Apple iPhone i dalje najprodavaniji pametni telefon na svijetu

Apple iPhone i dalje najprodavaniji pametni telefon na svijetu

Apple se može pohvaliti najprodavanijim modelima pametnih telefona i u travnju ove godine, čime se samo nastavlja dominacija koja potvrđuje da cijena uređaja nije prepreka ako za nju korisnici vjeruju da dobivaju sve što im treba.

Naime, prema podacima Counterpoint Researcha, iPhone 13 je činio 5,5 posto udjela na tržištu tijekom travnja, a odmah slijede iPhone 13 Pro Max s 3,4 posto, iPhone 13 Pro s 1,8 posto i iPhone 12 s 1,6 posto.

I tek nakon prva četiri mjesta pojavljuje se netko tko nema veze s Appleom, a to je Samsung. Njegov Galaxy S22 Ultra 5G čini 1,5 posto, ali u svibnju i lipnju bi mogao imati bolje rezultate s obzirom da u travnju još nije bio dostupan diljem svijeta u punom smislu. No, taj bi postotak mogao neznatno porasti s obzirom na dosadašnje rezultate kojima smo svjedočili.

Na šestom je mjestu Galaxy A13 s 1,4 posto, koliko ima i iPhone SE 2022. Upravo taj Appleov model "izbija adute" u smislu izgovora Samsungu jer predstavljen je u ožujku, nije bio planetarno dostupan kroz cijeli travanj i svejedno je uspio "za dlaku" biti iza S22 Ultra. Zanimljivo, u Japanu ovaj model čini čak 18 posto!

Galaxy A03 Core je također na 1,4 posto i osmi je, dok je mjesto iza Galaxy A53 5G s 1,3 posto. A jedini uređaj koji nije Apple ili Samsung jest Xiaomijev Redmi Note 11 LTE i čini također 1,3 posto na tržištu. Ukupno, ovaj model čini 11 posto ukupne prodaje kineskog proizvođača.

Dakle, ono što treba znati je da se ovdje mjeri prodaja određenog modela uređaja, a ne brojke kompletnog brenda. I u takvom je mjerenju teško pobijediti Apple, čiji se raspon modela iz godine u godinu kreće od tri ili četiri uređaja. Konkurencija u ponudi svake godine ima daleko više, neki i desetke... A kad se tome još pridoda sve što nudi Android u cijelosti, tad je teško istaknuti se u nekoj značajnijoj mjeri.

Još iz kategorije

Hrvatska premijera Huawei Nova 10 pametnog telefona

Hrvatska premijera Huawei Nova 10 pametnog telefona

05.10.2022.

Huawei je objavio početak prodaje novog modela pametnog telefona - nova 10, elegantno dizajniranog uređaja s moćnom prednjom kamerom i snažnom SuperCharge 66 W značajkom.

Novo VR rješenje za poslovne korisnike iz Lenova

Novo VR rješenje za poslovne korisnike iz Lenova

04.10.2022.

Lenovo je najavio nove sve-u-jednom VR slušalice dizajnirane za poduzeća. Udoban ThinkReality VRX tankog profila sa šest stupnjeva slobode (6DoF) ima optiku u obliku palačinke i mogućnosti prolaza u punoj boji, visoke razlučivosti za aplikacije miješane stvarnosti (MR). ThinkReality VRX također je podržan kompletnim paketom end-to-end usluga kako bi se tvrtkama pomoglo u postizanju brzine do rješenja i bržem ostvarivanju povrata ulaganja.

Xiaomi 12T serija uskoro stiže na hrvatsko tržište

Xiaomi 12T serija uskoro stiže na hrvatsko tržište

04.10.2022.

Nakon futurističke i inovativne Xiaomi 11T serije, koja je napravila pravu pravcatu revoluciju pametnih telefona u fotografiji i videografiji, Xiaomi je za ovu godinu svojim korisnicima pripremio nova iznenađenja. Prošlogodišnja 11T serija je korisnicima dala pristup najboljem kinematografskom iskustvu i vrhunsku tehnologiju za profesionalce stavila u ruke inovativnih kreativaca, a sada Xiaomi nastavlja u jednako revolucionarnom smjeru.