Apple odlazi TSMC-u

Apple odlazi TSMC-u

Foto: Fotolia (ilustracija)

Zbog velikih problema sa svojim najvećim konkurentom na tržištu Apple se odlučio definitivno maknuti iz Samsungovih tvornica i nabavljati od njih procesore za svoje iPhone i iPad uređaje, te prije u TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing).

U jeku patentnog rata gdje malo jedna malo druga strana pobjeđuje, Appleova odluka itekako će pogoditi Samsung, međutim procjene su šefova Applea da ih je Samsung pokušavao zakočiti u bržoj distribuciji novih proizvoda, te da je pritom imajući uvid u tehničke specifikacije uređaja uspijevao svoje uređaje prilagođavati onim Appleovim i koristiti njihove znanje i mogućnosti.

Kako bi odgovorio na gubitak posla s Appleom, Samsung bi uskoro prema dostupnim informacijama mogao početi pregovore s Nvidiom oko proizvodnje njihovih procesora us svojim tvornicama. Prelazak Applea u TSCM neće biti brz jer će se njihovi postojeći procesori i dalje proizvoditi kod Samsunga i tu je riječ o trenutno aktualnim A6 i A6X procesorima, dok će A7 procesori koji se očekuju sljedeće godine biti proizvedeni na Tajvanu.

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.