Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

Foto: Google

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti.

Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Barem kako stvari stoje u ovom trenutku. Ukratko, to se može potvrditi po činjenici što Google uklanja mogućnost korištenja Google računa na Glass. Uz to, uklanja se i povezivost s pozadinskim uslugama. Ono što se također može iščitati jest da će Google Glass nastaviti radit i nakon 25. veljače iduće godine, no Gmail, YouTube i Hangouts više neće. Kao ni MyGlass aplikacija za Android i iOS.

Dakle, na kraju će ostati funkcionalnost samo za osnovne stvari, kao povezivanje putem bluetootha s pametnim telefonom, kako bi se baratalo fotografijama, video sadržajem i još pokojim dokumentima, o kojima će Google obavijestiti kad dođe vrijeme. Stoga, vrijednost za Glass podosta će nestati.

Zanimljivo, iako se vjerojatno podosta vremena zna za ovako nešto, svejedno je Google u svibnju ove godine predstavio 999 dolara vrijedne Glass Enterprise Edition 2 s Qualcomm Snapdragon XR1 čipom i Android Oreo operativnim sustavom. Ipak, niža cijena mogla je sugerirati promjene, a sad znamo da je riječ o povećima te da će Glass živjeti samo kao pomagalo, a ne alat na koji se korisnik može oslanjati u nekom širem obujmu.

Inače, Google Glass pojavio se 2013. i prognoze su ukazivale da će Google od tog proizvoda godišnje uprihoditi oko tri milijarde dolara, no tržište nije prepoznalo prednosti koje su te pametne naočale nudile. Ponajprije, problem je bio njihov izgled, funkcionalnost i u konačnici izostanak konkretnije potrebe za njihovim korištenjem. Zato se s komercijalnog Glass prenio na industrijski sektor, no ni tamo nije doživio značajniji uspjeh...

Još iz kategorije

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

17.01.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe objavila je dostupnost novog SSD-a namijenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze s jednim ili dva M.2 NVMe utora namijenjenih za podizanje sustava, čuvajući tako vrijedne 2.5″  ladice na prednjoj strani servera namijenjene za diskove za dodatnu pohranu podataka.