Apple je i ovih blagdana dominirao, ali ovaj puta glavnu riječ vodili su phableti

Apple je i ovih blagdana dominirao, ali ovaj puta glavnu riječ vodili su phableti

Foto: DepositPhotos

Mobilni uređaji posljednjih nekoliko godina bili su idealan poklon za Božić, a to se nije promijenilo ni s nedavno završenom nam 2017. godinom, u kojoj je potvrđeno da su phableti novi trend, a u njemu vlada Apple. To je pomalo iznenađujuće jer ta kompanija nije se toliko uspijevala nametnuti na tržištu uređaja s povećim zaslonima.

To se očito promijenilo i na uzorku od milijun aplikacija koje su po prvi put pokrenute jasno je potvrđeno upravo takvo stanje. Dakle, od 19. do 25. prosinca prošle godine od svih tih milijun tek pokrenutih aplikacija moglo se vidjeti da ih je 35 posto na pametnim telefonima do 4,9 inča, 53 posto na phabletima veličine pet do 6,9 inča i 12 posto na tabletima veličine sedam inča pa na više.

Od svih tih uređaja koji su tek pokrenuti, a da su phableti 44 posto čini Apple, 26 posto Samsung, pet posto Huawei, tri posto Xiaomi, Motorola, LG OPPO i dva posto Vivo. Jasno je po tome tko dominira, iako će se slobodno moći reći da možda jest greška vezati uređaje od pet inča s phabletima. Standardi su se promijenili i teško da se može naći neki pametni telefon manji od pet inča, osim ako nije specijalno načinjen da bi bio manji.

Svejedno, činjenica jest da Apple uvjerljivo dominira na tržištu koje se tiče uređaja zaslona većih od pet inča!

Još iz kategorije

IoT u službi pomoći starijim osobama

IoT u službi pomoći starijim osobama

19.06.2019. komentiraj

Obitelji u Moreton Bayu u Australiji u Queensland prve će na svijetu imati koristi od nove tehnologije koja bi mogla potpuno promijeniti život starijih osoba, a njihovim obiteljima osigurati spokoj uz novo rješenje bazirano na IoT tehnologijama po imenom „AbiBird“.

Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

18.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony objavila je još jedan impresivan dodatak svojoj vrhunskoj liniji objektiva G Master serije, novi FE 600mm F4 GM OSS super-telefoto objektiv (model SEL600F40GM). Objektiv tvrtke Sony najvećeg raspona, od 600mm, uključuje mnoge od najnaprednijih optičkih i mehaničkih tehnologija tvrtke, proizvodeći izuzetnu kvalitetu fotografije s izvanrednom brzinom fokusiranja i preciznošću. Najlakši u svojoj klasi , težine samo 3040g, model FE 600mm F4 GM OSS karakterizira izuzetno uravnotežen dizajn kako bi se osigurao najbolji mogući doživljaj snimanja. Zajedno s priznatim objektivom FE 400mm F2.8 GM OSS, novi raspon od 600mm daje profesionalnim fotografima sportaša, divljih životinja i fotoreporterima više opcija za snimanje subjekata na velikim udaljenostima s ekstremnom preciznošću i detaljima.

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

17.06.2019. komentiraj

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od slijedećeg tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.