Canon predstavio fotoaparat EOS 70D

Canon predstavio fotoaparat EOS 70D

Foto: Canon Europe

Canon je predstavio novi model fotoaparata u svojoj seriji EOS – EOS 70D. EOS 70D spaja potpuno novu Canonovu slikovnu tehnologiju i snažne, kreativne i bežične značajke za razmjenu sadržaja te tako nudi responzivan, svenamjenski fotoaparat idealan za bilježenje trenutaka uz zadivljujuće fotografije i Full HD videozapise.

EOS 70D odlikuje se novim APS-C CMOS senzorom od 20,2 megapiksela, koji je projektirao i proizveo Canon. Riječ je o prvom digitalnom SLR fotoaparatu koji se odlikuje tehnologijom Dual Pixel CMOS AF. Ta tehnologija nudi glatko i precizno automatsko fokusiranje (AF) pri snimanju Full HD videozapisa te brzo namještanje automatskog fokusa pri snimanju u načinu rada Live View.

Tu je i 14-bitni procesor DIGIC 5+ te sustav AF System s izoštravanjem u devetnaest križnih točaka, pa EOS 70D snima slike pune razlučivosti brzine do sedam sličica u sekundi te s maksimalno 65 JPEG ili 16 RAW slika u pojedinačnom slijedu. Uz to, ISO raspon vrijednosti ISO 100-12800 fotografima omogućuje snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti i korištenje većih brzina zatvarača uz zadržavanje visoke kvalitete slike.

"Neizrecivo me impresionirao broj novih tehnologija koje su stale u jedno jedino kućište modela EOS 70D, kao i njegova svestranost. EOS 70D savršen je fotoaparat za svakoga tko želi razviti svoje fotografske vještine. Pogodan je ne samo za jednostavno i iznimno kvalitetno snimanje osoba, krajolika i akcije, već i za snimanje u Full HD razlučivosti uz brzinu fokusiranja koju sam dosad smatrao nemogućom. Fotoaparat se dokazao i u najzahtjevnijim okolnostima, a pomoću svoje palete tehnologija nove generacije uspješno je riješio svaki test s kojim sam ga suočio. To se osobito odnosi na novu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF. Uz taj se model DSLR fotografiranje i snimanje videozapisa zaista podiže na sasvim novu razinu.", izjavio je Brutus Östling, Canon Ambassador.

Canonova nova tehnologija Dual Pixel CMOS AF nudi brze performanse automatskog fokusa pri snimanju u načinu rada Live View te glatko i precizno fokusiranje u Full HD videozapisima. Korisnicima olakšava razvoj vještina u snimanju videozapisa jer im omogućuje zadržavanje objekta snimanja u oštrom fokusu i stvaranje profesionalnih efekata prilagodbe fokusa. Tehnologija koristi naprednu CMOS arhitekturu, koja omogućuje korištenje dviju fotodioda u svakom pikselu, pri čemu je svaku moguće očitavati samostalno radi postizanja automatskog fokusa ili pak zajedno radi snimanja slike, čime se u svakom trenutku jamči maksimalna kvaliteta slike.

Napredan sustav automatskog fokusiranja za fotografije obuhvaća devetnaest križnih točaka za automatsko fokusiranje raspoređenih u čitavom kadru, čime se omogućuje brzo i precizno automatsko fokusiranje, idealno za praćenje sportaša i divljih životinja dok se kreću unutar kadra. Sustav automatskog fokusiranja moguće je prilagođavati, čime se fotografima omogućuje da se prilagode objektu snimanja. Točke za automatsko fokusiranje mogu se koristiti pojedinačno, zajedno u malim skupinama ili kao široko aktivno područje za nepredvidljivije objekte snimanja. Namjenski gumb za odabir područja automatskog fokusa, praktično smješten pokraj gumba za otpuštanje zatvarača, omogućuje brzu promjenu načina rada, a da se pritom fotoaparat ne odmiče od oka.

EOS 70D – najvažnije značajke:

  • APS-C CMOS senzor od 20,2 megapiksela i procesor DIGIC 5+
  • križni sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devetnaest točaka i snimanje brzinom od 7 fps
  • tehnologija Dual Pixel CMOS AF
  • trenutna razmjena i daljinsko upravljanje putem Wi-Fi veze
  • ISO 12800 (H:25600)
  • 7,7-centimetarski višekutni LCD dodirni zaslon Clear View II
  • inteligentno tražilo
  • Full HD videozapisi

Još iz kategorije

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

20.05.2019. komentiraj

Kineski Huawei nedavno je na hrvatskom tržištu ponudio još jedan povoljni uređaj iz serije prvenstveno namijenjene mlađim korisnicima, Y5 2019. Taj je pametni telefon najnoviji dodatak cjenovno povoljnoj Y obitelji poznatoj po visokoj vrijednosti koja se dobiva za skromnu cijenu.

Reakcija Huawei na najave Googlea

Reakcija Huawei na najave Googlea

20.05.2019. komentiraj

Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta, a kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji, ističu iz Huaweia na najave otkazivanja suradnje s Googleom.

Lenovo predstavio ThinkBook laptope

Lenovo predstavio ThinkBook laptope

20.05.2019. komentiraj

Lenovo je na događanju Transform 3.0 Accelerate predstavio novi podbrand posvećen malim i srednjim tvrtkama pod nazivom ThinkBook, započevši s novom linijom ultra tankih Windows 10 prijenosnika koji donose prenosivost i jednostavnost korištenja modernih uređaja usmjerenih potrošačima.