Canon predstavio novi fotoaparat punog kadra i liniju objektiva sustava EOS R

Canon predstavio novi fotoaparat punog kadra i liniju objektiva sustava EOS R

Tvrtka Canon najavila je nadogradnju linije fotoaparata punog kadra predstavljanjem nove linije EOS R i prvog fotoaparata s novim navojem RF. Novi model ima najbrži automatski fokus na svijetu i prvi je fotoaparat na s mogućnošću fokusiranja pri slabom osvjetljenju do -6EV. Riječ je fotoaparatima bez ogledala odnosno mirrorless.

EOS R prvi je fotoaparat s navojem za objektive RF s 12-pinskim priključkom, udaljenosti stražnjeg dijela oboda od 20 mm i širokim promjerom navoja od 54 mm, što omogućuje veću fleksibilnost u dizajnu objektiva. Kroz kombinaciju RF objektiva visokih performansi, 35-milimetarskog CMOS senzora punog kadra s efektivno oko 30,3 milijuna piksela i najnovijeg slikovnog procesora DIGIC 8, EOS R omogućuje stvaranje slika visoke kvalitete. Digitalni optimizator objektiva, koji ispravlja čimbenike poput aberacija objektiva, iskorištava moć RF objektiva za slanje podataka o korekcijama tijelu fotoaparata uz minimalan utjecaj na brzinu kontinuiranog snimanja.

Novi sustav ima najbrže automatsko fokusiranje na svijetu od samo 0,05 sekundi i sposobnost brzog i preciznog snimanja objekata u pokretu uz kontinuirano snimanje brzinom od 8 sličica u sekundi (fiksno automatsko fokusiranje) te 5 sličica u sekundi uz praćenje automatskim fokusiranjem. EOS R ima automatsko fokusiranje dodirom i povlačenjem (Touch and Drag) koje omogućuje intuitivan odabir između ponuđenih 5655  položaja automatskog fokusa.

EOS R izvrsno će poslužiti i kao alat za snimanje filmova jer nudi visoko kvalitetne 4K videosnimke s potpunom kontrolom zvuka, zaslonom koji se može zakretati pod raznim kutovima i ručnim izoštravanjem kontrasta pri fokusiranju. Uz to, snimatelji filmova mogu prebacivati izlazne sadržaje preko HDMI-ja 10-bitnom brzinom, dok im Canon Log omogućuje snimanje sadržaja uz neutralan kontrast s do 12 koraka dinamičnog raspona pri osvjetljenju ISO 400.

Nova značajka svih objektiva RF bit će prilagodljiv kontrolni prsten kojim korisnici mogu prilagoditi otvor blende, brzinu zatvaranja blende, ISO ili kompenzaciju pri ekspoziciji. Stražnji dio oboda od 20 mm i širok promjer navoja od 54 mm omogućili su Canonovim inženjerima da osmisle nove objektive. Canon je u toj seriji najavio četiri nova modela, RF 50mm f/1.2L USM, RF 28-70mm f/2L USM, RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM i RF 24-105mm f/4L IS USM.

Još iz kategorije

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.

Odlično rješenje - Alcatel 1S

Odlično rješenje - Alcatel 1S

22.06.2019. komentiraj

Želite pojednostaviti život, ali ne želite odustati od najnovijih tehnoloških trendova? Onda je ovo pravi uređaj za Vas! Alcatel 1S, koji je TCL Communiation predstavio na Mobile World Congressu 2019 u Barceloni, donosi pristupačnost i funkcionalnost na naše tržište.