Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Tržište nosivih uređaja nastavilo se zahuktavati i kroz treći kvartal ove godine, što zorno pokazuju podaci koje je predočio Strategy Analytics. Ukupno, riječ je o 14,2 milijuna isporučenih uređaja, a očekivano je uvjerljivo prvi po tom pitanju Apple Watch s njih 6,8 milijuna i rastom od 51 posto na godišnjoj razini.

Ne zaostaje previše ni drugoplasirani Samsung sa 73 posto rasta, ali brojka isporuka ipak je dosta skromnija, na svega 1,9 milijuna. No, čak je i to dovoljno za drugo mjesto u kvartalu. Što se tiče trećeplasiranog, to je Fitbit s 1,6 milijuna isporuka i rastom od 34 posto. Ukupno, tržište je zabilježilo rast od 42 posto.

Kad se pak govori o ukupnom udjelu na tržištu, Apple je uvjerljivi lider s 47,9 posto, što je 2,9 posto bolji rezultat nego u isto vrijeme prošle godine. Slijedi Samsung s 13,4 posto, što je bolje za 2,4 posto nego prošle godine. I treći je Fitbit s 11,3 posto, što je pad od 1,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

I dok su Apple i Samsung svakako lideri svaki na svoj način priča za sebe, Fitbit je u fokusu nakon što ga je početkom ovog mjeseca preuzeo Google za 2,1 milijardu američkih dolara. Posao ima smisla jer godinama se Google pokušava nekako nametnuti na tržištu nosivih uređaja sa svojim Wear OS operativnim sustavom, ali još uvijek bez većeg učinka. Svakako, to će se promijeniti jer Fitbit imat iskustvo, kvalitetu i prisutnost potrebnu za iskorak.

No, Googleu je možda bitnije biti u posjedu podataka koje Fitbit ima s obzirom da se proslavio uređajima za rekreativce jer toliko precizno mjeri sve što se s njima događa dok vježbaju. A sve te podatke Google može iskoristiti u svojim proizvodima vezanima za Google Fit. Samim time, Fitbit bi u toj kombinaciji postao istinska konkurencija za Apple Watch, a vrlo lako bi već za godinu dana u ovo vrijeme mogao biti ispred Samsunga...

Još iz kategorije

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

22.01.2020. komentiraj

Tijekom sajma CES2020 koji se svake godine održava u Las Vegasu, Huawei Freebuds 3 i Huawei Watch GT 2 privukli su pažnju svjetskih tehnoloških medija i oduševili kritičare osvajanjem “Best of CES2020” i “Editor’s Choice” nagrade.