Broj aktivacija Android TV-a se svake godine udvostručava

Broj aktivacija Android TV-a se svake godine udvostručava

Foto: Antonio Jularić

Google ima još jedan segment poslovanja na koji može biti ponosan, a riječ je o Android TV. Od 2016. godine, dodao je 140 partnera među Pay TV operaterima i svake godine barem udvostruči rast, odnosno, aktivaciju platforme. Sve to dokaz je da ona raste iznimno brzo i pronalazi svoju jasnu poziciju na TV tržištu.

Također, treba znati, ovaj rast ne dolazi od korisnika, odnosno Android TV "kutija" već od operatera kojima odgovara postavljati platformu u svoju ponudu, što znači da su svjesni onoga što tržište traži. Uz to, partneri kao Sony, Philips, Hisense, TCL, Skyworth i brojni drugi pomažu da se Android TV pronađe na svim novijim televizorima danas.

Ipak, bolje od svega govore same brojke. Primjerice, Android TV je, kao što je spomenuto, zabilježio dvostruki rast 2017. u odnosu na 2016. i potom dvostruki rast na godišnjoj razini u 2018. Što se tiče operatera s kojima Google ima partnerstvo, u 2016. bilo ih je samo osam, zatim 24 u 2017. i nakon toga kreće eksplozija. U 2018. 50 partnera, a u ovoj godini spomenutih 140.

Razlozi zašto Google toliko forsira partnerstva leži u činjenici koju je kompanija sama objasnila.

"Širenjem Android TV platforme dobivamo i bolju distribuciju Play Storea, YouTubea i Google Assistanta, koji su jezgra platforme."

Osim toga, zbog konstantne potrebe za nadopunama, Google se na ovaj način bori i protiv fragmentacije, koja je za Android operativni sustav gorući problem otkako postoji. Nije to sve, Google naglašava da ne pokušava imati kontrolu nad uređajima ili prikupljati podatke, već želi kod korisnika stvoriti naviku Androida, potaknuti ih da imaju što više uređaja koji se mogu povezivati kroz taj operativni sustav pa ga samim time poboljšati.

Ima to smisla, TV tržište nije veliko u odnosu na ono mobilno i Google je vjerojatno "labaviji" na njemu zbog "viših ciljeva".

Još iz kategorije

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

18.11.2019. komentiraj

Ovisnost o pametnim telefonima realan je problem, o kojem izvještavaju mediji, provode se istraživanja i općenito mu se pristupa s podosta pažnje. No, čini se da je upravo sami pristup potpuno kriv pa nam ne može otkriti što stvara ovisnost, kako se manifestira i kakva je u cijeloj svojoj biti.

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

17.11.2019. komentiraj

Zračenje mobilnih uređaja goruća je tema otkako su se pojavili i to se nije promijenilo s razvojem pametnih telefona, zbog čega je zanimljivo vidjeti koji odašilju najmanje radioaktivnog zračenja. Uvjerljivo su ispred svih ZTE i Samsung modeli pametnih telefona.