Apple je iPad predstavio kao računalo za opću namjenu

Apple je iPad predstavio kao računalo za opću namjenu

Foto: Apple

Appleov iPad pokazuje da tablet uređaji imaju računalnu snagu za opću namjenu, što prijenosna računala nisu pokazivala. Prijenosna računala su desetljećima bila prvi izbor kada su u pitanju prijenosni uređaji, a njihov razvoj sve je više istiskivao osobna računala iz potrošačkih života, no tako je bilo sve do dolaska tablet uređaja, kojima prijenosna računala sve manje mogu konkurirati.

Appleov video pokazuje primjere u kojima ljudi koriste iPad u različitim stvarnim situacijama. Međutim, fokus u videu nije stavljen samo na ono što drugi rade s iPad uređajem, već se pokazuju stvari koje je vrlo teško ili gotovo nemoguće izvesti na prijenosnom računalu.

Prijenosna i desktop računala neće nestati preko noći, ali će definitivno izgubiti na važnosti, a sve većim rastom smartphone i tablet uređaji će postajati novim računalima za opću namjenu. Uvijek će postojati stvari koje će se moći učinkovitije napraviti uz korištenje tipkovnice i uz pomoć uređaja koji omogućuje izvršavanje više zadataka istovremeno. Ako zavirimo malo dublje u smartphone i tablet uređaje, moguće je vidjeti da ti isti uređaji također koriste sve jače četverojezgrene procesore, baš kao i prijenosna i desktop računala. Uz jače procesore, smartphone i tablet uređaji dolaze sa sve više radne memorije, što te uređaje u konačnici izjednačava s računalima.

Video spot ne samo da je odlična reklama za iPad uređaje, već dodatno promovira tablet uređaje kao računalne uređaje za opću namjenu. Iako će Apple zasigurno još neko vrijeme dominirati tržištem tablet uređaja, svakim novi Android tablet uređajem sve se više smanjuje razlika između ljutih rivala.

U video spotu, iPad tableti se koriste u kombinaciji s aplikacijama pisanim od strane developera čija je niša profesionalna uporaba. Međutim, čak i ti programeri koji razvijaju aplikacije za iOS pokazuju zavist kada su u pitanju Googleove značajke i njegovo ulaganje u poboljšanje programerskih servisa. No, unatoč tome Google kod Android korisnika mora razviti svijest o plaćanju aplikacija, jer je kupovina aplikacija u njihovoj Google Play trgovini lošija nego prethodne godine, a u tom području Apple je daleko ispred Googlea.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.