Canon najavljuje RF objektive za 2020. godinu

Canon najavljuje RF objektive za 2020. godinu

Canon predstavlja RF 24-105mm F4-7.1 IS STM i najavljuje razvoj objektiva RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, ekstendera RF 1.4x i ekstendera RF 2x. Nastavljajući svoj razvoj sustava EOS R i nosača RF, Canon potvrđuje i da će ove godine predstaviti još pet objektiva RF, što će biti ukupno devet novih objektiva RF u 2020. godini.

„Predstavljanje noviteta za 2020. počinje proizvodom RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – laganim, kompaktnim i svestranim objektivom sa zumom, savršenim za fotografe amatere koji vole izazove. Svojim širokim žarišnim rasponom RF 24-105mm F4-7.1 IS STM nudi jedinstvenu kombinaciju prilagodljivosti i veličine u svojoj kategoriji, pa omogućuje ljubiteljima fotografije da uhvate cijeli niz različitih snimaka u zadivljujućoj kvaliteti, čime je savršen kao univerzalan objektiv i suputnik“, ističu u Canonu.

Sa žarišnom duljinom od 24-105 mm, masom svega 395 g i dimenzijama 88,8 mm x 76,6 mm, RF 24-105mm F4-7.1 IS STM savršen je za sve koji žele objektiv sa svestranom žarišnom duljinom, ali nemaju puno prostora u torbi s opremom niti žele vući tešku opremu, a to je često glavni preduvjet fotografa putopisaca. Kombinirana masa proizvoda RF 24-105mm F4-7.1 IS STM i EOS RP iznosi samo 880 g , pa oni nude dobru ravnotežu objektiva i fotoaparata a time i udobnost korištenja prilikom snimanja kvalitetnih fotografija punog kadra, ali i videozapisa u pokretu.

Osim već spomenute svestrane žarišne duljine, RF 24-105mm F4-7.1 IS STM krasi i uvećanje od 0,4x na veličinu kao u stvarnom životu te novi način snimanja Center Focus Macro s uvećanjem 0,5x koji je razvio sam Canon. Taj način snimanja fotografima nudi veliko povećanje na udaljenosti od 24 mm, dok je krajnji rezultati iznimno mala minimalna žarišna udaljenost od 13 cm. Stoga su objekti u središtu kadra savršeno oštri uz otkrivanje prekrasnih sakrivenih detalja, a rubovi slike zamagljuju se u privlačno zamućenje – savršeno za fotografe koji žele pomicati granice kreativnosti.

RF 24-105mm F4-7.1 IS STM krasi Canonova optička izvrsnost i vrlo brza komunikacija između fotoaparata i objektiva, kakvi su karakteristični za cijelu liniju RF. S velikim stražnjim elementom i Canonovim premazom Super Spectra, ljubitelji fotografije mogu uživati u vrhunskim optičkim performansama u cijelom kadru s minimalnim efektima ghostinga i flarea. Uz tehničke karakteristike zajedničke svim Canonovim objektivima RF, RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ima i vlastiti podatkovni profil za DLO korekciju na objektivu koji omogućuje korisnicima snimanje zadivljujućih slika uz minimalnu potrebu za naknadnom obradom.

Još iz kategorije

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

29.03.2020. komentiraj

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.  Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta.

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

29.03.2020. komentiraj

Najveći izazov s kojim se Huawei mora nositi jest izostanak pristupa za Google Play Store, što znači da korisnici ne mogu do najpopularnijih aplikacija koje se trenutno nude na tržištu. Ipak, kineski tehnološki gigant pokušava tom problemu doskočiti s AppSearch.

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

Samsung najavio novo veliko softversko ažuriranje za Galaxy S10 i Galaxy Note10

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je da su od ožujka, zahvaljujući softverskom ažuriranju , nove, inovativne značajke Galaxy S20 serije dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima. „Korisnici će moći isprobati najnapredniju tehnologiju kamere, uključujući popularnu značajku Single Capture. Osim toga, uživat će u mnogim softverskim poboljšanjima, pristupu inteligentnoj galeriji te novim mogućnostima dijeljenja sadržaja“, objašnjavaju u Samsungu i dodaju kako će značajke Galaxy S20 serije navedene u nastavku bit će dostupne i na Galaxy S10 i Galaxy Note10 pametnim telefonima s nadogradnjom.