BlackBerry iznad svih očekivanja

BlackBerry iznad svih očekivanja

Najbolje se osjećate kada uspijete postići i više od očekivanja, pa tako se osjećaju i BlackBerryu posrnulom proizvođaču mobilnih telefona prije svega namijenjenih poslovnim korisnicima, nakon uspjeha početka prodaje u Kanadi i Velikoj Britaniji novih pametnih telefona.

Kako ističe izvršni direktor BlackBerrya Thorsten Heins prvi dan prodaje u Kanadi čak je 50 posto bolji od bilo kojeg „prvog dana prodaje“ dosad, dok je prodaja u Velikoj Britaniji čak 3 puta veća. Odlični rezultati BlackBerrya za mnoge su ipak neočekivani jer konkurencija na tržištu ipak vrlo žestoka – Apple iPhone, Samsung, Nokia, LG, HTC, Huawei i mnogi drugi proizvođači orijentirani prije svega na Googleov Android operativni sustav. Pritom ne treba zaboraviti niti orijentaciju Nokije na Windows operativni sustav, što u konačnici donosi zaista vrlo kompetitivno tržišno natjecanje, smatraju analitičari.

Podsjetimo, krajem siječnja BlackBerry koji je promijenio ime iz Research in Motion, zbog toga jer ime njegova telefona je još uvijek snažan brand, odlučio se na izlazak dvaju modela Q10 i Z10. Time je dokazao promjene, jer osim već spomenute promjene imena kompanije, mijenjaju se i imena uređaja.

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.