Brojni noviteti u HP-ovim serijama Envy i Elite

Brojni noviteti u HP-ovim serijama Envy i Elite

Tvrtka HP predstavila je nove linije prijenosnih i stolnih računala te monitora osmišljenih za korištenje u poslovnom i kućnom okruženju. Najnoviji portfelj računala Elite i Envy odlikuje se modernim dizajnom, snažnim performansama i svestranosti predstavljenih proizvoda.

Uređaji HP Elite 1000 uključuju značajke Endpoint Security Controller, Sure Start 4. generacije i Sure Run predstavljene ove godine. Računalo EliteBook x360 1030 prvi je uređaj s dodatnom značajkom Sure Recover s ugrađenom opcijom popravka. Ta opcija pohranjuje sliku softverskog sustava u ugrađenu memoriju čime se osigurava oporavak podataka čak i ako je tvrdi disk izbrisan i nema pristupa internetu.

Uz spomenuti x360 1030 G3, od noviteta u spomenutoj seriji nalazi se još nekoliko računala. Elite x2 1013 G3 sada ima zaslon od 13 inča postavljen u kućište od 12 inča, a EliteBook 1050 G1 prvo je ultratanko prijenosno računalo za poslovne korisnike s grafičkim procesorom NVIDIA GeForce GTX 1050. EliteOne 1000 AiO G2 je računalo za poslovne korisnike sa zakrivljenim zaslonom od 34 inča s odvojenom grafičkom karticom i fleksibilnim dizajnom prikladnim za recepcije, urede i sobe za sastanke. EliteDisplay S14 prvi je prijenosni zaslon od 14 inča s priključkom USB Type-C koji omogućuje rad na dva zaslona.

Brojni su i noviteti u Envy seriji. Prijenosno računalo Envy 13 pruža veliku snagu u elegantnom metalnom kućištu, a x360 13 najnoviji je uređaj u portfelju i prvo konvertibilno računalo od 13 inča s procesorom AMD Ryzen te grafičkom karticom Radeon Vega. Uz njih tu su još i nešto veći x360, dijagonale 15 inča, zatim Envy 17 Laptop, "sve u jednom" AIO 34 model sa zakrivljenim zaslonom, kao i desktop verzija računala spomenute serije.

Dodajmo na kraju kako je većina uređaja iz obje serije već dostupna na hrvatskom tržištu. Većina modela koji zasad nisu u prodaji, u trgovinama bi se trebali pojaviti do kraja ovog mjeseca.

Još iz kategorije

Mobiteli zagađuju okoliš mnogo brže nego se mislilo

Mobiteli zagađuju okoliš mnogo brže nego se mislilo

22.11.2018. komentiraj

Iako naši uređaji postaju sve manji i manji, njihov utjecaj na okoliš se ne smanjuje. Naime, iako bi se činilo da su proizvođači naučili nešto iz prošlosti, kad su velika računala zagađivala okoliš jer generirala enormnih količina ugljičnog dioksida (CO2) koji bi potom zagađivao zrak, to se nije dogodilo i proizvođači i dalje traže jeftinije načine proizvodnje umjesto za okoliš prihvatljivijih.

Mobitela se manje prodaje, ali prihodi rastu zahvaljujući dobroj prodaji skupljih modela

Mobitela se manje prodaje, ali prihodi rastu zahvaljujući dobroj prodaji skupljih modela

20.11.2018. komentiraj

Pametni telefoni na tržištu Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) pali su na godišnjoj razini za 4,8 posto na 89 milijuna isporuka u trećem kvartalu, ali prihodi su zato porasli za više od deset posto na 29,8 milijardi američkih dolara.

AOC lansirao prvi G2 Esports brendirani gaming monitor

AOC lansirao prvi G2 Esports brendirani gaming monitor

20.11.2018. komentiraj

AOC je najavio svoj prvi G2 Esports brendirani monitor, model G2590PX/G2. Suradnja AOC-a i G2 Esportsa, jedne od najmoćnijih i najuspješnijih esports organizacija na svijetu, rezultirala je posebnim dodatkom novog modela monitora - jedinstven dizajn sa službenim G2 esports samurai vizualom i logom.