Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

Huawei je nedavno predstavio svoj flagship prijenosnik s FullView zaslonom i čitavim nizom naprednih funkcija – MateBook X Pro, a uređaj korisnicima otvara razne mogućnosti, bilo da je riječ o korištenju za poslovne potrebe ili opuštanju uz igre, ističu iz ovog kineskog proizvođača pametnih telefona, prijenosnika i tableta.

Jedna od brojnih funkcionalnosti laptopa je i Multi-screen Collaboration, koja radi zahvaljujući tehnologiji Huawei Share. Ona omogućuje brz i praktičan prijenos datoteka kod obavljanja posla, tako da se korisnici više ne moraju oslanjati na kablove ili aplikacije trećih strana, pojašnjavaju iz kompanije.

„Potreba za prebacivanjem podataka između različitih uređaja u prošlosti je znala predstavljati probleme. Iako je dokumente uvijek moguće poslati e-poštom, korištenjem raznih aplikacija ili prebacivanjem podataka preko kabela i prijenosnih tvrdih diskova, svi ti načini iziskuju previše vremena. Zato je Huawei razvio Huawei Share tehnologiju. Ona omogućuje projiciranje zaslona telefona na prijenosno računalo i prijenos podataka između dva uređaja odmah. Za početak, sve što treba napraviti je prisloniti područje NFC-a pametnog telefona nasuprot NFC oznake na prijenosnom računalu“, tvrde u Huaweiju.

Od tamo je zatim moguće jednostavno povući fotografije ili dokumente koji se žele prenijeti između dva uređaja, bez potrebe za nošenjem kabela sa sobom ili preuzimanjem aplikacija trećih strana, a prijenosi su izvršeni u nekoliko sekundi.

Uz Multi-screen Collaboration funkciju, čak je moguće izravno otvoriti i uređivati datoteke na telefonu pomoću prijenosnog računala. Ažurirana datoteka se po završavanju posla automatski sprema na izvorno mjesto na telefonu. Moguće je reproducirati videozapise i uređivati fotografije spremljene na telefonima preko prijenosnika, što će brojnim korisnicima biti od koristi.

Za brojne korisnike odabir prijenosnog računala ovisio je o performansama, mogućnostima povezivanja perifernih uređaja i kvaliteti prikaza, no danas sposobnost prijenosnog računala da korisnika neprimjetno povezuje s drugim uređajima i poveća produktivnost postaje jednako važna. Huawei MateBook X Pro dizajniran je za korištenje distribuirane tehnologije kako bi se pomaknule granice između Windows i Android sustava te omogućila suradnja između uređaja na razini sustava, tvrde u kompaniji.

„MateBook X Pro prijenosnik otvara i mogućnosti komunikacije na različitim uređajima. Primjerice, kad se prijenosno računalo koristi na poslu i prima poziv na povezani telefon, na njega je moguće odgovoriti izravno s prijenosnog računala, bez potrebe za neprestanim prebacivanjem pogleda između uređaja“, ističu iz Huaweija.

Vrijedi spomenuti i da je Huawei MateBook X Pro opremljen baterijom kapaciteta 56 Wh, koja pruža impresivno trajanje baterije, te dolazi s prijenosnim punjačem, a kako ovaj punjač ima Type-C priključak, može puniti i druge Huaweijeve telefone i tablete s istim priključkom, što može olakšati putovanja, dodaju iz Huaweija.

S Huaweijem MateBook X Pro, kompanija želi pružiti fleksibilno radno iskustvo modernim profesionalcima, a prijenosno računalo jednostavno se povezuje s telefonima, a korisnici uz MateBook X Pro mogu postaviti mobilni radni prostor gdje god se nalazili, zaključuju u Huaweiju.

Još iz kategorije

Xiaomi prodao preko 140 milijuna Redmi Note uređaja

Xiaomi prodao preko 140 milijuna Redmi Note uređaja

24.11.2020. komentiraj

Više od 140 milijuna Redmi Note uređaja prodano je na globalnoj razini, objavio je Xiaomijev podbrend Redmi na svom službenom Weibo računu. Prema podacima koje je objavila istraživačka tvrtka Omdia, cjelokupna Redmi Note 8 serija postala je druga najprodavanija serija pametnih telefona na svijetu i to u prvoj polovici 2020. godine. Ova je serija, ujedno, najprodavanija serija pametnih telefona u Kini, što dodatno potvrđuje njenu globalnu popularnost.

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

23.11.2020. komentiraj

XPG predstavlja ventilator XPG VENTO PRO 120 PWM. XPG VENTO PRO 120 PWM konstruiran je u suradnji s tvrtkom Nidec i prilagođen izbirljivim igračima i obožavateljima PC-ja koji žele najbolje u svijetu hlađenja računala.

Samsung objavio popis mobitela koji će dobiti nadogradnju One UI-a na verziju 3.0

Samsung objavio popis mobitela koji će dobiti nadogradnju One UI-a na verziju 3.0

21.11.2020. komentiraj

Samsung na godišnjoj razini proizvodi na desetke različitih modela pametnih telefona i čini se da bi ih uskoro mogao objediniti kroz One UI 3.0 baziranom na Android 11. Riječ je o ukupno 90 modela pametnih telefona i tableta, što znači da se južnokorejski tehnološki gigant odlučio na značajan potez.