BlackBerry iznad svih očekivanja

BlackBerry iznad svih očekivanja

Najbolje se osjećate kada uspijete postići i više od očekivanja, pa tako se osjećaju i BlackBerryu posrnulom proizvođaču mobilnih telefona prije svega namijenjenih poslovnim korisnicima, nakon uspjeha početka prodaje u Kanadi i Velikoj Britaniji novih pametnih telefona.

Kako ističe izvršni direktor BlackBerrya Thorsten Heins prvi dan prodaje u Kanadi čak je 50 posto bolji od bilo kojeg „prvog dana prodaje“ dosad, dok je prodaja u Velikoj Britaniji čak 3 puta veća. Odlični rezultati BlackBerrya za mnoge su ipak neočekivani jer konkurencija na tržištu ipak vrlo žestoka – Apple iPhone, Samsung, Nokia, LG, HTC, Huawei i mnogi drugi proizvođači orijentirani prije svega na Googleov Android operativni sustav. Pritom ne treba zaboraviti niti orijentaciju Nokije na Windows operativni sustav, što u konačnici donosi zaista vrlo kompetitivno tržišno natjecanje, smatraju analitičari.

Podsjetimo, krajem siječnja BlackBerry koji je promijenio ime iz Research in Motion, zbog toga jer ime njegova telefona je još uvijek snažan brand, odlučio se na izlazak dvaju modela Q10 i Z10. Time je dokazao promjene, jer osim već spomenute promjene imena kompanije, mijenjaju se i imena uređaja.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.