Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

Foto: Google

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti.

Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Barem kako stvari stoje u ovom trenutku. Ukratko, to se može potvrditi po činjenici što Google uklanja mogućnost korištenja Google računa na Glass. Uz to, uklanja se i povezivost s pozadinskim uslugama. Ono što se također može iščitati jest da će Google Glass nastaviti radit i nakon 25. veljače iduće godine, no Gmail, YouTube i Hangouts više neće. Kao ni MyGlass aplikacija za Android i iOS.

Dakle, na kraju će ostati funkcionalnost samo za osnovne stvari, kao povezivanje putem bluetootha s pametnim telefonom, kako bi se baratalo fotografijama, video sadržajem i još pokojim dokumentima, o kojima će Google obavijestiti kad dođe vrijeme. Stoga, vrijednost za Glass podosta će nestati.

Zanimljivo, iako se vjerojatno podosta vremena zna za ovako nešto, svejedno je Google u svibnju ove godine predstavio 999 dolara vrijedne Glass Enterprise Edition 2 s Qualcomm Snapdragon XR1 čipom i Android Oreo operativnim sustavom. Ipak, niža cijena mogla je sugerirati promjene, a sad znamo da je riječ o povećima te da će Glass živjeti samo kao pomagalo, a ne alat na koji se korisnik može oslanjati u nekom širem obujmu.

Inače, Google Glass pojavio se 2013. i prognoze su ukazivale da će Google od tog proizvoda godišnje uprihoditi oko tri milijarde dolara, no tržište nije prepoznalo prednosti koje su te pametne naočale nudile. Ponajprije, problem je bio njihov izgled, funkcionalnost i u konačnici izostanak konkretnije potrebe za njihovim korištenjem. Zato se s komercijalnog Glass prenio na industrijski sektor, no ni tamo nije doživio značajniji uspjeh...

Još iz kategorije

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

03.08.2020. komentiraj

Premium tehnološki brend OnePlus lansirao je OnePlus Nord, prvi model pametnih telefona koji dolazi po pristupačnijim cijenama. Premijerno predstavljen pomoću AR tehnologije, OnePlus Nord donosi sve elemente vrhunskog pametnog telefona koji korisnicima olakšavaju svakodnevicu: napredan sustav kamera, besprijekorno korisničko iskustvo te pouzdana kvaliteta OnePlusa. Nord pokreće Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilna platforma čime brend nastavlja pružati vlastiti doprinos 5G eri omogućavajući većem broju korisnika da uživaju u neviđenim brzinama 5G tehnologije. OnePlus Nord prednarudžbom je dostupan kod distributera e-Kupi i Sancta Domenica.

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

01.08.2020. komentiraj

Huawei je nedavno predstavio svoj flagship prijenosnik s FullView zaslonom i čitavim nizom naprednih funkcija – MateBook X Pro, a uređaj korisnicima otvara razne mogućnosti, bilo da je riječ o korištenju za poslovne potrebe ili opuštanju uz igre, ističu iz ovog kineskog proizvođača pametnih telefona, prijenosnika i tableta.

Huawei prvi put postao kvartalni pobjednik na tržištu pametnih telefona

Huawei prvi put postao kvartalni pobjednik na tržištu pametnih telefona

01.08.2020. komentiraj

Huawei je prvi put u povijesti postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, kad se gledaju rezultati jednog kvartalnog razdoblja, stoji u najnovijem izvješću Canalysa. Dakle, nakon što je u travnju i svibnju bio ispred svih, potvrdilo se to i u periodu od 90 dana.