Apple je i ovih blagdana dominirao, ali ovaj puta glavnu riječ vodili su phableti

Apple je i ovih blagdana dominirao, ali ovaj puta glavnu riječ vodili su phableti

Foto: DepositPhotos

Mobilni uređaji posljednjih nekoliko godina bili su idealan poklon za Božić, a to se nije promijenilo ni s nedavno završenom nam 2017. godinom, u kojoj je potvrđeno da su phableti novi trend, a u njemu vlada Apple. To je pomalo iznenađujuće jer ta kompanija nije se toliko uspijevala nametnuti na tržištu uređaja s povećim zaslonima.

To se očito promijenilo i na uzorku od milijun aplikacija koje su po prvi put pokrenute jasno je potvrđeno upravo takvo stanje. Dakle, od 19. do 25. prosinca prošle godine od svih tih milijun tek pokrenutih aplikacija moglo se vidjeti da ih je 35 posto na pametnim telefonima do 4,9 inča, 53 posto na phabletima veličine pet do 6,9 inča i 12 posto na tabletima veličine sedam inča pa na više.

Od svih tih uređaja koji su tek pokrenuti, a da su phableti 44 posto čini Apple, 26 posto Samsung, pet posto Huawei, tri posto Xiaomi, Motorola, LG OPPO i dva posto Vivo. Jasno je po tome tko dominira, iako će se slobodno moći reći da možda jest greška vezati uređaje od pet inča s phabletima. Standardi su se promijenili i teško da se može naći neki pametni telefon manji od pet inča, osim ako nije specijalno načinjen da bi bio manji.

Svejedno, činjenica jest da Apple uvjerljivo dominira na tržištu koje se tiče uređaja zaslona većih od pet inča!

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.