Apple od svog najvećeg rivala koristi OLED zaslone za iPhone

Apple od svog najvećeg rivala koristi OLED zaslone za iPhone

Apple je angažirao Samsung za rad na njegovim iPhone 14 OLED zaslonima, što je bilo za očekivati s obzirom da se radi o najboljoj i najvećoj kompaniji na tržištu, sposobnoj ispuniti sva očekivanja koja američki gigant ima.

Kako navode u južnokorejskom ETNews, Apple je službeno pristupio Samsung Displayju s narudžbom od oko 80 milijuna zaslona.

Također, iPhone 14 Mini neće biti proizveden, što je šteta jer prethodne dvije godine bilježio je uspješnu prodaju. No, očito u Appleu nemaju toliku korist od tog modela, prvenstveno jer je već predstavljen tijekom ožujka iPhone SE 2022 (u javnosti poznatiji kao iPhone SE 3). Dakle, prvi kvartal ostat će namijenjen za jeftiniji i manji model iPhonea.

Stoga, za jesen su naručene samo dvije veličine zaslona, koje će "pokriti" sve potrebe za najavljene modele iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Dok će iPhone 14 Pro imati zaslon veličine 6,06 inča, Max i Max Pro će biti na 6,68 inča. Ujedno, može se vidjeti i da "osnovni model" više nije u identičnom obliku kao nekad već uz njega stoji ime "Max".

Vidljivo je i da su najveći modeli smanjeni u odnosu na prošlu godinu kad je iPhone 13 Pro Max imao 6,7 inča. Ali, za sve to sasvim sigurno postoje razlozi i ono najbitnije je da će o novim OLED zaslonima brinuti provjereni i dokazani Samsung.

Vrijednost partnerstva još uvijek nije dostupna, ali sad je jasno da će cijene iPhonea ostati poveće s obzirom da Samsung nije jeftin dobavljač, niti je općenito jeftino "izvan kuće" raditi na tako osjetljivoj i specifičnoj komponentni jednog pametnog telefona.

Još iz kategorije

Hrvatska premijera Huawei Nova 10 pametnog telefona

Hrvatska premijera Huawei Nova 10 pametnog telefona

05.10.2022.

Huawei je objavio početak prodaje novog modela pametnog telefona - nova 10, elegantno dizajniranog uređaja s moćnom prednjom kamerom i snažnom SuperCharge 66 W značajkom.

Novo VR rješenje za poslovne korisnike iz Lenova

Novo VR rješenje za poslovne korisnike iz Lenova

04.10.2022.

Lenovo je najavio nove sve-u-jednom VR slušalice dizajnirane za poduzeća. Udoban ThinkReality VRX tankog profila sa šest stupnjeva slobode (6DoF) ima optiku u obliku palačinke i mogućnosti prolaza u punoj boji, visoke razlučivosti za aplikacije miješane stvarnosti (MR). ThinkReality VRX također je podržan kompletnim paketom end-to-end usluga kako bi se tvrtkama pomoglo u postizanju brzine do rješenja i bržem ostvarivanju povrata ulaganja.

Xiaomi 12T serija uskoro stiže na hrvatsko tržište

Xiaomi 12T serija uskoro stiže na hrvatsko tržište

04.10.2022.

Nakon futurističke i inovativne Xiaomi 11T serije, koja je napravila pravu pravcatu revoluciju pametnih telefona u fotografiji i videografiji, Xiaomi je za ovu godinu svojim korisnicima pripremio nova iznenađenja. Prošlogodišnja 11T serija je korisnicima dala pristup najboljem kinematografskom iskustvu i vrhunsku tehnologiju za profesionalce stavila u ruke inovativnih kreativaca, a sada Xiaomi nastavlja u jednako revolucionarnom smjeru.