Canon donosi funkcionalnosti s EOS R3 na prijašnje generacije svojih profesionalnih fotoaparata

Canon donosi funkcionalnosti s EOS R3 na prijašnje generacije svojih profesionalnih fotoaparata

Nakon nedavnog predstavljanja fotoaparata EOS R3, moćnog uređaja za sportsku i reportažnu fotografiju, Canon unaprjeđuje svoju ponudu profesionalnih fotoaparata naprednim prepoznavanjem, glatkim prenošenjem datoteka i optimiziranom podrškom za objektive, tvrde u kompaniji.

Stoga Canon Europe predstavlja ažuriranja programske podrške za EOS R5 i to programska podrška v1.50), EOS R6  te programska podrška v1.50 i EOS-1D X Mark III programska podrška v1.60.

Za modele EOS R5 i EOS R6 ovo ažuriranje znači napredno prepoznavanje objekata. Korisnici tih fotoaparata odsad će moći odabrati „vozila“ kao glavni objekt fotografije. To je sposobnost koju ti modeli nasljeđuju od sustava EOS R3, pa će sada moći pratiti automobile i bicikle koji se utrkuju. Ovim se ažuriranjem unaprjeđuje i općenito automatsko fokusiranje i praćenje osoba uz poboljšano prepoznavanje očiju i lica čak i kad objekt nosi masku, a tu je sada i prepoznavanje tijela. Unaprjeđenje prepoznavanja kod modela EOS-1D X Mark III za zimske sportove znači da programska podrška sada nudi bolje prepoznavanje glave kod objekata koji nose naočale i kacige.

Fotoaparat je takoreći produžetak svakog profesionalnog fotografa i on mora moći njime tako rukovati: uz glatke i intuitivne funkcionalnosti kako bi lakše snimili savršen snimak. Ova nadogradnja omogućuje vlasnicima modela EOS R5 i EOS R6 da postave prilagođen balans bijele boje putem značajke Live View, čime se optimizira ručna kontrola balansa bijele boje. Kod svih modela programska podrška osigurava da fotografi ne mogu pogrešno prebaciti datoteke pritiskom na višenamjenski kontroler kad je opcija „Transfer with SET“ (Prijenos pomoću SET-a) postavljena na FTP prijenos. Prije je EOS-1D X Mark III imao zasebne gumbe za govornu bilješku i ocjenu slike, ali uz novododane postavke korisnici sada mogu upotrijebiti jedan gumb da istovremeno koriste obje funkcije.

Kako ponuda RF objektiva raste, fotografima su na raspolaganju nove mogućnosti koje mogu postići svojim fotoaparatima. Zahvaljujući ovom najnovijem ažuriranju, EOS R5 je sada kompatibilan s Canonovim sustavom EOS VR i objektivom RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, što tvorcima sadržaja omogućuje da lako snime dojmljive snimke za virtualnu stvarnost. Ovo ažuriranje nudi i stalnu ručnu podršku za RF 70-200mm F4L IS USM , čak i kad je odabrano automatsko fokusiranje.

Još iz kategorije

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

07.12.2021.

Tvrtke Samsung Electronics i Tetris u partnerskoj suradnji predstavile  su Samsung Stackers ograničenu seriju posuda za spremanje hrane koja je inspirirana poznatom igricom Tetris. Osim nostalgičnog i simpatičnog dizajna, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

07.12.2021.

Canon Europe predstavlja proširenje svoje linije daljinskih sustava kamera u vidu modela CR-X300 – male i robusne PTZ kamere. CR-X300 se pridružuje Canonovoj postojećoj ponudi PTZ kamera, koju čine CR-N500, CR-N300 i CR-X500 i nudi visokokvalitetni 4K videoizlaz i kompatibilnost s raznim IP protokolima radi zadovoljavanja stalne potražnje za udaljenom produkcijom.

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

04.12.2021.

Globalni tehnološki brend Honor službeno je najavio dostupnost Honor 50 Lite u Hrvatskoj. Opremljen baterijom velikog kapaciteta od 4300 mAh, 66 W Honor SuperCharge i 6,67-inčnim Honor FullView zaslonom, Honor 50 Lite pruža izvanredne brzine punjenja, impresivno iskustvo gledanja s funkcijom zaštite očiju, sve po pristupačnoj cijeni. Pokrećući Android 11 s Google Mobile Services (GMS), Honor 50 Lite sada je dostupan u pretprodaji, a od 6.12. u trgovinama.