Canon predstavio novi fotoaparat punog kadra i liniju objektiva sustava EOS R

Canon predstavio novi fotoaparat punog kadra i liniju objektiva sustava EOS R

Tvrtka Canon najavila je nadogradnju linije fotoaparata punog kadra predstavljanjem nove linije EOS R i prvog fotoaparata s novim navojem RF. Novi model ima najbrži automatski fokus na svijetu i prvi je fotoaparat na s mogućnošću fokusiranja pri slabom osvjetljenju do -6EV. Riječ je fotoaparatima bez ogledala odnosno mirrorless.

EOS R prvi je fotoaparat s navojem za objektive RF s 12-pinskim priključkom, udaljenosti stražnjeg dijela oboda od 20 mm i širokim promjerom navoja od 54 mm, što omogućuje veću fleksibilnost u dizajnu objektiva. Kroz kombinaciju RF objektiva visokih performansi, 35-milimetarskog CMOS senzora punog kadra s efektivno oko 30,3 milijuna piksela i najnovijeg slikovnog procesora DIGIC 8, EOS R omogućuje stvaranje slika visoke kvalitete. Digitalni optimizator objektiva, koji ispravlja čimbenike poput aberacija objektiva, iskorištava moć RF objektiva za slanje podataka o korekcijama tijelu fotoaparata uz minimalan utjecaj na brzinu kontinuiranog snimanja.

Novi sustav ima najbrže automatsko fokusiranje na svijetu od samo 0,05 sekundi i sposobnost brzog i preciznog snimanja objekata u pokretu uz kontinuirano snimanje brzinom od 8 sličica u sekundi (fiksno automatsko fokusiranje) te 5 sličica u sekundi uz praćenje automatskim fokusiranjem. EOS R ima automatsko fokusiranje dodirom i povlačenjem (Touch and Drag) koje omogućuje intuitivan odabir između ponuđenih 5655  položaja automatskog fokusa.

EOS R izvrsno će poslužiti i kao alat za snimanje filmova jer nudi visoko kvalitetne 4K videosnimke s potpunom kontrolom zvuka, zaslonom koji se može zakretati pod raznim kutovima i ručnim izoštravanjem kontrasta pri fokusiranju. Uz to, snimatelji filmova mogu prebacivati izlazne sadržaje preko HDMI-ja 10-bitnom brzinom, dok im Canon Log omogućuje snimanje sadržaja uz neutralan kontrast s do 12 koraka dinamičnog raspona pri osvjetljenju ISO 400.

Nova značajka svih objektiva RF bit će prilagodljiv kontrolni prsten kojim korisnici mogu prilagoditi otvor blende, brzinu zatvaranja blende, ISO ili kompenzaciju pri ekspoziciji. Stražnji dio oboda od 20 mm i širok promjer navoja od 54 mm omogućili su Canonovim inženjerima da osmisle nove objektive. Canon je u toj seriji najavio četiri nova modela, RF 50mm f/1.2L USM, RF 28-70mm f/2L USM, RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM i RF 24-105mm f/4L IS USM.

Još iz kategorije

Huawei Kirin A1 čipset za nosive uređaje

Huawei Kirin A1 čipset za nosive uređaje

12.09.2019. komentiraj

Huawei je na ovogodišnjem IFA sajmu predstavio prvi nosivi BT 5.1 & BLE 5.1 čipset. Kirin A1 donosi podršku za TWS (True Wireless Stereo) slušalice, kao i nosive uređaje te kombinira naprednu audio tehnologiju s LiteOS-om kako bi potrošačima pružio vrhunsko audio iskustvo u svim uvjetima.

Kakva je uloga pametnih telefona danas

Kakva je uloga pametnih telefona danas

12.09.2019. komentiraj

Pametni telefoni, ali i tehnologija općenito uvelike olakšavaju naše živote. Lakše i brže komuniciramo, dogovaramo se, efikasnije odrađujemo zadatke na poslu…Međutim, postoje i negativni efekti prekomjernog korištenja pametnih telefona, a naročito kad je riječ o djeci u formativnim godinama. Prvi tjedan škole idealno je vrijeme za podizanje svijesti o odgovornom korištenju tehnologije. S tim je ciljem Huawei kao društveno odgovorno kompanija proveo istraživanje čiji će rezultati eventualno pomoći pri sagledavanju šire slike u kontekstu roditelja, djece i pametnih telefona.

IFA 2019: Huawei predstavio FreeBuds 3 True

IFA 2019: Huawei predstavio FreeBuds 3 True

11.09.2019. komentiraj

Huawei je na sajmu IFA koji se održava u njemačkom glavnom gradu predstavio nove FreeBuds 3 True stereo bežične slušalice. Riječ o slušalicama koje postavljaju nove trendove u tehnološkoj industriji budući da osiguravaju jedinstveno korisničko iskustvo budući da su opremljene Kirinom A1 – moćnim čipom iz Huaweijeve proizvodnje.