Apple od svog najvećeg rivala koristi OLED zaslone za iPhone

Apple od svog najvećeg rivala koristi OLED zaslone za iPhone

Apple je angažirao Samsung za rad na njegovim iPhone 14 OLED zaslonima, što je bilo za očekivati s obzirom da se radi o najboljoj i najvećoj kompaniji na tržištu, sposobnoj ispuniti sva očekivanja koja američki gigant ima.

Kako navode u južnokorejskom ETNews, Apple je službeno pristupio Samsung Displayju s narudžbom od oko 80 milijuna zaslona.

Također, iPhone 14 Mini neće biti proizveden, što je šteta jer prethodne dvije godine bilježio je uspješnu prodaju. No, očito u Appleu nemaju toliku korist od tog modela, prvenstveno jer je već predstavljen tijekom ožujka iPhone SE 2022 (u javnosti poznatiji kao iPhone SE 3). Dakle, prvi kvartal ostat će namijenjen za jeftiniji i manji model iPhonea.

Stoga, za jesen su naručene samo dvije veličine zaslona, koje će "pokriti" sve potrebe za najavljene modele iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Dok će iPhone 14 Pro imati zaslon veličine 6,06 inča, Max i Max Pro će biti na 6,68 inča. Ujedno, može se vidjeti i da "osnovni model" više nije u identičnom obliku kao nekad već uz njega stoji ime "Max".

Vidljivo je i da su najveći modeli smanjeni u odnosu na prošlu godinu kad je iPhone 13 Pro Max imao 6,7 inča. Ali, za sve to sasvim sigurno postoje razlozi i ono najbitnije je da će o novim OLED zaslonima brinuti provjereni i dokazani Samsung.

Vrijednost partnerstva još uvijek nije dostupna, ali sad je jasno da će cijene iPhonea ostati poveće s obzirom da Samsung nije jeftin dobavljač, niti je općenito jeftino "izvan kuće" raditi na tako osjetljivoj i specifičnoj komponentni jednog pametnog telefona.