Apple je iPad predstavio kao računalo za opću namjenu

Apple je iPad predstavio kao računalo za opću namjenu

Foto: Apple

Appleov iPad pokazuje da tablet uređaji imaju računalnu snagu za opću namjenu, što prijenosna računala nisu pokazivala. Prijenosna računala su desetljećima bila prvi izbor kada su u pitanju prijenosni uređaji, a njihov razvoj sve je više istiskivao osobna računala iz potrošačkih života, no tako je bilo sve do dolaska tablet uređaja, kojima prijenosna računala sve manje mogu konkurirati.

Appleov video pokazuje primjere u kojima ljudi koriste iPad u različitim stvarnim situacijama. Međutim, fokus u videu nije stavljen samo na ono što drugi rade s iPad uređajem, već se pokazuju stvari koje je vrlo teško ili gotovo nemoguće izvesti na prijenosnom računalu.

Prijenosna i desktop računala neće nestati preko noći, ali će definitivno izgubiti na važnosti, a sve većim rastom smartphone i tablet uređaji će postajati novim računalima za opću namjenu. Uvijek će postojati stvari koje će se moći učinkovitije napraviti uz korištenje tipkovnice i uz pomoć uređaja koji omogućuje izvršavanje više zadataka istovremeno. Ako zavirimo malo dublje u smartphone i tablet uređaje, moguće je vidjeti da ti isti uređaji također koriste sve jače četverojezgrene procesore, baš kao i prijenosna i desktop računala. Uz jače procesore, smartphone i tablet uređaji dolaze sa sve više radne memorije, što te uređaje u konačnici izjednačava s računalima.

Video spot ne samo da je odlična reklama za iPad uređaje, već dodatno promovira tablet uređaje kao računalne uređaje za opću namjenu. Iako će Apple zasigurno još neko vrijeme dominirati tržištem tablet uređaja, svakim novi Android tablet uređajem sve se više smanjuje razlika između ljutih rivala.

U video spotu, iPad tableti se koriste u kombinaciji s aplikacijama pisanim od strane developera čija je niša profesionalna uporaba. Međutim, čak i ti programeri koji razvijaju aplikacije za iOS pokazuju zavist kada su u pitanju Googleove značajke i njegovo ulaganje u poboljšanje programerskih servisa. No, unatoč tome Google kod Android korisnika mora razviti svijest o plaćanju aplikacija, jer je kupovina aplikacija u njihovoj Google Play trgovini lošija nego prethodne godine, a u tom području Apple je daleko ispred Googlea.

Još iz kategorije

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.