Canon predstavio nove fotoaparate bez zrcala

Canon predstavio nove fotoaparate bez zrcala

Canon Europe predstavlja dugoočekivanog nasljednika krajnje popularnog modela fotoaparata EOS M100 - Canon EOS M200. Nadogradnje tog fotoaparata bez zrcala obuhvaćaju najnoviji procesor Canon DIGIC 8, poboljšano automatsko fokusiranje i dodatak mogućnosti snimanja 4K filmova. Uz vođeno korisničko sučelje, pregršt kreativnih funkcija i okomito snimanje filmova, nikad nije bilo lakše prijeći s pametnog telefona na nešto bolje i početi dijeliti izvanredne slike i videozapise sa svijetom.

Vrhunsko pripovijedanje bit će vrlo lako uz Canon EOS M200. Vođeno korisničko sučelje ovog fotoaparata savršeno je za nove korisnike fotoaparata jer nudi korisno vođenje na zaslonu i savjete kako dobiti najbolje rezultate.  24,1-megapikselni senzor APS-C veličine veći je nego kod uobičajenog pametnog telefona, što znači da daje detaljnije slike koje izgledaju oštro i dojmljivo čak i kad se obrežu ili povećaju radi dijeljenja na društvenim mrežama.

Fotoaparat ima Dual Pixel CMOS AF – tehnologiju koju je razvio Canon, a koja omogućuje bilježenje filmova i slika profesionalnog izgleda tako što objekte koji se kreću drži oštro fokusiranima uz ugodnu zamućenost pozadine. To je savršeno za snimanje superoštrih uspomena s partyja, festivala ili koncerta s automatskim fokusiranjem posebno osjetljivim na slabo osvjetljenje, čak i do EV-4. Dodatak automatskog fokusiranja uz prepoznavanje očiju također pojednostavnjuje snimanje prirodnih izraza lica prijatelja i članova obitelji automatskim zadržavanjem fokusa na objektovim očima.

Predstavljanjem najnovijeg Canonova procesora DIGIC 8 uvode se nove funkcionalnosti kao i izvrsna kvaliteta. Uz maksimalnu ISO brzinu od 100 – 25600 (uz moguće proširenje do ekvivalenta ISO 51200), DIGIC 8 sprječava zamućenost slike i smanjuje šum prilikom snimanja na tamnijim mjestima kao što su barovi i glazbeni klubovi.

DIGIC 8 dodaje i novu dimenziju pripovijedanju tako što omogućuje snimanje 4K filmova s najvećom razinom oštrine. Canon EOS M200 podiže potencijal pripovijedanja na novu razinu značajkom 4K protoka vremena („time-lapse“) i sposobnošću izrade 4K statičnih slika iz 4K filmova, što je savršeno za detaljno snimanje uspomena.

Dodirni LCD zaslon fotoaparata Canon EOS M200 zakreće se za 180 stupnjeva, što pomaže u izradi vrhunskih selfija kakve nije moguće snimiti pametnim telefonima. Način rada ovog fotoaparata za autoportrete omogućuje i laku prilagodbu postavki kao što su zamućenje pozadine i svjetlina u stvarnom vremenu. Prvi put na jednom EOS fotoaparatu tu je gumb za snimanje filmova koji se prikazuje na dodirnom zaslonu kad se uključi način rada za snimanje filmova. Taj je gumb savršeno pozicioniran za lako rukovanje prilikom snimanja vlogova sa zaslonom zakrenutim za 180 stupnjeva. Filmovi se mogu snimati i reproducirati i na mobilnim uređajima u okomitom usmjerenju tako da su optimizirani za dijeljenje na društvenim mrežama odmah nakon snimanja.

Canon EOS M200 nudi cijeli niz postavki i alata koji će pomoći svima koji žele sa stvaranja uspomena pomoću pametnog telefona prijeći na nešto više umjetničko i maštovito. Ovaj fotoaparat ima Canonovu značajku Creative Assist – paket efekata, filtara i alata za prilagodbu boja koji se primjenjuju na fotografije prilikom kadriranja slike ili nakon njena snimanja. Moguće je dodati efekte i snimljenim fotografijama, baš kao u aplikacijama za obradu fotografija, uz cijeli niz kreativnih filtara među kojima su zrnata crno-bijela slika, riblje oko i meki fokus.

Kompatibilnost s cjenovno pristupačnom i kreativnom linijom objektiva EF-M dodatno proširuje potencijal fotoaparata Canon EOS M200. Moguć je cijeli niz slikovnih efekata uz širokokutne, telefoto i makro objektive EF-M, a može se koristiti i cijela ponuda EOS objektiva uz prilagodnik za nosač  EF-EOS M.

Nakon snimanja, prilagodbe i pripreme za dijeljenje sadržaja, Canon EOS M200 se može lako povezati s pametnim uređajima  putem Bluetootha®  i Wi-Fija pomoću besplatne aplikacije Canon Camera Connect za iOS i Android. Iz nje se slike i videozapisi mogu ručno preuzimati, pregledavati i dijeliti. Slike se mogu i automatski slati na neki pametni uređaj tijekom snimanja.  Dok je god fotoaparat u dosegu Bluetootha, može se održavati stalna veza s pametnim uređajem, čak i kad je fotoaparat isključen.

Aplikacija Canon Camera Connect olakšava i daljinsko snimanje pametnim telefonom ili tabletom, što je savršeno za grupne snimke ili hands-free selfije.

Canon EOS M200 kompaktan je i lagan fotoaparat praktičan za nošenje. Uz masu samo 299 g (s baterijom i memorijskom karticom) savršen je za svakodnevnu upotrebu jer ne zauzima puno prostora u torbici. Elegantan je i moderan izgledom te dostupan u crnoj ili bijeloj boji s kvalitetnim mrežastim kožnim uzorkom. Izgled fotoaparata Canon EOS M200 može se i dodatno prilagoditi nizom košuljica u živim bojama tako da pristaje raznim modnim izričajima.

Još iz kategorije

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

10.10.2019. komentiraj

Linux distribucija Manjaro dobila je najnoviju verziju - Manjaro 18.1.0 - Juhraya. I prva zanimljivost pri instalaciji softvera jest da se može izabrati uopće ne postaviti uz njega neki od office paketa.

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

07.10.2019. komentiraj

Savitljivi mobiteli, čiji se zasloni mogu zakretati u nekoliko smjerova pa “pretvarati” pametni telefon u tablet ili obrnuto, još uvijek nisu zaživjeli punim plućima, ali do 2028. bi ih na tržištu trebalo biti 228 milijuna, a ukupno bi tako nešto bilo moguće na čak 240 uređaja raznih proizvođača.