Apple ponovno dobio Samsung

Apple ponovno dobio Samsung

Njemački savezni sud ponovno je dao prednost Appleu u parnici sa Samsungom vezano uz patente koji reguliraju rad mobilnih uređaja kada su spojeni na mreži i načina koji se procesiraju podaci na UMTS i 3G mrežama. Patent oko kojeg je nastao spor za Samsung je bio ključan u komunikaciji uređaja i bazne stanice, načina na koji se paketiraju podaci.

Samsungu je sada preostalo jedino da se požali Vrhovnom sudu, no pitanje je kako će to proći jer je na europskoj razini ovakav način tužbi proglašen ometajućim za tržište jer je riječ o patentima koji se snažno oslanjaju na javno objavljene protokole vezane u mobilnu komunikaciju mrežu.

Prema procjenama analitičara novi je ovo udarac za Samsung u pravnoj bitci s Appelom, iako se mnogi od njih slažu kako bi kompanije napokon trebale prestati se naganjati po sudovima i okrenuti se razvoju novih rješenja.

Naime, analitičari kažu kako su pametni telefoni što se tiče novih mogućnosti ne samo kod Samsunga i Applea već i kod drugih proizvođača u svojevrsnoj stagnaciji i dodaju im se procesorska i grafička snaga, poboljšani zasloni i kamere, te neke tek sitne nove softverske mogućnosti za zaista pravo iskorištavanje novih tehnologija.

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.