Asus će na MWC 2018 predstaviti novi flagship smartphone Zenfone 5

Asus će na MWC 2018 predstaviti novi flagship smartphone Zenfone 5

Foto: Asus

Asus se sa svojim flagshipom Zenfone 5 odlučio kopirati dizajn iPhonea X i to se vidi prema fotografiji koja je procurila u javnost. Koliko je autentična, znat će se na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni idućeg tjedna, ali dojam je da nije lažna. I već prvi pogled jasno daje do znanja otkud se pronašla inspiracija za dizajn.

No, ne treba biti oštar pa napadati Asus za neku krađu, uređaji s kompletnim zaslonom preko prednje strane i s minimalnim rubovima okupirali su tržište još prošle godine i zapravo teško mogu izgledati previše drugačije jedni od drugih. Naravno, dodatak na samom vrhu malo jest sporan i vuče na iPhone X, ali teško da će Apple podizati tužbu.

Ipak, glavni adut luksuznog uređaja neće biti taj izgled, već ono što se nalazi unutar njega. Procurile su i specifikacije objavljene na AnTuTu Benchmark brojke, a više su nego zanimljive. Jer, po njima se zna da Zenfone 5 dolazi s Android Oreo 8.0 operativnim sustavom, imat će zaslon omjera 18:9, još nepoznate veličine, ali poznate rezolucije - 2246x1080 piksela.

Procesor će biti Qualcommov Snapdragon 845, uz Adreno 630 grafičku procesorsku jedinicu (GPU) Adreno 630, čak 6GB RAM i 32GB ROM. Sve to bilo je dovoljno za vrtoglavih 238129 bodova na AnTuTu. Ako znamo da je od tržištu dostupnih pametnih telefona aktualni rekorder iPhone 8 Plus s 217385 bodova onda je jasno koliko bi Zenfone 5 trebao biti moćan. Ipak, neće biti na razini kao Galaxy S9+, koji je zabilježio rezultat od 265267 na AnTuTu.

Takošer, osim svih ovih podataka, zna se i da će Zenfone 5 imati dualnu kameru straga, a više detalja o svemu ipak ćemo doznati tek kad Asus izađe na pozornicu u Barceloni i kroz prezentaciju otkrije novitete. Jasno je da će imati što pokazati i već sad je jasno da će za tržište pametnih telefona 2018. biti jako uzbudljiva godina!

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.