BenQ na CeBIT-u predstavio novi monitor za fotografe i nove zaslone za digitalno oglašavanje

BenQ na CeBIT-u predstavio novi monitor za fotografe i nove zaslone za digitalno oglašavanje

BenQ je na sajmu CeBIT koji je netom završio u Hannoveru u Njemačkoj, premijerno predstavio svoj prvi dvostrani zaslon za digitalno oglašavanje DH551C.

Ovaj zaslon velikog formata, dijagonale 139 cm, je ultra tanak (25 mm) i zato odlično rješenje za primjene u digitalnoj signalizaciji i oglašavanju. Dvostrani zaslon savršen je za reklamne poruke na prodajnom mjestu, u izložbenim prostorima ili čekaonicama na aerodromima ili željezničkim postajama. DH551C isporučuje sliku kristalno čiste kvalitete, a smješten je u robusno kućište. Sjajnost panela je 700 cd/m², što ovaj dvostrani zaslon čini pogodnim za fleksibilnu upotrebu u okruženjima s jakom dnevnom svjetlosti. U prodaji će biti dostupan od kraja ožujka.

Udvostručite prostor za oglašavanje, privucite dvostruko veću pažnju

BenQ DH551C korisnicima nudi dvostruko više prostora za oglašavanje kako bi efektivno dosegli ciljne grupe reklamnim porukama. Dizajniran je kao moderna alternativa klasičnim osvijetljenim oglasnim panelima (lightbox). Debljine svega 25 mm, ovaj zaslon tanji je od svih prethodnih modela, što ga čini savršenim za prostrana okruženja poput trgovačkih centara ili aerodroma. Full HD rezolucija od 1920 x 1080 točaka u formatu 16:9 osigurava briljantan prikaz oglasa.

DH551C je svestran u različitim primjenama zahvaljujući svom robusnom dizajnu. Svoju pravu vrijednost ova dva izuzetno svijetla panela pokazuju na mjestima kao što su izlozi dućana i hodnici okupani svjetlošću. Dvostrani ekran stvara slike izuzetne bistrine čak i na jakom osvjetljenju, stvarajući briljantne fluorescentne reklamne prizore. Jedinica za reprodukciju integrirana je u uređaj i zahtijeva samo napajanje, osiguravajući brzu i laku montažu.

Monitori za dizajnere i fotografe

Među predstavljenim monitorima, pažnju posjetitelja plijenili su BL3201PT i SW2401PT. BL3201PT vrhunski je profesionalni monitor dijagonale 32", namijenjen prije svega dizajnerima, arhitektima i inženjerima.

Sjajnu kvalitetu slike osigurava IPS panel UHD rezolucije od 3840x2160 točaka koja nudi povećanje radne površine veće od 300% u usporedbi s Full HD rezolucijom od 1920x1080 točaka. 100-postotna sRGB pokrivenost omogućuje ovom izuzetnom monitoru prikaz praktično svih mogućih nijansi boja, a svojim korisnicima monitor nudi različite prilagođene načine rada za što bolju efikasnost prilikom dizajniranja - uključujući CAD/CAM način i animacijski način. BL3201 ne samo da donosi dosad neviđenu vizualni preciznost profesionalnim korisnicima čije su oči osjetljive na detalje, nego i vrhunsku udobnost za oči zahvaljujući BenQovoj tehnologiji zaštite od titranja i načinu rada Low Blue Light.

SW2401PT je prvi monitor na tržištu namijenjen profesionalnim fotografima i savršeno kompatibilan s DSLR fotoaparatima, Sa zaslonom dijagonale 23,8" i QHD razlučivošću od 2560x1440 točaka, osmišljen je da vjerno i bez napora prikazuje kreativnu viziju svakog fotografa. Uz ovaj monitor doživjet ćete nevjerojatnu vjernost boja i precizne detalje na svakoj vašoj fotografiji, što seriju monitora SW čini savršenim suputnikom na vašem fotografskom putovanju. 14-bitna 3D dohvatna tablica (Look Up Table - LUT) poboljšava točnost miješanja RGB boja i rezultira nepogrešivo točnim prikazom. Delta E<2 u Adobeovim prostorima boja RGB i sRGB daje vam najtočniji i najreprezentativniji prikaz izvorne fotografije, a crno-bijeli način rada daje vam mogućnost da pregledavate i uređujete crno-bijele fotografije bez da izgubite bilo koji detalj ili ton koji nastojite postići.

Informacije o cijenama i dostupnosti monitora na hrvatskom tržištu bit će objavljene naknadno.