Canon predstavio fotoaparat EOS 70D

Canon predstavio fotoaparat EOS 70D

Foto: Canon Europe

Canon je predstavio novi model fotoaparata u svojoj seriji EOS – EOS 70D. EOS 70D spaja potpuno novu Canonovu slikovnu tehnologiju i snažne, kreativne i bežične značajke za razmjenu sadržaja te tako nudi responzivan, svenamjenski fotoaparat idealan za bilježenje trenutaka uz zadivljujuće fotografije i Full HD videozapise.

EOS 70D odlikuje se novim APS-C CMOS senzorom od 20,2 megapiksela, koji je projektirao i proizveo Canon. Riječ je o prvom digitalnom SLR fotoaparatu koji se odlikuje tehnologijom Dual Pixel CMOS AF. Ta tehnologija nudi glatko i precizno automatsko fokusiranje (AF) pri snimanju Full HD videozapisa te brzo namještanje automatskog fokusa pri snimanju u načinu rada Live View.

Tu je i 14-bitni procesor DIGIC 5+ te sustav AF System s izoštravanjem u devetnaest križnih točaka, pa EOS 70D snima slike pune razlučivosti brzine do sedam sličica u sekundi te s maksimalno 65 JPEG ili 16 RAW slika u pojedinačnom slijedu. Uz to, ISO raspon vrijednosti ISO 100-12800 fotografima omogućuje snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti i korištenje većih brzina zatvarača uz zadržavanje visoke kvalitete slike.

"Neizrecivo me impresionirao broj novih tehnologija koje su stale u jedno jedino kućište modela EOS 70D, kao i njegova svestranost. EOS 70D savršen je fotoaparat za svakoga tko želi razviti svoje fotografske vještine. Pogodan je ne samo za jednostavno i iznimno kvalitetno snimanje osoba, krajolika i akcije, već i za snimanje u Full HD razlučivosti uz brzinu fokusiranja koju sam dosad smatrao nemogućom. Fotoaparat se dokazao i u najzahtjevnijim okolnostima, a pomoću svoje palete tehnologija nove generacije uspješno je riješio svaki test s kojim sam ga suočio. To se osobito odnosi na novu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF. Uz taj se model DSLR fotografiranje i snimanje videozapisa zaista podiže na sasvim novu razinu.", izjavio je Brutus Östling, Canon Ambassador.

Canonova nova tehnologija Dual Pixel CMOS AF nudi brze performanse automatskog fokusa pri snimanju u načinu rada Live View te glatko i precizno fokusiranje u Full HD videozapisima. Korisnicima olakšava razvoj vještina u snimanju videozapisa jer im omogućuje zadržavanje objekta snimanja u oštrom fokusu i stvaranje profesionalnih efekata prilagodbe fokusa. Tehnologija koristi naprednu CMOS arhitekturu, koja omogućuje korištenje dviju fotodioda u svakom pikselu, pri čemu je svaku moguće očitavati samostalno radi postizanja automatskog fokusa ili pak zajedno radi snimanja slike, čime se u svakom trenutku jamči maksimalna kvaliteta slike.

Napredan sustav automatskog fokusiranja za fotografije obuhvaća devetnaest križnih točaka za automatsko fokusiranje raspoređenih u čitavom kadru, čime se omogućuje brzo i precizno automatsko fokusiranje, idealno za praćenje sportaša i divljih životinja dok se kreću unutar kadra. Sustav automatskog fokusiranja moguće je prilagođavati, čime se fotografima omogućuje da se prilagode objektu snimanja. Točke za automatsko fokusiranje mogu se koristiti pojedinačno, zajedno u malim skupinama ili kao široko aktivno područje za nepredvidljivije objekte snimanja. Namjenski gumb za odabir područja automatskog fokusa, praktično smješten pokraj gumba za otpuštanje zatvarača, omogućuje brzu promjenu načina rada, a da se pritom fotoaparat ne odmiče od oka.

EOS 70D – najvažnije značajke:

  • APS-C CMOS senzor od 20,2 megapiksela i procesor DIGIC 5+
  • križni sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devetnaest točaka i snimanje brzinom od 7 fps
  • tehnologija Dual Pixel CMOS AF
  • trenutna razmjena i daljinsko upravljanje putem Wi-Fi veze
  • ISO 12800 (H:25600)
  • 7,7-centimetarski višekutni LCD dodirni zaslon Clear View II
  • inteligentno tražilo
  • Full HD videozapisi

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.