Apple isporučio rekordan broj satova

Apple isporučio rekordan broj satova

Foto: Apple

Apple Watch možda je stao na noge i postaje uređaj koji može donositi značajne prihode čak i u konkurenciji Macova ili iPada. Naime, u posljednjem kvartalu prošle godine isporučeno je osam milijuna tih Appleovih pametnih satova, čime je oboren Fitbitov rekord od 6,1 milijuna isporučenih jedinica u posljednjem kvartalu 2015. godine.

Činilo se da tako nešto neće biti moguće, posebno ne Apple Watchu koji se veže isključivo uz iOS operativni sustav pa je vlasnicima Android pametnih telefona nekoristan. Očito to nije bila nikakva prepreka i situacija se uvelike okrenula za Apple, koji je u 2016. isporučio 11,2 milijuna pametnih satova. Dapače, cijelo tržište pametnih satova u posljednjem kvartalu 2016. godine dosegnula je 8,2 milijuna isporuka. A sad samo Apple Watch stiže do osam milijuna u jednom kvartalu i do 18 milijuna u cijeloj 2017., što je za kompaniju rast od 54 posto.

Sve to nije slučajnost, Apple Watch 3 pokazao je izniman napredak jer omogućava obavljanje poziva i spaja se na mobilnu mrežu. Ta su dva segmenta uvelike doprinijele prodaji pametnog sata ekskluzivno izvedenog za iPhone korisnike. Dakle, ni dizajn koji osvaja kod Android konkurencije, ni činjenica da su kompatibilni s iOS operativnim sustavom, pa ni sama moć, nije uspjela navesti korisnike da im se okrenu. Većina je izabrala Apple Watch i potvrdilo pobjednika na wearable tržištu.

Konkretnije, Apple Watch ima 23 posto udjela na tržištu pametnih satova, a prvi do je Xiaomi s 21 posto. Samo, ta kineska kompanija prodaje jeftine Mi Band pametne satove, koji po prihodima ne mogu doći ni blizu Apple Watchu. Na trećem se mjestu nalazi Fitbit s 20 posto udjela na tržištu...

No, sad je već poprilično jasno da će Apple samo nastaviti povećavati prednost jer Apple korisnici su odani i vole proizvode te kompanije pa im uvijek daju priliku, što se može pretvoriti u simpatije od kojih dolazimo do brojki koje je Apple Watch ostvario u posljednjem kvartalu prošle godine.

Još iz kategorije

Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

26.05.2018. komentiraj

STEMI, skupina entuzijasta koji su osvojili Hrvatsku i svijet svojim proizvodom uz koji djeca školske dobi mogu samostalno napraviti i isprogramirati hexapod robota. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova, poboljšana serija, s motom „zabavi se uz budućnost!“

Philips ima prvi je monitor s VESA DisplayHDR 1000 standardom

Philips ima prvi je monitor s VESA DisplayHDR 1000 standardom

25.05.2018. komentiraj

Tvrtka MMD, vlasnik brenda Philips, objavila je kako je nedavno lansirani 436M6VBPAB proglašen prvim monitorom koji je službeno certificiran DisplayHDR 1000 oznakom. Oznaku im je dodijelila organizacija VESA (Video Electronics Standards Association), zahvaljujući iskustvu gledanja koje taj monitor pruža korisnicima zbog upečatljive svjetline, dubljih kontrasta i živopisnih boja.

HTC predstavio U12+, svoj novi flagship pametni telefon

HTC predstavio U12+, svoj novi flagship pametni telefon

25.05.2018. komentiraj

Tvrtka HTC predstavila je svoj novi flagship pametni telefon. Riječ je o modelu U12+, njihovom najvećem i najodvažnijem telefonu ikad. Uređaj odlikuje 6“ ekran s omjerom stranica 18:9 rezolucije 2880x1440 piksela. Edge Sense 2 trebao bi pomoći korisnicima s kraćim prstima, budući da, prema riječima proizvođača, omogućuje intuitivnu jednoručnu interakciju s telefonom za snimanje fotografija, pozivanje glasovnog asistenta i brojnih drugih funkcija.