Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Tržište nosivih uređaja nastavilo se zahuktavati i kroz treći kvartal ove godine, što zorno pokazuju podaci koje je predočio Strategy Analytics. Ukupno, riječ je o 14,2 milijuna isporučenih uređaja, a očekivano je uvjerljivo prvi po tom pitanju Apple Watch s njih 6,8 milijuna i rastom od 51 posto na godišnjoj razini.

Ne zaostaje previše ni drugoplasirani Samsung sa 73 posto rasta, ali brojka isporuka ipak je dosta skromnija, na svega 1,9 milijuna. No, čak je i to dovoljno za drugo mjesto u kvartalu. Što se tiče trećeplasiranog, to je Fitbit s 1,6 milijuna isporuka i rastom od 34 posto. Ukupno, tržište je zabilježilo rast od 42 posto.

Kad se pak govori o ukupnom udjelu na tržištu, Apple je uvjerljivi lider s 47,9 posto, što je 2,9 posto bolji rezultat nego u isto vrijeme prošle godine. Slijedi Samsung s 13,4 posto, što je bolje za 2,4 posto nego prošle godine. I treći je Fitbit s 11,3 posto, što je pad od 1,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

I dok su Apple i Samsung svakako lideri svaki na svoj način priča za sebe, Fitbit je u fokusu nakon što ga je početkom ovog mjeseca preuzeo Google za 2,1 milijardu američkih dolara. Posao ima smisla jer godinama se Google pokušava nekako nametnuti na tržištu nosivih uređaja sa svojim Wear OS operativnim sustavom, ali još uvijek bez većeg učinka. Svakako, to će se promijeniti jer Fitbit imat iskustvo, kvalitetu i prisutnost potrebnu za iskorak.

No, Googleu je možda bitnije biti u posjedu podataka koje Fitbit ima s obzirom da se proslavio uređajima za rekreativce jer toliko precizno mjeri sve što se s njima događa dok vježbaju. A sve te podatke Google može iskoristiti u svojim proizvodima vezanima za Google Fit. Samim time, Fitbit bi u toj kombinaciji postao istinska konkurencija za Apple Watch, a vrlo lako bi već za godinu dana u ovo vrijeme mogao biti ispred Samsunga...

Još iz kategorije

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

13.12.2019. komentiraj

Huawei je predstavio svoj Mobile Services ekosustav koji krajnjim korisnicima osigurava pametnije, brže i bolje okruženje, a za developere je osigurano ugodnije korištenje cloud usluga i aplikacija, moglo se čuti od Justyne Jaworske, voditeljice Mobile Cloud Services Business odjela u Huaweiju na konferenciji .debug na kojeoj je HMS i prvi put predstavljen.

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.