Apple predstavio nove iPade

Apple predstavio nove iPade

Apple se bez previše pompe odlučio predstaviti novu iPad liniju, u formi novog iPad Air sa zaslonom od 10,5 inča i iPad mini sa zaslonom od 7,9 inča, uz koje dolazi i podrška za Apple Pencil. Ovakvo predstavljanje stiglo je iz razloga što američki tehnološki gigant 25. ožujka ima veliki događaj, na kojem se želi koncentrirati na usluge.

Stoga, ono pravo nas čeka vrlo brzo i sigurno će se zbiti određena iznenađenja s obzirom da Apple ne želi skretati fokus s njih i fanovi su zato iPad novitete dobili kroz zasebni događaj. Što nije loše, tableti imaju svoju publiku, a Apple je zbog neuspijevanja Android proizvođača da se s tim mobilnim operativnim sustavom pozicioniraju na tržištu u potpunoj prednosti i zapravo nema konkurenciju, bez obzira na silan Samsungov trud...

iPad Air

Što se pak samog uređaja tiče, ovaj od 10,5 inča ima najnoviji A12 Bionic čip s Neural Engine, koji nudi 70 posto bolje performanse i dvaput bolje grafičke mogućnosti od prethodnika. Zaslon je Retina True Tone i za oko 20 posto je veći od prethodne serije od 9,7 inča. Uz to, ima i pola milijuna piksela više. Dolazi u verzijama od 64GB i 256GB kapaciteta, a boje su srebrna, svemirsko srebrna i zlatna. Početna cijena za 64GB model je 499 američkih dolara za Wi-Fi model i 629 dolara za mobilni. Ovaj model ima Touch ID umjesto novijeg Face ID.

iPad mini

Također ima A12 Bionic čip, koji u njegovom slučaju nude triput bolje performanse i devet pura brže grafičke mogućnosti nego prethodna generacija. Zaslon je True Tone Retina i za 25 posto je bistriji od prethodnika. Dolazi u verzijama kapaciteta 64GB i 256GB, a Wi-Fi model od 64GB košta 399 dolara dok je onaj model koji podržava i mobilne mreže 529 dolara. Boje su mu također srebrna, svemirsko srebrna i zlatna. I ovaj model ima Touch ID umjesto novijeg Face ID.

Apple se novim iPadima dodatno približio, tvrde neki analitičari, gotovo pa potpunoj dominaciji na tržištu tableta i ono što je posebno zanimljivo dolazak telefona sa savitljivim zaslonom zapravo je dokaz kako bez obzira na samu stagnaciju tržišta i dalje proizvođači mobilnih uređaja očekuju da korisnici zapravo traže uređaje s velikim zaslonom.

Još iz kategorije

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

Mobiteli bez tipki postaju svakodnevnica

21.01.2020. komentiraj

Apple je pokrenuo promjene uklanjanjem utora za slušalice na iPhone modelima, što su počeli pratiti brojni proizvođači Android pametnih telefona, a 2020. bi se mogla pamtiti kao godina u kojoj su Sentons i Sensel započeli jedan zanimljivi trend - uređaje bez ikakvih tipki.

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.