Broj aktivacija Android TV-a se svake godine udvostručava

Broj aktivacija Android TV-a se svake godine udvostručava

Foto: Antonio Jularić

Google ima još jedan segment poslovanja na koji može biti ponosan, a riječ je o Android TV. Od 2016. godine, dodao je 140 partnera među Pay TV operaterima i svake godine barem udvostruči rast, odnosno, aktivaciju platforme. Sve to dokaz je da ona raste iznimno brzo i pronalazi svoju jasnu poziciju na TV tržištu.

Također, treba znati, ovaj rast ne dolazi od korisnika, odnosno Android TV "kutija" već od operatera kojima odgovara postavljati platformu u svoju ponudu, što znači da su svjesni onoga što tržište traži. Uz to, partneri kao Sony, Philips, Hisense, TCL, Skyworth i brojni drugi pomažu da se Android TV pronađe na svim novijim televizorima danas.

Ipak, bolje od svega govore same brojke. Primjerice, Android TV je, kao što je spomenuto, zabilježio dvostruki rast 2017. u odnosu na 2016. i potom dvostruki rast na godišnjoj razini u 2018. Što se tiče operatera s kojima Google ima partnerstvo, u 2016. bilo ih je samo osam, zatim 24 u 2017. i nakon toga kreće eksplozija. U 2018. 50 partnera, a u ovoj godini spomenutih 140.

Razlozi zašto Google toliko forsira partnerstva leži u činjenici koju je kompanija sama objasnila.

"Širenjem Android TV platforme dobivamo i bolju distribuciju Play Storea, YouTubea i Google Assistanta, koji su jezgra platforme."

Osim toga, zbog konstantne potrebe za nadopunama, Google se na ovaj način bori i protiv fragmentacije, koja je za Android operativni sustav gorući problem otkako postoji. Nije to sve, Google naglašava da ne pokušava imati kontrolu nad uređajima ili prikupljati podatke, već želi kod korisnika stvoriti naviku Androida, potaknuti ih da imaju što više uređaja koji se mogu povezivati kroz taj operativni sustav pa ga samim time poboljšati.

Ima to smisla, TV tržište nije veliko u odnosu na ono mobilno i Google je vjerojatno "labaviji" na njemu zbog "viših ciljeva".

Još iz kategorije

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

12.08.2020. komentiraj

Huawei AppGallery razvija se iznimno brzim tempom, s pregršt globalnih, ali i velikim brojem lokalnih aplikacija koje je moguće preuzeti. Huaweijeva trgovina aplikacija, koja je jedna je od tri najpopularnije na svijetu, upravo je obogaćena igrama Orbia, Square Bird i Yovo.

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

11.08.2020. komentiraj

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.