguanu u Kini, gdje je službeno predstavljen EMUI10, Dr. Wang Chenglu, predsjednik odjela Software Engineering u Huawei Consumer Business grupi, rekao je kako je EMUI10 pionirska aplikacija distribuirane tehnologije za sve uvjete rada. Njegov je razvoj omogućio i razvoj specifičnih aplikacija za audio i video pozive, provođenje poslovnih zadataka na nizu uređaja te druge aplikacije za pametne uređaje koje se mogu koristiti u vozilima. Huawei P30 serija prva će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju tijekom internog testiranje 8. rujna, a bit će dostupna kasnije za seriju Mate 20.

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

17.08.2019. komentiraj

Huawei Consumer Business Group (CBG) primio je nagradu EISA-e (Expert Imaging and Sound Association), grupe koja obuhvaća 55 najcjenjenijih svjetskih časopisa na području potrošačke elektronike. Huaweijev P30 Pro proglašen je najboljim pametnim telefonom 2019. – 2020. godine, a kompanija je drugu godinu zaredom osvojila ovu nagradu. Nagrada će Huaweiju službeno biti uručena tijekom IFA-e na EISA Awards ceremoniji 6. rujna u Berlinu, kako bi se dodatno uveličalo samo otvaranje jednog od najvećih sajmova potrošačke elektronike.