Asus će na MWC 2018 predstaviti novi flagship smartphone Zenfone 5

Asus će na MWC 2018 predstaviti novi flagship smartphone Zenfone 5

Foto: Asus

Asus se sa svojim flagshipom Zenfone 5 odlučio kopirati dizajn iPhonea X i to se vidi prema fotografiji koja je procurila u javnost. Koliko je autentična, znat će se na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni idućeg tjedna, ali dojam je da nije lažna. I već prvi pogled jasno daje do znanja otkud se pronašla inspiracija za dizajn.

No, ne treba biti oštar pa napadati Asus za neku krađu, uređaji s kompletnim zaslonom preko prednje strane i s minimalnim rubovima okupirali su tržište još prošle godine i zapravo teško mogu izgledati previše drugačije jedni od drugih. Naravno, dodatak na samom vrhu malo jest sporan i vuče na iPhone X, ali teško da će Apple podizati tužbu.

Ipak, glavni adut luksuznog uređaja neće biti taj izgled, već ono što se nalazi unutar njega. Procurile su i specifikacije objavljene na AnTuTu Benchmark brojke, a više su nego zanimljive. Jer, po njima se zna da Zenfone 5 dolazi s Android Oreo 8.0 operativnim sustavom, imat će zaslon omjera 18:9, još nepoznate veličine, ali poznate rezolucije - 2246x1080 piksela.

Procesor će biti Qualcommov Snapdragon 845, uz Adreno 630 grafičku procesorsku jedinicu (GPU) Adreno 630, čak 6GB RAM i 32GB ROM. Sve to bilo je dovoljno za vrtoglavih 238129 bodova na AnTuTu. Ako znamo da je od tržištu dostupnih pametnih telefona aktualni rekorder iPhone 8 Plus s 217385 bodova onda je jasno koliko bi Zenfone 5 trebao biti moćan. Ipak, neće biti na razini kao Galaxy S9+, koji je zabilježio rezultat od 265267 na AnTuTu.

Takošer, osim svih ovih podataka, zna se i da će Zenfone 5 imati dualnu kameru straga, a više detalja o svemu ipak ćemo doznati tek kad Asus izađe na pozornicu u Barceloni i kroz prezentaciju otkrije novitete. Jasno je da će imati što pokazati i već sad je jasno da će za tržište pametnih telefona 2018. biti jako uzbudljiva godina!

Još iz kategorije

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

17.06.2018. komentiraj

Nova „industrijska“ revolucija, razvoj interneta stvari, digitalizacija poslovanja, korisnička podrška, internet stvari u svakodnevnom životu, razvoj industrije zabave, upravljanju rizicima i gradovima budućnosti bile su glavne teme tech & business konferencije „IoT Innovation Day“ koja je ovog tjedna održana na Sveučilištu VERN.

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

15.06.2018. komentiraj

Na najvećem gaming summitu E3, koji se održava u Los Angelesu, Dell gaming i Alienware predstavili su zanimljive novitete. Najnovije periferije iz tih su brendova Alienware gaming bežične slušalice i miš nove generacije Alienware Elite s brzim odazivom.

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

14.06.2018. komentiraj

Amazon na tržištu pametnih zvučnika zahvaljujući Alexa digitalnom asistentu u Echo uređajima dominira i tijekom prvog kvartala ove godine, kad se radi o udjelu na tržištu. Ali, konkurencija je počela loviti korak, a pod time se ponajviše misli na Google Assistant velikog Alphabeta, matične Googleove kompanije.