Brojni noviteti u HP-ovim serijama Envy i Elite

Brojni noviteti u HP-ovim serijama Envy i Elite

Tvrtka HP predstavila je nove linije prijenosnih i stolnih računala te monitora osmišljenih za korištenje u poslovnom i kućnom okruženju. Najnoviji portfelj računala Elite i Envy odlikuje se modernim dizajnom, snažnim performansama i svestranosti predstavljenih proizvoda.

Uređaji HP Elite 1000 uključuju značajke Endpoint Security Controller, Sure Start 4. generacije i Sure Run predstavljene ove godine. Računalo EliteBook x360 1030 prvi je uređaj s dodatnom značajkom Sure Recover s ugrađenom opcijom popravka. Ta opcija pohranjuje sliku softverskog sustava u ugrađenu memoriju čime se osigurava oporavak podataka čak i ako je tvrdi disk izbrisan i nema pristupa internetu.

Uz spomenuti x360 1030 G3, od noviteta u spomenutoj seriji nalazi se još nekoliko računala. Elite x2 1013 G3 sada ima zaslon od 13 inča postavljen u kućište od 12 inča, a EliteBook 1050 G1 prvo je ultratanko prijenosno računalo za poslovne korisnike s grafičkim procesorom NVIDIA GeForce GTX 1050. EliteOne 1000 AiO G2 je računalo za poslovne korisnike sa zakrivljenim zaslonom od 34 inča s odvojenom grafičkom karticom i fleksibilnim dizajnom prikladnim za recepcije, urede i sobe za sastanke. EliteDisplay S14 prvi je prijenosni zaslon od 14 inča s priključkom USB Type-C koji omogućuje rad na dva zaslona.

Brojni su i noviteti u Envy seriji. Prijenosno računalo Envy 13 pruža veliku snagu u elegantnom metalnom kućištu, a x360 13 najnoviji je uređaj u portfelju i prvo konvertibilno računalo od 13 inča s procesorom AMD Ryzen te grafičkom karticom Radeon Vega. Uz njih tu su još i nešto veći x360, dijagonale 15 inča, zatim Envy 17 Laptop, "sve u jednom" AIO 34 model sa zakrivljenim zaslonom, kao i desktop verzija računala spomenute serije.

Dodajmo na kraju kako je većina uređaja iz obje serije već dostupna na hrvatskom tržištu. Većina modela koji zasad nisu u prodaji, u trgovinama bi se trebali pojaviti do kraja ovog mjeseca.

Još iz kategorije

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

19.02.2019. komentiraj

Električni skuteri okupirali su ulice urbanih gradova i posebno su popularni u Kini, ali pronađen je način kako hakirati i njih, što znači da apsolutno nijedan uređaj koji se spaja na mrežu nije siguran od internetskih prijetnji. Ujedno, to je jako dobro upozorenje proizvođačima i korisnicima.

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

18.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe predstavila je EOS RP, malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala za napredne amatere koji žele zakoračiti u svijet sustava EOS R. Proizvođač ga promovira kao odlično rješenje za putovanja, fotografiranje pejzaža i portreta kao i snimanje videozapisa.

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.