Apple je i ovih blagdana dominirao, ali ovaj puta glavnu riječ vodili su phableti

Apple je i ovih blagdana dominirao, ali ovaj puta glavnu riječ vodili su phableti

Foto: DepositPhotos

Mobilni uređaji posljednjih nekoliko godina bili su idealan poklon za Božić, a to se nije promijenilo ni s nedavno završenom nam 2017. godinom, u kojoj je potvrđeno da su phableti novi trend, a u njemu vlada Apple. To je pomalo iznenađujuće jer ta kompanija nije se toliko uspijevala nametnuti na tržištu uređaja s povećim zaslonima.

To se očito promijenilo i na uzorku od milijun aplikacija koje su po prvi put pokrenute jasno je potvrđeno upravo takvo stanje. Dakle, od 19. do 25. prosinca prošle godine od svih tih milijun tek pokrenutih aplikacija moglo se vidjeti da ih je 35 posto na pametnim telefonima do 4,9 inča, 53 posto na phabletima veličine pet do 6,9 inča i 12 posto na tabletima veličine sedam inča pa na više.

Od svih tih uređaja koji su tek pokrenuti, a da su phableti 44 posto čini Apple, 26 posto Samsung, pet posto Huawei, tri posto Xiaomi, Motorola, LG OPPO i dva posto Vivo. Jasno je po tome tko dominira, iako će se slobodno moći reći da možda jest greška vezati uređaje od pet inča s phabletima. Standardi su se promijenili i teško da se može naći neki pametni telefon manji od pet inča, osim ako nije specijalno načinjen da bi bio manji.

Svejedno, činjenica jest da Apple uvjerljivo dominira na tržištu koje se tiče uređaja zaslona većih od pet inča!

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.